Geri git   Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri > Hayatım Değişti Klubü > Serbest Kürsü > Diğer Sağlık Haberleri

Uyarılar

Vajinismus hakkında merak ettikleriniz

Serbest Kürsü ve Diğer Sağlık Haberleri Vajinismus hakkında merak ettikleriniz Konusunu hayatimdegisti.com Konuğumuz olarak inceliyorsunuz hayatimdegisti.com sitemizde yaşamınızı hemen degistirecek bir cok telkinli hipnoz mp3 vardir tesaduf eseri de buradaysanız mutlaka inceleyiniz üst link TelkinCD tıklayınız Vajinismus hakkında merak ettikleriniz VAJİNİSMUS Vajinismus, vajinusmus, vajinismus tedavisi, vajınusmus, vajınismus, vajunusmus, vajinismus ve hipnoz, vaginusmus, vajunismus, vajinismüs, vajunüsmüs, vajünüsmüs, vaginismus, hipnoz tedavisi, vajinismus türleri, ilişkiye girmeme, ilişkiye girememe, ilişki problemi, ilişki olmaması, ilişkide kasılma, seks, sex, ilişki olamaması, ilişkide ...

ayrıca bu konularda arama yapan konuklarımız var Diğer Sağlık Haberleri telkin cd indir izle İstanbul Diğer Sağlık Haberleri nerededir kimdir Diğer Sağlık Haberleri çekirdek inanç temizliği İzmir bursa Diğer Sağlık Haberleri hipnoz Diğer Sağlık Haberleri olumlama seminerleri eğitimi çaresi tedavisi Diğer Sağlık Haberleri hakkında bilgi bilinçaltı telkin cd telkin mp3 Diğer Sağlık Haberleri kuantum düşünce kitap haberi

Vajinismus hakkında merak ettikleriniz

Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 06-05-2010, 03:45 PM   #1 (permalink)
Albay
 
Üyelik tarihi: Dec 2008
Mesajlar: 145,988
Tesekkür: 45
92 Mesajinıza toplam 143 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
Bluesky24 will become famous soon enoughBluesky24 will become famous soon enough
Standart Vajinismus hakkında merak ettikleriniz

Vajinismus hakkında merak ettikleriniz



VAJİNİSMUS Vajinismus, vajinusmus, vajinismus tedavisi, vajınusmus, vajınismus, vajunusmus, vajinismus ve hipnoz, vaginusmus, vajunismus, vajinismüs, vajunüsmüs, vajünüsmüs, vaginismus, hipnoz tedavisi, vajinismus türleri, ilişkiye girmeme, ilişkiye girememe, ilişki problemi, ilişki olmaması, ilişkide kasılma, seks, sex, ilişki olamaması, ilişkide ağrı, ağrılı ilişki, ilişkide kasılma, cinsel soğukluk, cinsel isteksizlik, kadın, cinsel bilgi, cinsel bilgiler, cinsel ilişkide ağrı, psikolog, uzman psikolog, hipnoz, hipnoterapi, cinsel terapi, hipnoz tedavisi, aile planlaması, psikolojik tedavi, psikoterapi, psikolog arama, psikolog muayene, psikolog muayenehanesi, psikolojik muayene, psikolog destek, psikolojik destek, orgazm, orgazm olamama, anorgazmi, cinsel temasla bulaşan hastalıklar, cinsel yolla bulaşan hastalıklar, cinsel sağlık, cinsel yaşam, ilk gece, hera kadın sağlığı merkezi, hera klinik, kızlık zarı, kızlık zarı onarımı, kızlık zarı dikilmesi, kızlık zarı tamiri, vajen estetiği, vajina estetiği, Haydar dümen, labioplasti, iç dudak onarım, iç dudak estetiği, genital estetik, hymen, hymenoplasti, himenoplasti, vajen daraltılması, cinsel istek, cinsel hayat, cinsel yaşam, libido, davranışsal terapi, orgazm olmama, vajinismusta dilator tedavisi, AIDS, AİDS, hepatit b, hepatit c, Frengi, Sfilis, Sifiliz, genital siğil, siğil, gonore, bel soğukluğu, klamidya, klamidia, genital herpes, genital uçuk, uçuk, ön sevişme, bekaret, bekaret tamiri, bakire, bekaret onarımıVajinismus artık tedavisi kesin olarak mümkün Davranışsal terapi ve Hipnoterapi İlişkiye girememe problemleri pek çok çift yaşıyor Cinsel Problemler ve cinsel terapiler A'dan Z'ye Vajinismus. Vajinismus ile ilgili tüm bilmeniz gerekenler…Vajinismus nedir? Neden cinsel ilişki olmuyor? Nedenleri ve risk altındaki kişiler kimlerdir. Vajunusmus türleri, Vajunusmus tedavileri ve kesin çözümler, Hipnoterapi (Hipnoz tedavisi), Vaginismus tedavisine başlamak için ilk adım.



VAJİNİSMUS BöLüMü İçİNDEKİ ALT BAŞLIKLAR (sırasıyla)

Vajinismusnedir?

Neden ilişki mümkün olmuyor?

Vajinismusun nedenleri nelerdir?

Vajinismus için riskli altındaki bireyler kimlerdir?

Erkeğin ya da kadının genital organlarının anatomik yapısındaki değişiklikler vajinismusa neden olur mu?

Vajinismus gebeliğe engel midir?

Vajinusmus tedavi edilemezse de tedaviyle çocuk sahibi olunabilir mi?

Vajinismus türleri nelerdir?

Cinsel soğukluk ile vajinusmus arasında ne fark vardır?

Bekarlarda Vajinismus

Vajinismus Tedavisi

Hipnoz tedavisi (hipnoterapi) hakkında bilmeniz gerekenler

Vajinismusta ne tür tedavileri önermiyorum?

