![]() |
Kokusundan korkmayın ! Sofralarımızdan eksik olmaması gereken, Türk mutfağının da vazgeçilmezleri arasında bulunan sarımsağın, sağlığa katkıları anlatmakla bitmiyor. Sarımsağın sürekli kullanımı kişiyi kalp hastalıklarından koruyor. Sarımsak iyi huylu (HDL) kolesterolü yükseltirken, kötü huylu (LDL) kolesterolü ve trigliseritleri düşürüyor. Ayrıca tansiyonu düşürmek için kullanılıyor. Araştırmalar bağışıklık sistemini güçlendiren sarımsağın çeşitli mikroorganizmalara karşı etkili olduğunu da ortaya koyuyor. Sarımsakta sıtma ve kansere karşı savaşta önemli rol oynayan bileşikler olduğu ortaya çıktı. kanada'nın Toronto Üniversitesi'nde yapılan araştırmada sarımsağın, sıtmanın yanı sıra kanserle savaşta da önemli rolü olduğu saptandı. Sarımsaktaki bileşiklerin antiviral, antibakteriyel, antiparaziter ve antikanserojen özellik taşıdığı belirlendi. Ne işe yarar? Tansiyonu düşürür ve kansere karşı korur Sarımsağın bileşiminde şekerler, vitaminler (A, B, C), kükürtlü bir uçucu yağ ve bol allil sülfür bulunur. Sarımsağın özel kokusu ve tadı bundan ileri gelir. Çok eski çağlardan beri biliniyor ve tedavide yararlanılıyor. Salgın hastalıklarla mücadelede, savaşlarda antibiyotik ve antiseptik olarak kullanıldı. Antiseptik, iştah açıcı, tansiyon düşürücü, solucan düşürücü, idrar artırıcı, kan temizleyici etkileri vardır. Antiseptik etkisi, içindeki allisinden ileri gelir. bakteriler üzerinde üremeyi azaltıcı ve öldürücü etkisi vardır. Hemoroide faydalıdır. Bronşit, astım, varis, siyatik ve romatizma ilacıdır. Kaynak : Bayposta.com |
WEZ Format +3. Şuan Saat: 10:43 AM. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.