Geri git   Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri > Hayatım Değişti Klubü > Serbest Kürsü > Diğer Sağlık Haberleri

Uyarılar

Gölgeyi paylaşmak

Serbest Kürsü ve Diğer Sağlık Haberleri Gölgeyi paylaşmak Konusunu hayatimdegisti.com Konuğumuz olarak inceliyorsunuz hayatimdegisti.com sitemizde yaşamınızı hemen degistirecek bir cok telkinli hipnoz mp3 vardir tesaduf eseri de buradaysanız mutlaka inceleyiniz üst link TelkinCD tıklayınız Sıcağın giderek daha çok hissedildiği o bahar sabahı Mardin bakırcılar çarşısında birbirinin üstüne yığılmış gibi duran taş evleri ve çarşının çalışanlarını fotoğraflıyordum. Yamaca sıralı evlerin iç içe girmiş halleri insanların yan yana bile zor geçebildiği daracık sokakları ve taşa işlenmiş ...

ayrıca bu konularda arama yapan konuklarımız var Diğer Sağlık Haberleri telkin cd indir izle İstanbul Diğer Sağlık Haberleri nerededir kimdir Diğer Sağlık Haberleri çekirdek inanç temizliği İzmir bursa Diğer Sağlık Haberleri hipnoz Diğer Sağlık Haberleri olumlama seminerleri eğitimi çaresi tedavisi Diğer Sağlık Haberleri hakkında bilgi bilinçaltı telkin cd telkin mp3 Diğer Sağlık Haberleri kuantum düşünce kitap haberi

Gölgeyi paylaşmak

Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 05-05-2010, 11:44 AM   #1 (permalink)
Albay
 
Üyelik tarihi: Dec 2008
Mesajlar: 145,988
Tesekkür: 45
92 Mesajinıza toplam 143 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
Bluesky24 will become famous soon enoughBluesky24 will become famous soon enough
Standart Gölgeyi paylaşmak







Sıcağın giderek daha çok hissedildiği o bahar sabahı Mardin bakırcılar çarşısında birbirinin üstüne yığılmış gibi duran taş evleri ve çarşının çalışanlarını fotoğraflıyordum.







Yamaca sıralı evlerin iç içe girmiş halleri insanların yan yana bile zor geçebildiği daracık sokakları ve taşa işlenmiş hayatları ile sanki tarihin donduğu bir yerdi, Mardin.







Girdiğim bakırcı dükkanında kenarda keski ile bakır işleyen delikanlının yanı sıra iki kişi daha vardı. İkram edilen hayli acı çayla başlayan muhabbette yaşlı olanın dükkan sahibi daha genç olanın ise yörede restorasyonlar için bulunan mimar olduğunu öğrenecektim.







Dükkan sahibi Diyarbakır ve Antep ile anılan bakırcılıkta Mardin'in de hatırı sayılır yeri olduğu iddiasındaydı. Nereden geldiğimi, ne aradığımı sordular.







Dükkanın vitrininde işlenmiş bakırların yanı sıra kenarda havan, ütü ve şamdan gibi antika ev eşyalarının olduğunu fark edip incelemeye başladım. Duvara asılı duran ve üzerinde yazılar olan antika görünümlü bronz çanağı gösterip ne olduğunu, üzerindeki yazıların anlamını sordum.







Bilmiyor olmama hayret etmiş gibi baktılar. Bakır işleyen delikanlı bıyık altında gülümsedi. Mimar olan yine sesini çıkarmadı. Dükkan sahibi çanağın dua tası olduğunu. Üzerinde yazılı her dilden dualar ile içine konan suyu şifalı yaptığına inanıldığını anlattı.







Yeni doğan bebeklerin göbeği düştükten sonra il kez bu tas ile yıkandığını, sünnet öncesinde ve hastalandığı zamanlarda da çocuklara bu tastan su içirildiğinden söz etti.







O ana kadar pek sesi çıkmayan mimar söze girerek tasın üzerinde hem Arapça hem Ermenice hem Süryanice dualar yazılı olduğunu konu komşu herkesin aynı tası benzer amaçlarla kullandığına dikkat çekti. Eliyle sokağı ve geçen insanları gösterip Mardin böyle bir yer.







