Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri

Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri (http://www.hayatimdegisti.com/forum/index.php)
-   Diğer Sağlık Haberleri (http://www.hayatimdegisti.com/forum/diger-saglik-haberleri/)
-   -   Bir kutu ilacı iki kere satacaklardı (http://www.hayatimdegisti.com/forum/diger-saglik-haberleri/592270-bir-kutu-ilaci-iki-kere-satacaklardi.html)

Bluesky24 05-05-2010 12:08 PM

Bir kutu ilacı iki kere satacaklardı
 
Mali polis, 1 milyon YTL'lik fiyat kupürü kesilmiş ilaç yakaladı. Bedeli kupür karşılığı sosyal güvenlik kurumlarından alınan ilaçlar ikinci kez satılacaktı





Mali polisin Ankara'da gerçekleştirdiği operasyonda, kutularındaki fiyat kupürleri kesilmiş toplam 1 milyon YTL'lik ilaç yakalandı. Kupürleri kesilerek sosyal güvenlik kuruluşlarından parası alınan ilaçları yeniden piyasaya sürmeye çalışan üç kişi gözaltına alındı.



Fiyat kupürleri kesilmiş ilaçları piyasaya sürmeye çalışan bir şebekeyi takibe alan Ankara Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Mali Suçlar Büro Amirliği ekipleri, şebeke üyeleriyle alıcı kılığında bağlantı kurdu.



Kendisine kupürsüz ilaç satmaya çalışan Murat K.G., Tuncay E. ve ömer ö.'yü gözaltına alan mali polis ekipleri, şebekenin Dikmen'de kullandığı bir depoya baskın düzenledi.



Baskında, kupürleri kesilmiş halde 2 bin 33 kutu ilaç bulundu.



Dikmen'deki depoda el konulan ilaçların piyasa değerinin, yaklaşık 1 milyon YTL olduğu belirtildi.





Yeni gözaltılar olabilir

Reçete karşılığında SSK, BağKur ve Emekli Sandığı'ndan parası alınan ve bu nedenle kupürleri kesilmiş halde bulunan ilaçların, ikinci kez piyasaya sürülmek istendiği belirlendi.

Olayla ilgili soruşturmayı derinleştiren mali polis, ilaçları SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı'na satan eczaneleri belirleyebilmek için üretici ve dağıtıcı firmalarla bağlantı kurdu.



Operasyon kapsamında yeni gözaltılar olabileceği bildirildi.



Radikal


WEZ Format +3. Şuan Saat: 02:38 AM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.