Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri

Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri (http://www.hayatimdegisti.com/forum/index.php)
-   Diğer Sağlık Haberleri (http://www.hayatimdegisti.com/forum/diger-saglik-haberleri/)
-   -   Güzelliğin matematiği (http://www.hayatimdegisti.com/forum/diger-saglik-haberleri/591979-guzelligin-matematigi.html)

Bluesky24 05-05-2010 11:48 AM

Güzelliğin matematiği
 




Bu; karanlık ya da düzgün sıralı olmayan dişler, aralıklar, dişetinin gereğinden fazla göründüğü gülümsemeler (gummy smile) ile yüzdeki orantısız yapılar( mesela dudaklar, burun ve gözlerin tek başlarına, birbirleri ile ve yüzdeki diğer bölgelerle oranları) nedeniyle oluşur. Güzellik konsepti, genellikle uyumla ve uyumlu oranlarla ilgilidir.







'Oran' terimi güzelliğin matematiksel yanını oluşturmaktadır.







Altın Oran: 1,618



Altın Oran, matematiksel hayal gücünün değil de, denge yasalarına ilişkin doğal prensibin bir ürünüdür. Kısaca biz altın orana 'göz nizamının oranı' diyebiliriz.







Sanatçılar bunun farkında olarak tarih boyunca bu özelliği akıllıca kullanıp göze güzel görünen eserler meydana getirmişlerdir.







Örneğin Mona Lisa tablosunun boyunun enine oranı altın oranı verir. Mona Lisa'nın başının etrafına bir dikdörtgen çizdiğinizde ortaya çıkan dört kenar bir altın dikdörtgendir.









Kaynak: Ekolay


WEZ Format +3. Şuan Saat: 03:54 PM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.