Hangi dinden milletten olursa olsun insanlar gölgeyi paylaştıkları gibi dualarını, yemeklerini kısaca hayatlarını paylaşmışlar bu topraklarda dedi. Daha sonra bölgede koruma altına alınan Mardin evlerinin restorasyonu nedeniyle bir süredir mimar olarak görev yaptığını, bölgeyi ve insanını tanıdıkça hayranlığının her geçen gün arttığından söz etti.







Mardin evlerinin mimari özelliğini sorunca her şeyin paylaşma kültürü üzerine kurulu olduğu özel bir mimarinden söz edilebileceğini, yamaca ve biri birine yaslanan taş evler ile iç içe yaşam tarzının mimariye renk kattığını, özenli taş işçiliğinin de cabası olduğunu anlattı.







Bu arada çaylar tazelenmişti. Az önce içtiğim çayın acılığı dilimi kavurmuşken ikincinin elime tutuşturulmasını engelleyememiştim. Bir elimde çay diğer elimde dua tası şaşkın bakınırken bizim mimar heyecanla sürdürdü konuşmasını;







-Buralarda alıştığın bildiğin şehir mimarisini hiç arama, bulamazsın. Burada evler aynı arsayı paylaşarak iç içe kat kat yükseliyor. Bazılarının duvarları bile ortak. Evlerin altlarından Abbara denen sokaklar geçiyor. Öyle iç içe yaşıyorlar ki tapusal mülkiyeti hiçbir zaman çözemezsin. Hayat paylaşma üzerine kurulu Mardin'de. Öyle de anlamlı ki, gölgeyi bile paylaşıyorlar.







-Gölgeyi paylaşmak bu kadar önemli mi?







-Burada önemli. Mimaride temel amaç tasarladığın yapı ile ışığı hapsetmektir. Gün ışığını içeriye alarak ona zarar vermeden kendi hayatının parçası yapmaktır hüner. Mimarlığı bize böyle öğrettiler. Ama güneşin yakıp kavurduğu kışların ise hayli soğuk olduğu bu kıraç topraklarda insanlar güneşe karşı gölgeyi kullanmayı tercih etmişler.







Binaları dışarının sıcağından ve soğuğundan koruyabilmek için gölge mekanlar oluşturmuşlar. Evleri iç içe inşa ederek biri birini gölgelemeyi başardıkları gibi derin ve dar pencereler, eyvanların ve avluların çokluğu dahası ışık alan cephelerin girintili çıkıntılı taş işlemesi ile süslenmesi hep gölgeyi yakalamak, gölgenin yalıtkanlığı ile mekanı yaşanır kılmak için tasarlanmış.







-Yani?







-Mardin'de bölgenin kurak çöl iklimini, ağacın az olması nedeniyle inşaat malzemesi olarak taşın kullanılmasını ve dahası her dinden milletten insanların bir aradalığını mimaride görebilirsin. Öyle bir şehir ki, gölgeyi paylaşma ile başlayan hayatlar farklı kültürlerin, millet ve dinlerin bir arada yaşamasını da normalleştirmiş sanki. Şu elinde tuttuğun dua tasının üzerinde kaç dilden kaç dinden duanın yazılı olduğunu görünce daha iyi anlıyor insan. Herkes aynı şeyi dileyerek kendi dilinden dininden dualarla kullanmış bu tası.







Araya giren bakırcı ustası o tasın hala kullanılmakta olduğunu daha geçenlerde ateşlenen komşu çocuğu için ödünç aldıklarından söz etti. Tasın satılık olmadığını belirtip alıp duvardaki yerine astı.







Çay için teşekkür edip yanlarından ayrıldım. Gün ilerlemiş, güneş yükselmiş çarşı biraz daha kalabalıklaşmıştı. Bakırcılar çarşısının dövülen bakırdan çıkan seslerini arkamda bırakarak bol gölgeli dar sokaklara yöneldim. Sıcak giderek daha çok hissediliyordu.