Tedavide cerrahi yöntemler uygulanır mı?

Tek seansta vajinüsmus tedavi edilebilir mi?

Vajinusmusta tedaviye başlamak için ilk adım…

Merkezimiz ile ilgili..

Konu ile ilgili çalışmalarımızın bilimsel dokumantasyonu..

İlişki öNEMLİDİR !!!

Eşinde vajinismus problemi olan kocalarda oluşabilecek psikolojik durumlar

Vajinismus eşlerine öneriler...

Artık yardım alma zamanı (bize ulaşınız...)

Vajinismusnedir? Neden ilişki mümkün olmuyor?Vajinismusun nedenleri nelerdir? Vajinismus için riskli altındaki bireyler kimlerdir? Erkeğin ya da kadının genital organlarının anatomik yapısındaki değişiklikler vajinismusa neden olur mu? Vajinismus gebeliğe engel midir?Vajinusmus tedavi edilemezse de tedaviyle çocuk sahibi olunabilir mi?Vajinismus türleri nelerdir? Cinsel soğukluk ile vajinusmus arasında ne fark vardır? Bekarlarda VajinismusVajinismus Tedavisi Hipnoz tedavisi (hipnoterapi) hakkında bilmeniz gerekenlerVajinismusta ne tür tedavileri önermiyorum?Tedavide cerrahi yöntemler uygulanır mı? Tek seansta vajinüsmus tedavi edilebilir mi? Vajinusmusta tedaviye başlamak için ilk adım…Merkezimiz ile ilgili..Konu ile ilgili çalışmalarımızın bilimsel dokumantasyonu..İlişki öNEMLİDİR !!!Eşinde vajinismus problemi olan kocalarda oluşabilecek psikolojik durumlarVajinismus eşlerine öneriler...Artık yardım alma zamanı (bize ulaşınız...)

Vajinismus nedir?

Vajinismus (veya Vaginismus) son yıllarda artık kesin olarak tedavi edilebilmektedir... Kadında cinsel ilişkinin olduğu anatomik bölgeye vajen (vajina) adı verilmektedir. Vajinismus ise; cinsel birleşme sırasında kadının vajen kaslarını (özellikle dePubococcygeus (PC) kaslarını) , istemsiz bir şekilde kasması sonucundacinsel birleşmenin olmamasıveyaçok zor olması durumudur. Aslında bu durum tüm dünyada kadın doğumcular ve psikiyatrlarcasıkça karşılaşılan bir sorundur.



Vajinismus hastalarında, kasılmaların sadece vajinal girişde değil, aynı anda vücudun başka bölgelerindeki kaslarda (karın, bel, sırt, bacak gibi)da görülmesi sonucundavucutta yaygın olarak kas ağrıları görülebilmektedir.

Bu kasılmaların özelliği tamamen kadının kontrolünün dışında olmasıdır. Vajinanın girişindeki kaslar yanısıra tüm vücutta bu kasılmalar; endişe, korku ve adeta bir panik hali yaratır. Sonunda kadın ilişkiyi reddederekbacaklarını sıkıca kapatır veeşini iter.

Ayrıca; kasılma şeklinde kendini gösterenbu istemsiz vajinal refleks -sadece cinsel ilişki esnasında değil- kadının jinekolojik muayenesi sırasında, tampon kullanımı durumunda ya da parmağın vajene sokulması gibi vajene herhangi bir girişim içeren her türlü durumda datetiklenebilir.

Bu durumda vajene herhangi bir şeyin girmesi mümkün değildir ve her türlü girişim çabası son derece rahatsızlık vericiveya imkansızdır.

Vajinismus problemi sonlandığı anda, tüm bu kasılmalar çok kısa zamanda kendiliğinden kesilecek ve beden normal durumuna dönecektir.

Neden ilişki mümkün olmuyor?

Cinsel ilişki; çok sayıda koşullu tepkiyi içeren bir aktivitedir. Eşinizle her şeyin çok iyi bir uyum içinde olduğu durumlarda, vücudunuz otomatik pilota bağlanmış gibi davranabilir ve çok keyifli yaşantılar edinebilirsiniz. Ancak; çiftler ilk beraberliklerinde bu uyum ve doyumu yakalayamayabilirler; çünkü bu uyumöğrenilebilen bir özelliktir. Sinir ve kas sistemi bu uyumu öğrenecek ve ilgili davranışlarda da kolayca hatırlayacaktır.

Normalde ilk birkaç cinsel deneyimden sonra cinsel ilişki çok daha tatminkar ve keyifli olmaktadır. Vücut ve zihin penis girişine izin verir ve cinsel ilişkiyi olumlu bir beklenti olarak öğrenir. Bu sağlıklı mesajların sonunda cinsel ilişkiye yönelik davranımlar da cinsel heyecanlanmaya neden olur.

Vajinismus problemi olan kadınlarda, vücut ve zihin asla cinsel ilişkiye yönelik ortak ve pozitif bir deneyime sahip değildir. Bu kadınlardaki olumsuz cinsel mesajlar çok çeşitlidir ve bu mesajlar vajen kaslarının (PC kasının) istemsiz refleks birtepki gibi kasılması için tetikleyicidir.

Böylece; cinsel ilişki imkansız hale gelir ve her türlü vajen girişimi ağrılıdır. İşte bu ağrı, vajen kasının hafızasına yerleşerek her türlü girişimde kasılmasına neden olmakta ve olayı ağrılı ya da imkansız hale getirmektedir. (üstteki Resim- Pubokoksigeus(PC) kasının anatomik görünümüdür.)

