![]() |
ANTİOKSİDAN DEPOSU YEŞİL ÇAY Dünyada ve Türkiye'de ünü artan yeşil çayın güçlü bir antioksidan deposu olduğu, bu özelliği sebebiyle kanser hücrelerinin gelişmesini önlediği ifade edildi. Çaykur Türkiye Bayiler Ortaklığı (ÇAYTAŞ) Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Dündar Batık, yeşil çayın dünyada ve Türkiye'de ününün her geçen gün arttığını belirterek, "Yeşil çayın vücut üzerinde olumlu etkilerinin bulunması son yıllarda yapılan bilimsel araştırmalarla da ispatlandı. Bu olumlu etki de yeşil çay içerisinde bulunan ve antioksidan adı verilen maddelerden ileri geliyor. Antioksidan vücut hücreleri tarafından üretildiği gibi, gıdalardan da alınan bir grup kimyasal maddedir. Gıdalarla alınan en önemli antioksidanlar betakaroten, E ve C vitaminleridir. Yeşil çay yapraklarında ise önemli bir antioksidan olan EGCG (epigallocatechin gallate) maddesi kaynağıdır. Tıbbi istatistik çalışmaları ne kadar çok antioksidan alınırsa, kanser ve kalp krizi gibi amansız iki hastalığa yakalanma ihtimalinin o kadar azaldığını ortaya koyuyor" dedi. Dündar Batık, yeşil çayın antioksidan özelliği sebebiyle hücreleri yenileyerek yaşlanmayı geciktirdiğini de belirterek, "Ayrıca bu çay performansı etkiler, yorgunluk, stres ve uyku halini ortadan kaldırarak gribi önler. Diş çürümesini de önleyen yeşil çay, kanser hücrelerinin gelişmesini engelleyip, mide bağırsak problemlerini hafifletir. Kolesterol ve yağ değerlerini iyileştirerek tansiyon ve kan şekerini de ayarlayan yeşil çayla yapılacak kompres ve maskeler ise cilde canlılık kazandırır. Günde 4-5 fincan yeşil çay içildiğinde ise vücut zırh gibi korunur" dedi. Kaynak: Sağlık Rehberi |
WEZ Format +3. Şuan Saat: 05:44 PM. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.