![]() |
Özel hastanelerin geleceği toplantısı: Geleceğimiz yok! özel hastanelerin geleceği İstanbul'da konuşuluyor. Son gelişmelere yönelik değerlendirmelerin yapıldığı toplantıda söz alan OHSAD Genel Sekreteri Yaşar Yıldırım Sosyal Güvenlik Reformu Yasa Taslağıyla birlikte özel hastanelerin bir geleceğinin olmadığını kaydetti. Yaşar Yıldırım konuşmasında kanun taslağının bu şekilde yasalaştığı taktirde özel hastanelerin geleceğinden bahsedilemeyeceğini söyledi. Hükümetin 3 yıl önce yerli ve yabancı yatırımcıları özel sağlık sektörüne teşvik ettiğini belirten Yıldırım, Bu süreçte 1.5 milyar dolarlık yatırım yapıldı. Ama bu gün farkları konuşmak için bir muhatap bulamıyoruz. Sektörde bir dışlanmışlık duygusu yaratıldı. Yapılanlar özel sektörü mevcut sağlık sisteminin dışına itmeye yöneliktir. Bu yapılanlar özel hastaneleri 20 yıl öncesine götürür. Bir çok hastane kapanma riskiyle karşı karşıya kalacaktır diye konuştu. Sağlık Bakanı'yla 3 hafta önce yaptıkları toplantıda Akdağ'ın kendilerine Fark alınmaması benim kırmızı çizgim. Fark alarak benim doktorlarımı transfer ediyorsunuz, beni doktorsuz bırakıyorsunuz dediğini ifade eden Yıldırım, bu konuda Bakan'ı kararlı gördüklerini ifade etti. Pazartesi özel hastane sahipleri toplanacak özel hastanelerin son yapılan düzenlemelerle hizmet hastanesi sınıfında değerlendirildiğini de ifade eden Yıldırım, son şanslarının pazartesi günü İstanbul-Eresin Otel'de özel hastanelerin yöneticileriyle yapılacak toplantının olduğunu ifade etti. İstanbul-Medimagazin |
WEZ Format +3. Şuan Saat: 07:53 PM. |