Ayrıca, her türlü ağrılı girişim de bu hafızanın güçlenmesine neden olmaktadır. Bu durum oluştuğunda da, her ne kadar kadın eşimle cinsel ilişkiyi istiyorum dese de, her denenen ilişkide erkek kendini bir duvara çarpmış, kadın da kendi bedeni üstünde kontrolü tamamen kaybetmiş gibi hissetmektedir.



Vajina çevresindeki güçlü PC kası, hem üreme sisteminin hem de üriner sistemin çalışmasında bir anahtar rol oynar. Bu kaslar, idrar yapmaktan doğuma kadar bir çok işlevlerde fonksiyon görmekte ve idrar çıkışının olduğu üretradan, kalın bağırsak çıkışı olan anüse kadar bir hat çizerek geçerek iskelete bağlanmaktadır.

Vajınısmus probleminde cinsel ilişki sırasında PC kası, bilinçli bir düşünce olmaksızın istemsiz olarak çalışarakvajen girişini kapatmaktadır. Böylece de ilişki başarısızlıkla sonuçlanmaktadır.

Başarılı bir vajinismus tedavisinde; bu kasların yeniden çalıştırılması ve kasılmaların ortadan kaldırılması hedeflenir. Tedavideki temel unsura bir yerde kasbelleğinin yeniden oluşturulması da diyebiliriz.Vajinusmusun nedenleri nelerdir?





Vajinusmusun en sık nedenleri psikolojik kaygılardan kaygılardır.



Psikolojik nedenler arasında çocukluktan kalma korkular, aşırı katı bir toplum düzeni içinde yaşama, katı ahlak kuralları ve tabular, suçluluk, ayıp, günah gibi kavramların bilinç altına yerleşmesi, cinsellik ve ilk cinsel deneyimkonusunda yerleşmiş yanlış bilgi ve ön yargılar, bilinç altında penisin vücuda girişine karşı bir korkunun olması gibi psikolojik nedenler vardır. özellikle bizim gibi toplumlarda genç kızlara küçüklüklerinden beri öğretilen kızlık zarının çok değerli ve korunması gereken bir yapı olduğu düşünceleri ile bu konuda takınılan katı tutumlara maruz kalan kadınlar risk altındadırlar.



Ayrıca çocukluk döneminde yaşanan kötü tecrübe ve anılar da (taciz veyatecavüzler, ev içi şiddet, katı ebeveyn tutumları) de vajinismusa yol açabilir.



Daha önce hiç vajinismus problemi olmayanlarda yaşanmış kötü tecrübeler sonucunda (doğum, düşük, kürtaj, hoyratça yapılan bir jinekolojik muayenegibi) da vajinismus gelişebilir.

Bazan de çiftlerin cinsellikle ilgili bilgi eksiklikleri, ilkilişki ile ilgili yanlış inanış ve önyargılarda beraberinde korku ve paniği getirerek vajinismusa yol açabilir.



Yine bazen, önceden tedavi olmuş olan kişilerde nüksler (problemin tekrarlaması) de oluşabilir.

Daha önce belirtildiği üzere çoğu zaman derinlerde(bilinçaltında)cinselliğe ve cinsel ilişkiye yönelik kaygı-korkular yatmaktadır ve PC kaslarının kasılması, kadını bu korktuğu durumdan koruyan bir savunma sistemi gibi gibidir.

Bazı kadınlarda bu yukarıda sayılan nedenlerin hiçbirisi de olmayabilir. (Nedeni bilinmeyen veya belirlenemeyen vajinismus)

Neyse ki, vajinismus sorununu çözmek için altında yatan neden veya nedenleri bulmak şart değildir. önemli olan kas hafızasının yeniden oluşturulmasını başarmaktır.

Vaginismus için riskli altındaki bireyler kimlerdir?

özellikle çocuksu, aileye bağımlı ve ruhsal organizasyonunu sağlıklı bir biçimde tamamlamamış kadınlar risk grubunu oluşturur. Bu gruptan özellikle yüksek sosyo-ekonomik düzeye sahip kişilerde vaginismus probleminin ortaya çıkmaolasılığı da artmaktadır. (örneğin; bizim kliniğimizdeki vajinismus hastalarımızın yaklaşık %90'ı üniversite mezunudur.)



çocukluk çağından kalma korkuları yaşayan bireylerde bu rahatsızlığın oluşması kolaylaşır. Korkular, en çok kadının simgesel olarak zihninde aşırı büyüttüğü bir penis yüzünden çok acı çekme, parçalanma korkularıdır.



Ayrıca gebe kalma korkuları da probleme sebebiyet verebilir. Cinselliğe bakışın tutucu olduğu çevreler de risk faktörleridir.





Erkeğin ya da kadının genital organlarının anatomik yapısındaki değişiklikler vaginismusa neden olur mu?


Bu konuyla ilgili bireylerin yanlış ön yargıları ve oluşturulmuş geçersiz tabuları bu durumu tetikleyebilir. Vaginismus, genital organların anatomik yapısından ilişkisiz bir şekilde ortaya çıkar.



Benim vajinam çok küçük(veya çok dar) bu yüzden ilişkiye giremiyorum diye bir kavram genelde yoktur, çünkü vajina oldukça esnek bir yapıdır ve doğumda bir çocuğun başını çıkaracak kadar genişleyebilir.Bu kadınların hiçbir yapısal anormallikleri olmamasına karşın böyle düşünmeleri de doğaldır.

İlaveten, vajinismus gibi ağrılı ilişkiye neden olan Vulvar Vestibulitis, PID gibi başka hastalıklar vardır. Dolayısıyla, ağrılı cinsel ilişkinin nedeninin vajinismus mu ya da diğer nedenler mi olduğu -tedaviye başlamadan önce yapılacak bir jinekolojik muayene ile- çok iyi tanımlanmalıdır. Böylece en uygun tedavi yaklaşımı seçilecektir.





Vaginismus gebeliğe engel midir?


