Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri

Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri (http://www.hayatimdegisti.com/forum/index.php)
-   Diğer Sağlık Haberleri (http://www.hayatimdegisti.com/forum/diger-saglik-haberleri/)
-   -   Nargile de sigara kadar zararlı olabilir (http://www.hayatimdegisti.com/forum/diger-saglik-haberleri/593616-nargile-de-sigara-kadar-zararli-olabilir.html)

Bluesky24 05-05-2010 01:45 PM

Nargile de sigara kadar zararlı olabilir
 
Dünya Sağlık örgütü (WHO), nargilenin sigara kadar sağlığı tehdit ediyor olabileceğini, ancak nargile içimi ile ölümler arasında bağlantı olduğu konusunda daha fazla araştırmaya gerek bulunduğunu açıkladı. örgütün raporunda, nargilenin sigaraya alternatif olarak görülmemesi gerektiği vurgulandı. WHO'nun açıklamasında, &nargile kullanımının, sigara kullanımına karşı güvenli bir alternatif olmadığı, tersine nargile harmanında da akciğer, kalp ve diğer hastalıklara neden olacak maddeler bulunduğu kaydedildi.



Ayrıca, nargilenin daha uzun süreli içilmesinin zararları artırabileceği de belirtiliyor. Bir araştırmaya göre, nargileden yaklaşık 40 nefes çekmek, 40 adet sigaradan çıkan dumanı ciğere çekmek anlamına geliyor. WHO, bununla birlikte nargileyle ölümler arasında bağ kurmak için daha kapsamlı araştırmalar yapılması gerektiğini hatırlatıyor.



Sağlık örgütünün &istişare notunda, nargilenin sigaradan daha uzun süre içildiği hatırlatılarak, ilk araştırmalarda nargile içimi ile sigaranın aynı oranda tehlikeli gibi görüldüğü aktarıldı.



Orta Doğu, Kuzey Afrika ile Orta ve Güney Asya'da yaygın olarak kullanılan nargile, ABD ve Avrupa'da da özellikle gençler arasında yaygınlaşıyor.



Nargile geleneği, Türkiye de dahil özellikle Orta Doğu, Kuzey Afrika ile Orta ve Güney Asya'da yaygın. Bu gelenek, ABD ve Avrupa'da da gençler arasında giderek yaygınlaşıyor.

NTV-MSNBC VE AJANSLAR


WEZ Format +3. Şuan Saat: 07:31 PM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.