Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri

Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri (http://www.hayatimdegisti.com/forum/index.php)
-   Diğer Sağlık Haberleri (http://www.hayatimdegisti.com/forum/diger-saglik-haberleri/)
-   -   Anneler dikkat (http://www.hayatimdegisti.com/forum/diger-saglik-haberleri/601342-anneler-dikkat.html)

Bluesky24 06-05-2010 01:44 PM

Anneler dikkat
 
İçerisinde serum ve yabancı madde içeren iki şurup piyasadan çekildi



Sağlık Bakanlığı İlaç ve Eczacılık Genel Müdürlüğü, fazla miktarda etken madde içeren serum ile içerisinde yabancı madde bulunduğu tespit edilen bir şurubun piyasadan geri çekilmesini istedi.

Sağlık Bakanlığı İlaç ve Eczacılık Genel Müdürlüğü tarafından Türkiye Eczacılar Birliği, il sağlık müdürlükleri ve ilgili ilaç firmasına gönderilen yazıda, Kansuk Laboratuarı San. ve Tic. AŞ adına ruhsatlı bulunan '€œKanfleks yüzde 5 Dekstroz sudaki solusyonu 1000 ml.'€ adlı serumun, yapılan incemele sonucu içerisindeki etken madde miktarının yüzde 10.2-10.8 oranından fazla olduğunun belirlendiğini, bu nedenle serumun 0610038-2, 060039-1, 0610039-2 ve 0610040-1 seri no'lularının 2. sınıf B seviyesinde eczanelerden, ilaç depolarından ve hastanelerden geri çekilmesini istedi.

Sağlık Bakanlığı İlaç ve Eczacılık Genel Müdürlüğü ayrıca Glax Smith Kline firması adına ruhsatlı olan ve çocukların allerjik rahatsızlıklarında kullanılan 01417 seri nolu '€œActived şurup'€un, içerisinde yoğun miktarda yabancı madde içermesi nedeniyle yine 2. sınıf B seviyesinde geri çekilmesini istedi.

A.A.

Kaynak: http://www.haberturk.com/haber.asp?id=45800cat=220dt=2007/11/29





Kaynak: saglik.gen.tr


WEZ Format +3. Şuan Saat: 01:41 AM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.