Vaginismus yalnızca cinsel birleşmeye engeldir. Vajen ağzına dökülen spermlerin yüzme kabiliyeti sonucunda gebelik oluşabilir. Ancak gebelik şansı normale göre azdır.

Vajınusmus tedavi edilemezse de tedaviyle çocuk sahibi olunabilir mi?

Bu teorik olarak aşılama (IUI) tedavisi ile mümkün olmakla birlikte gereksiz bir işlemdir. çünkü vajinismus iradeli ve uygun şekilde tedavilere devam edildiği takdirde tedavisi %100 mümkün olan bir durumdur.

Ayrıca evlilikteki tek amaç gebe kalıp çocuk doğurmakdeğildir. Aile birliğingüzel bir şekilde devamı için sağlıklı bir cinsel paylaşımın önemi büyüktür.

Vajünismus türleri nelerdir?

Primer Vajinismus: Bir kez bile olsun cinsel ilişkinin gerçekleşememesidir.



SekonderVajinismus: önceden sağlıklı şekilde ilişki mümkün iken yaşanmış bir cinsel travma sonrası (olaylı bir doğum, düşük, kürtaj, hoyratça yapılan bir jinekolojik muayene, taciz veya tecavüze maruz kalmagibi) gelişen vajinismusdurumudur.



Apareunia: Bir takım fiziksel nedenlerden dolayı, bireyin cinsel ilişkiye girememesidir. Vajinismus da bir tür apareuniadır.

Dyspareunia: Cinsel ilişki sırasında ağrı hissetmekdir. Bazen sekonder vajinismusun altında yatan neden bu olabilmektedir. Eger ağrılı cinsel ilişkiniz varsa altında yatan neden her zaman vajinismus olmayabilir.

Cinsel soğukluk ile vajinüsmüs arasında ne fark vardır? Cinsel soğuklukta da ayıp ve günah duygusunun öneminin olmasına karşın, temel sorun cinsel ilişkiden zevk almamak biçiminde kendini gösterir. Oysa ki vaginismusta başlangıçta cinsel ilişkiye girmede isteksizlik yoktur, ancak ilişki sırasında zarar görme duygusu ön plandadır.



Vaginismusdan şikayetçi olan bir kadında; cinsel arzu ve vajende ıslanma mevcuttur, ancak istense de ilişki başarılamaz.



Vaginismuslu kadınların çoğu hiçbir zaman ilişkiye girememiştir, yani halen bakiredir. Bununla birlikte bazı kadınlarda da daha önce cinsel ilişki başarılmışken sonradan olan bir ilişkiye girememe durumu söz konusu olabilir.

Vajinismus Tedavisi

Vaginismus yakınması olan kadınların tedavisinde ilk aşama eşle birlikte bir jinekoloğa gidilerek tam bir jinekolojik muayenenin yapılmasıdır. Bu muayene ile olaya neden olabilecek herhangi bir kadın hastalığı olup olmadığı saptanır.



Maalesef vajinusmus sorunu olan kadınların büyük çoğunluğu doktora muayene olmakta da sıkıntı çeker. Aynen ilişkide olduğu gibi panik ve korkuya kapılır, bacaklarını kapatır ve hatta ağlama krizine bile girebilirler.



Genellikle vajinismusa neden olarak geçmişte yaşanmış kötü cinsel tecrübe ya da bilinç altına kazınmış gereksiz korkular vardır.



Bilinç altındaki gereksiz korkuları yenmek için kadının ve erkeğin rahatlatılması, gevşemesi, heyecan ve korkuları yatıştıracak ruhsal bir ortam oluşturulması için uygun psikolojik destek sağlanmalıdır.



Diğer taraftan çatı kaslarını gevşetme egzersizleri hastaya öğretilip uygulandıktan sonra çubuklarla vajeni genişletme (dilatasyon) denemelerine geçilir.



Dilatasyon denemelerinde kadına vajene uygulaması için çeşitli kalınlıklardaki çubukların eşle birlikte kullanılması öğretilir.



Başlangıçta ince çubukları kendi kendine vajene uygulayan kadın daha sonra bunu eşinin yapmasına izin verebilir. Her seferinde çubuk kalınlığı arttırılır. Yeterli kalınlıkta çubukla bu başarıldıktan sonra penisin vajene girmesi mümkün olabilmektedir.



Tedavide davranışçı seks terapileri ile de başarılı sonuçlar alınabilmektedir. Bu terapilerin bir kısmınaeşlerde dahil edilirler.

Tedavi süresi hastalığın şiddetine göre birkaç seanstan 8-10 seansa kadar değişebilir.

Vajinismus ailesel bir problemdir; yani kadının ve erkeğin ortak bir sorunudur. Bu nedenle hiç bir taraf diğerini suçlamamalı veya bu konuda anlayışsız olmamalıdır.

Unutulmamalıdır ki, uygun tedavi yöntemlerinin doğru bir şekilde uygulanması ile çiftlerin % 90 -100'ünde başarı sağlanabilmektedir.

Tedavilerde başarı şansını arttıran en önemli faktör eşlerin seanslar sırasında kendilerine verilen ev ödevlerini uygun bir şekilde uygulamak ve sonuna kadar tedaviye inançlarını yitirmemektir.

Hipnoz (hipnoterapi) son yıllarda vajinismus tedavisinde başarı şansını arttıran önemli bir tedavi yöntemidir. Biz de vajinismus tedavisinde başarıyı arttırmak içinhipnoterapiyi uygulamakta ve önermekteyiz.