Dr. Mehmet Uhri



mehmetuhri

 

 

Buraya ilk defa geliyorsanız ismim Atakan Sönmez ve burası hayatimdegisti.com.Boğaziçi üniversitesi mezunuyum ve Türkiyede ilk Subliminal Telkin Uzmanıyım.tıklayın

Bir site olsa onu bulanların uykuda dinledikleri mp3 ler ile hayatları değişse… Bir site olsa onu bulanlar hipnoz olmadan sadece subliminal mp3 leri yükleyip ve uykuda dinleyerek hayatlarını değiştirseler. Bu fikir 1995 yılında yani 25 yıl önce çıkmıştı. 15 yıl önce ise bu mp3 lerin kişiye engel olan çekirdek inançlara göre hazırlanması yani cekirdekinanc.com fikri oluştu

Hipnoz gibi bir şey mi subliminal mp3 nedir?

Tam olarak değil. Öncelikle size engel olan 0-11 yaş arası oluşan bilinçaltı kayıtlarınız yani çekirdek inançlarınız bulunur. Sonra bu çekirdek inançlarınızın pozitif halleri olumlamalar isminize özel olarak mp3 lerin ve müziğin içine gizlenir. Siz de uykuda ya da uyanıkken bu mp3 leri dinleyerek sonuç alırsınız. Çocukluğunuzda size söylenenlerin tam tersini dinlediğiniz kayıtlarla binlerce kez bilinçaltınıza yerleştirmiş oluruz.

Çekirdek inançların hayatımda engellere neden olduğunu nasıl anlarım?

Hayatınızda hep aynı şeyler tekrar ediyorsa. İlişkilerde hep aynı şeyleri yaşıyorsanız... Aşırı fedakar bir yapınız varsa ve bu sanki göreviniz haline geldiyse. Birilerini kurtarmaya çalışıyorsanız. Paranızın bereketi yoksa sürekli gereksiz harcamalar çıkıyorsa birikim yapamıyorsanız. Hayır demekte zorlanıyorsanız. Odaklanmakta bir şeyleri devam ettirmekte sorun yaşıyorsanız. İlişkilerde mıknatıs gibi sorunlu kişileri çekiyorsanız. İş hayatında iniş çıkışlar sürekli oluyorsa. Ertelemeleriniz fazla ise. Aşırı kontrolcü ve garantici bir yapınız varsa kaygı düzeyiniz yüksekse hep en kötü ihtimali düşünüyorsanız ve şanssızlıkları sorunlu olayları ve sorunlu kişileri hayatınıza çekiyorsanız çocuk yaşta oluşan çekirdek inançlar hayatınızı yönetiyor olabilir.

25. yıla özel şimdi arayanlara 5 dakikalık çekirdek inanç ön tespit ve bir günlük deneme telkin mp3 ücretsizdir. Ön tespitte size engel olan birkaç çekirdek inanç örneği verilir. Atakan Sönmez tarafından yapılır ve bilgi amaçlıdır. +90 5424475050 Türkiye dışındakiler whatsapp tan arayabilir cekirdekinanc.com inceleyiniz.

Bluesky24 isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Bookmarks


Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Gölgeyi paylaşmak

Serbest Kürsü ve Diğer Sağlık Haberleri Gölgeyi paylaşmak Konusunu hayatimdegisti.com Konuğumuz olarak inceliyorsunuz hayatimdegisti.com sitemizde yaşamınızı hemen degistirecek bir cok telkinli hipnoz mp3 vardir tesaduf eseri de buradaysanız mutlaka inceleyiniz üst link TelkinCD tıklayınız Sıcağın giderek daha çok hissedildiği o bahar sabahı Mardin bakırcılar çarşısında birbirinin üstüne yığılmış gibi duran taş evleri ve çarşının çalışanlarını fotoğraflıyordum. Yamaca sıralı evlerin iç içe girmiş halleri insanların yan yana bile zor geçebildiği daracık sokakları ve taşa işlenmiş ...

ayrıca bu konularda arama yapan konuklarımız var Diğer Sağlık Haberleri telkin cd indir izle İstanbul Diğer Sağlık Haberleri nerededir kimdir Diğer Sağlık Haberleri çekirdek inanç temizliği İzmir bursa Diğer Sağlık Haberleri hipnoz Diğer Sağlık Haberleri olumlama seminerleri eğitimi çaresi tedavisi Diğer Sağlık Haberleri hakkında bilgi bilinçaltı telkin cd telkin mp3 Diğer Sağlık Haberleri kuantum düşünce kitap haberi


WEZ Format +3. Şuan Saat: 08:20 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.