Bekarlarda Vajinismus

Son yıllarda kişilerin evlenmeden cinsel ilişkiyi partneri ile paylaşma sıklığındaki artışlara paralel olarak, vajinismus sorunu taşıyan bekar bayanlar da evlilik öncesinde tedavi amacıyla cinsel terapi kliniklerinin yollarını tutmaktadır. Bu şekilde kişiler, evliliklerine daha sağlıklı bir başlangıç arzusunu taşımaktadırlar. İzlenilen yol ve tedavi yöntemleri bekar veya bakire bayanlarda, evli bayanlardakinden farklı değilidir.

Hipnoz tedavisi (hipnoterapi) hakkında bilmeniz gerekenler...

Hipnoz; kişinin bir profesyonel yardımıyla duygu, düşünce ve algılarını yeniden çerçeveleyerek davranışlarını değiştirdiği bir süreçtir.

Aslen hipnoz; bir uyku durumu değildir; aksine, kişinin bedeni ve ruhu üzerinde ne denli gücünün olduğunu keşfettiği bir farkındalıktır.

Hipnoterapi sırasında bilinç kaybı olmaz, aksine bilincin daha çok açılması durumu gerçekleşir ve hipnozdan çıkamamak gibi bir durum asla söz konusu değildir.

Burada unutulmaması gereken nokta; medikal hipnozun asla tek başına bir tedavi şekli olmadığıdır. Hipnoz, uygulanan tedavi tekniklerinin etkisini ve hızını artıran yardımcı bir unsurdur.

Hipnoz sırasında dikkat, konsantrasyon yoğunlaşır ve kişi etrafında olan değişikliklere aldırmayabilir. Yine, kişinin duygu durumunda değişiklikler yapmak da mümkündür. Vucut hareketlerinde yavaşlama olabilir ve beden farkli hissedilebilir. Konuşma tonu ve hızı yavaşlayabilir. Nabız sayısının azalması, nefes alıp vermenin derinleşmesi vebeş duyunun hassaslaşması hipnoz süresince son derece doğaldır.

Kısacası hipnoz; tüm beden ve ruhta hissedilen kişiye huzur ve sakinlik veren bir gevşemedir. Hipnoz sırasındaki herşey sizin kontrolünüz altındadır. Hipnotize olabilmenizdahi sizin kontrolünüzdedir. Siz isterseniz hipnotik etki altına girersiniz, istemediğiniz hiçbir şeyi söylemez ve yapmazsınız.

Bir yerde hipnoz; kendi güçlerinizi kullanarak probleminizi çözmektir ve bununla birlikteçok büyük bir olasılıkla tekrar tekrar yaşamak isteyeceğiniz çok hoş bir deneyim olacaktır.



Vajinismusta netür tedavileri önermiyorum?


Bazen de sorunun ilaçlarla ilişkiye girmekle çözüleceğine inanılır, bu şekilde kaslarda gevşeme sağlanma yoluna gidilebilir ve hatta yanlış bir method olarak vajinusmuslu kadınların genel anestezi ile uyutulup partnerleri ile cinsel ilişkiye girmeleri sağlanabilir. Ama tüm bunlardan cevap alınamayınca sorun çözüleceğine daha da büyür.



Kadın uyanık olduğunda cinsel ilişkiden yine korkacaktır ve kocası ise daha evvel anestezi altında ilişki kurduğu karısına karşı zorlayıcı bir tutum izleyebilir. Bu da korkuyu arttırır.



Ayrıca anestezi altında ilişkiye girilen kadın kendi kontrolü dışında bu şekilde bir ilişki yaşamaktan psikolojik olarak kötü yönde etkilenebilmektedir.



Bu kişilere ayrıca sakinleştiriciler veya antidepresan ilaçların verilmesi de sorunu çözmez. Aksine bu tip ilaçların bazılarının cinsel isteği azaltıcı etkisi vardır, böylece sorun çözülmediği gibi başka bir sorun olan cinsel isteksizlik de sıkıntıya eklenmiş olur. Ancak tablo yalnızca vaginismus olmayıp herhangi bir ruhsal ya da fiziksel başka bir rahatsızlıkla birlikte ise ona yönelik ilaç tedavisi uygulanabilir.



Kas gevşeticiler, ağrı kesici ilaç veya kremlerveya alkol alıp sarhoş olup cinsel ilişkiye girme çabaları da hep olumsuzlukla sonuçlanır. Her türlü olumsuzluk, umutsuzluk ve karamsarlığı da bir miktar daha arttırır.



Bu tür tedavi yaklaşımları ile sorun çözülemeyeceği gibi daha da büyür.





Tedavide cerrahi yöntemler uygulanır mı?


Bu problemin kızlık zarının kalın olmasına bağlı olması sonucunda bu zarın kesilerek tedaviye yöntemine gidilmesi, tıbben kabul görmeyen bir düşüncedir.



Bu operasyonda yapılan Hymenektomi , hymenin (kızlık zarının) yırtılarak kesilmesi işlemidir. Böyle bir müdahale yalnızca çiftlerin vajinusmus ile ilgili yanlış ön yargılarını pekiştirmeye yarar. çünkü bu tür operasyonel bir girişim sorunu çözmeyeceği gibi, bireylerde sorunun çözülebileceği inancını ortadan kaldırarak mutsuzluk yaratabilir.

Tek seansta vajinüsmus tedavi edilebilir mi?

Bir kişiyebir saat içindee binmeyi öğretebilir misiniz? Hele hele o kişi ten düşmektençok korkuyorsa.. Her ne kadar bu türsorular için verilecek bir Evet cevabıherkes için çok cazipgörülse de bu ne mantıkenne detıbben mümkün değildir.

Vajunusmusun çocukluk döneminden beri cinsellikle ilgili alınan bir takım olumsuz yargılar sonucu olduğunu belirtmiştik. İşte bu olumsuz ön yargıların bellekten silinerek atılması ve yerine olumlu düşüncelerin inşa edilmesi bir miktar zaman alıcıdır ve sabır gerektirir.



Vajinusmusta tedaviye başlamak için ilk adım…

Vajinismus öncelikle bir hastalık değil, bir problemdir. Ve de bu problemi yalnızca kadına ait problem olarak değil, evli çifte ait olarak görmek gerekir. çünkü problemden etkilenen evli çiftlerdir.

Kişisel tecrübelerimize göre; vajinusmus, sosyokültürel düzeyi yüksek, daha çok okuyan veya üniversite mezunu çiftlerde daha sık olarak izlenmektedir. Hatta bu problem yalnızca ülkemizde değil, yurtdışında da sıktır. Dünyada 10-15 yıldır evli olup halen ilişkiye giremeyip boşanan veya evliliklerini bu şekilde kabullenip aseksüel olarak sürdüren pek çok çift vardır.



Burada problem olan şey bu sıkıntıyı yaşayan çiftin bu problemin yalnızca kendisinde var olan garip bir sorun olduğunu düşünüp hekime başvuramamasıdır. Unutmayınız ki; bu tip sorunu çevrenizdeki pek çok evli çift halenyaşamakta veya geçmişte yaşamış olabilir. Ancak doğal olarak,kişilerin bu tür sıkıntılarını çevre ile paylaşmamaları sonucunda sizler farkında olamayacaksınız.



Yine unutmayınız ki kadınla erkek arasındaki tek ayrım seksüel farklılıktır. Dolayısıyla beraberlikte veya evlilikte en önemli olaylardan birisidir seks. Sağlıklı bir cinsel yaşantı kötü olaylara karşı toleransınızı arttıracak, birbirinizi daha çok sevmenize ve anlamanıza neden olacaktır. Bu nedenlerle cinsellik evlilikteki ilk koşullardandır ve kişilerin psikolojileri üzerinde önemli rol oynamaktadır. Bu yüzden vajinismus tedavisi yalnızca çocuk sahibi olabilmeniz için değil, aile birliğinizin daha sağlıklı devamı için de gereklidir.

Problemin süresi uzadıkça bir çığ gibi büyümekte ve sonuçta çiftler kendileri oldukları gibi kabul ederek evliliklerine devam etmekte veya evlilikleri boşanmalarla sonuçlanabilmektedir.

Ailedelerden gelen neden hala çocuk yapmıyorsunuz? şeklindeki eleştiriler isekişilerin stresleri daha da arttırmaktadır. çiftlerin bizim çocuğumuz olmuyor, tedavi görüyoruz vs şeklindeki yalanları ise bazan birbirini kovalamaktadır.

Tedavisi kesin olarak mümkün olan bu problemin yarattığı sorunlar büyüdükçe kişiler kendilerini daha da umutsuz ve karamsar hissetmektedir. Halbuki tedaviye doğru yerde karar verip bir an önce başlamakla sorun KESİN OLARAK çözümlenecektir. Bu konuda bir jinekoloğa gidebilmenin getirdiği sıkıntıları biliyoruz. Ancak yalnızca doğru bir merkezde tedaviye başlamak bile çözümün yarısına ulaşmaktır.



Tedavi için zaman kaybetmeyiniz. önemli olan bu problemin daha da hayatınızı etkilemesine izin vermeden bir an önce karar vermeniz ve güvenebileceğiniz bir merkezde tedaviyi kabul etmenizdir. Yalnızca tedaviye başlamayı istemek ve iyi bir merkeze başvurmakla biletedavideki çok önemli bir basamağı aşmış olacaksınız.



Tedavi için yapılacak ilk işlem öncelikle bir jinekolog ile görüşülüp onun yönlendirmeleri ile tedaviye başlanmasıdır.

Vajinjismus tedavisi için kişilerin evli olması da şart değildir. Bu durumundan rahatsızlık hissedip tedaviye karar veren pek çok bekar kişiler de bulunmaktadır.

Vajinismus kadın hastalıkları vepsikolojik alt yapıyıiçeren özel bir durumdur. Tedavisi de ancak bu konuda özeleğitim almışuzman kişiler ile mümkündür. Tecrübeli olmayan kişiler tarafından uygulanan tedaviler sonucu alınan başarısızlıklar, gelecekle ilgili umutları kırarak durumun daha da çözümsüz bir hale gelmesini sağlayabilir.

Tedaviye başlamadan önce doktorunuza daha önce vajinismus tedavisi yapıp yapmadığını sormaktan çekinmemelisiniz. Ayrıca, eğer daha önce herhangi bir yerde vajinismusa yönelik herhangi bir tedavi almışsanız bunu da belirtmeniz sizin yararınıza olacaktır.

Eğer vajinismus tedavisine başlamamanıza rağmen kendinizi rahat hissetmiyor ve tedavinin seyrini tatminkar bulmuyorsanız başka bir profesyonelim yardımını aramaktan çekinmeyiniz.

Vajinismus teşhisinin hemen ardından alacağınız psikolojik danışmanlık ve cinsel terapi son derece yardımcı olacaktır. Bilgili, destekleyici ve güvendiğiniz bir terapist, vajinismus tedavinizin çok başarılı ve hızlı gerçekleşmesini sağlar.

Merkezimiz ile ilgili..

Biz, merkezimiz Hera Kadın Sağlığı Merkezi nde jinekolog ve psikolog destekli cinsel eğitim, hipnoterapi (hipnoz), cinsel fonksiyon bozuklukları tedavileri, seks ve aile içi terapileri uygulamaktayız.

Hipnoz tedavileri (hipnoterapi), kişilerin kendilerinin farkında olmayıp bilinç altına attıkları tüm olumsuz düşünceleri bir yerde su yüzüne çıkararak adeta bir farkındalık durumu yaratmaktadır. Bu nedenle özellikle şiddetli vajinismus tedavilerinde son derecede önemli bir yeri vardır.

Tamamen özel bir ilgi ve uzmanlık alanı olan vajinismus ve diğer cinsel fonksiyon problemlerindeoldukça tecrübeli ve Ankara'daki en genişhasta portföyüne sahip merkezimize, bu güne kadar gerek şehir içi gerekseAnkara dışı -İstanbul da dahil olmak üzereülkemizin pek çokbölgesindenbaşvuranhastalarımız; uyguladığımıztedavilerimizden yarar görmüş ve memnuniyetlerini ifade etmiştir.

Tedavisi %100 mümkün olan bir problemin hayatınızı daha ne kadaretkilemesine izin vereceksiniz?

Yalnızca tedaviye başlamayı istemek ve merkezimize başvurmakla tedavideki çok önemli bir basamağı aşmış olacaksınız.Ayrıca biz sizin yalnızca bu probleminizi tedavi etmekle kalmayıp, gebeliğinizi de takip etmek arzusundayız.

Konu ile ilgiliçalışmalarımızın bilimsel dokumantasyonu..

Vajininismusta davranışçı terapiler, relaxasyon egzersizlerine ilave olarak merkezimizde uygulanan hipnoz tedavileri ile başarı oranı oldukça yükselmektedir.

Bu konudaki kliniğimizin deneyimlerini ve başarılarımızı ilk kez 2005 yılı 20-23 Nisan tarihleri arasında, Ankara Bilkent Oteli'nde düzenlenen 4. Uluslararası üreme Sağlığı ve Aile Planlaması Kongresi'nde oral (sözlü) prezentasyon şeklindesunduk. çalışma sonuçlarımız büyük ilgi uyandırdı.



Yine, 2005 yılı 17-24 Eylül tarihleri arasında Malta'da yapılan 10.Avrupa Hipnoz Kongresi (ESH)nde Vajinismus Tedavisinde Medikal Hipnoterapi ile ilgilioral sunumumuza geniş yer verildi.

Daha sonra 2006 yılı Ağustos ayındaMeksika'da yapılan Dünya Hipnoz Kongresi'nde work-shop uygulamalarına bu kez eğitmen olarakdavet edildik. Kliniğimizde yaptığımızçalışmalar ile vajinismus tedavisinde %100 başarı elde etmemiz kongredeçok büyük ilgi ve takdir topladı ve2007 yılı için İtalya'ya davet edildik.

Sonuç olarak vajinismusta, davranışçı terapiler ve relaksasyon egzersizlerine ilave olarakuygulanan hipnoz tedavileri nispeten yeni bir tedavi konsepti olarak görülmekte olupoldukça iyi sonuçlar vermektedir.



İlişki öNEMLİDİR !!!

Siz bu yazımızıokuduğunuzda, belki de tam anlamıyla gerçekleştirilmiş bir cinsel ilişki yaşamadan aylardır ya da yıllardır bir evlili veya birliktelik yaşıyor olabilirsiniz. Zaman içerisinde kendi kendinizebir takım geçiştirme, rahatlama yöntemleri de geliştirmiş olabilirsiniz.

Tam anlamıyla bir birlikteliği yaşayamayan ve sürekli reddedilen vajinusmuslu kadınların kocalarında uyum sağlayabilmek için, gittikçe artan pasif karakter özelliklerinin görülmesi ender değildir.



Konu seksüel sağlığınız ve ilişkiniz olunca, her ne kadar vajinusmus problemi yaşarken bunu duymak sizin için zor da olsa ; bu durumun, siz ve eşiniz için sağlıksız olduğunu ve birlikteliğinizin sorunsuz devamlılığı açısından durumun önemini anlamalı ve kabul etmelisiniz.



Vajinismusun sebep olduğu seksüel zorluklar sürekli gerginlik ve çok çeşitli duyumlar oluşturur. Kadın vajinusmusun sonuçlarını akut bir şekilde yaşasa da, erkeğin de bu ilişki içinde durumun gereği birtakım duyumlar yaşamakta olduğunu kabul etmek önemlidir.



Eşinde vajinismus problemi olankocalarda oluşabilecek psikolojik durumlar

Reddetme: Devamlı reddedilmekten yoruldum. Evlenmeden önce belki daha iyi fiziksel ilişkimiz vardı. Benimle romantizm ya da seks yapmak istememesine sebep olarak bende ne var ? önce sadece cinsel birleşmenin gerçekleşememesi idi, fakat şimdi beni neredeyse hiç istemiyor.

Empati kurma: Bunu başkaları öğrenirse karım mahvolur. Bu kadar çok acıya maruz kalıyor olması çok kötü hissetmeme sebep oluyor. Kötü düşünmediğini ve beni kırmak istemediğini biliyorum ama benim hayatım da perişan. Kendimi çok kötü hissediyorum; tıkandım vene yapacağıma dair hiçbir fikrim yok.

Uzaklaşma: Ev hayatım rezalet, öyleyse ben de kendimi tamamen işe vermeliyim ya da erkek arkadaşlarımla vakit geçirmeliyim. Kendimi işime vererek bir yerlere ulaşabilirim ve başka şeyler düşünürüm. Acaba eski sevgilim Mehtap ne yapıyor?



Vajinismus aşamalarından geçmek bir ilişkiyi son limitine kadar test edebilir. Yüreklendirme, sevgi, sabır ve iletişim bu dönemde ilişkinizi güçlendirmekte çok faydalı olur. Birlikte üstesinden geldiğinizde, yeni ve zevkli seksüel deneyimlerle geleceğinizin istediğiniz gibi olmasını sağlayabilirsiniz.



Vajinismus eşlerine öneriler...

Belki kadınlarda bu tür cinsel problemlerin olabileceğini evlenipbu problemin içine düştüktensonra duydunuz ve neden böyle bir durumun sizin başınıza geldiğini bir türlü anlıyamıyorsunuz. Belki de eşinizi çok seviyor ve onu her ne kadar anlamaya çalışıyor olsanız da halen bir takım içsel gerilimlerden kendinizi geri alamıyorsunuz.. Belki de -siz de eşiniz gibi- tüm durumu kabul ettiniz, amazaman zamanyine dekendi kendinize keşki böyle olmasaydı diyorsunuz. Ya da sorununuzu inkar edip kendinizi -yoğun iş hayatınız gibi- başka konular ile avutmaya çalışıyorsunuz...

öncelikle vajinismusun eşinizin hatası olmadığını kesinlikle anlamalısınız.Bu yalnızca onun değil bir çift olarak her ikinizin de problemi sayılır.

Vajina kaslarında hissetiği spazmlar penisin içeri girmesini imkansız kılmakta ve her türlü deneyim eşinizdeacıya sebep olmaktadır. Bu spazmlar istem dışı olmakta ve bilinçli yönlendirme yoktur. Yani bunun oluşmasına eşiniz sebep olmamaktadır. Bu konuda onu anlayışla karşılamalısınız.

Bu durumun üstesinden gelmede sizin sabrınızın, anlayışınızınve işbirliğinizin önemi çok büyüktür.Artık profesyonel bir destek almak için harekete geçme zamanınız geldi.



Artık yardım alma zamanı

Konuyu kesin çözebilmek için lütfen bize ulaşınız.Yüzyüze görüşmekve danışmanılık almak için(312) 426 85 25 nolu telefonumuzdan randevü alabilir veya (532) 452 06 56 nolucep telefonudan Op.Dr. Süleyman Eserdağ ile görüşebilir veya suleyman@eserdag.com mail adresimize durumunuzuyazabilirsiniz.

[b]

 

 

Buraya ilk defa geliyorsanız ismim Atakan Sönmez ve burası hayatimdegisti.com.Boğaziçi üniversitesi mezunuyum ve Türkiyede ilk Subliminal Telkin Uzmanıyım.tıklayın

Bir site olsa onu bulanların uykuda dinledikleri mp3 ler ile hayatları değişse… Bir site olsa onu bulanlar hipnoz olmadan sadece subliminal mp3 leri yükleyip ve uykuda dinleyerek hayatlarını değiştirseler. Bu fikir 1995 yılında yani 25 yıl önce çıkmıştı. 15 yıl önce ise bu mp3 lerin kişiye engel olan çekirdek inançlara göre hazırlanması yani cekirdekinanc.com fikri oluştu

Hipnoz gibi bir şey mi subliminal mp3 nedir?

Tam olarak değil. Öncelikle size engel olan 0-11 yaş arası oluşan bilinçaltı kayıtlarınız yani çekirdek inançlarınız bulunur. Sonra bu çekirdek inançlarınızın pozitif halleri olumlamalar isminize özel olarak mp3 lerin ve müziğin içine gizlenir. Siz de uykuda ya da uyanıkken bu mp3 leri dinleyerek sonuç alırsınız. Çocukluğunuzda size söylenenlerin tam tersini dinlediğiniz kayıtlarla binlerce kez bilinçaltınıza yerleştirmiş oluruz.

Çekirdek inançların hayatımda engellere neden olduğunu nasıl anlarım?

Hayatınızda hep aynı şeyler tekrar ediyorsa. İlişkilerde hep aynı şeyleri yaşıyorsanız... Aşırı fedakar bir yapınız varsa ve bu sanki göreviniz haline geldiyse. Birilerini kurtarmaya çalışıyorsanız. Paranızın bereketi yoksa sürekli gereksiz harcamalar çıkıyorsa birikim yapamıyorsanız. Hayır demekte zorlanıyorsanız. Odaklanmakta bir şeyleri devam ettirmekte sorun yaşıyorsanız. İlişkilerde mıknatıs gibi sorunlu kişileri çekiyorsanız. İş hayatında iniş çıkışlar sürekli oluyorsa. Ertelemeleriniz fazla ise. Aşırı kontrolcü ve garantici bir yapınız varsa kaygı düzeyiniz yüksekse hep en kötü ihtimali düşünüyorsanız ve şanssızlıkları sorunlu olayları ve sorunlu kişileri hayatınıza çekiyorsanız çocuk yaşta oluşan çekirdek inançlar hayatınızı yönetiyor olabilir.

25. yıla özel şimdi arayanlara 5 dakikalık çekirdek inanç ön tespit ve bir günlük deneme telkin mp3 ücretsizdir. Ön tespitte size engel olan birkaç çekirdek inanç örneği verilir. Atakan Sönmez tarafından yapılır ve bilgi amaçlıdır. +90 5424475050 Türkiye dışındakiler whatsapp tan arayabilir cekirdekinanc.com inceleyiniz.

Bluesky24 isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Bookmarks


Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Vajinismus hakkında merak ettikleriniz

Serbest Kürsü ve Diğer Sağlık Haberleri Vajinismus hakkında merak ettikleriniz Konusunu hayatimdegisti.com Konuğumuz olarak inceliyorsunuz hayatimdegisti.com sitemizde yaşamınızı hemen degistirecek bir cok telkinli hipnoz mp3 vardir tesaduf eseri de buradaysanız mutlaka inceleyiniz üst link TelkinCD tıklayınız Vajinismus hakkında merak ettikleriniz VAJİNİSMUS Vajinismus, vajinusmus, vajinismus tedavisi, vajınusmus, vajınismus, vajunusmus, vajinismus ve hipnoz, vaginusmus, vajunismus, vajinismüs, vajunüsmüs, vajünüsmüs, vaginismus, hipnoz tedavisi, vajinismus türleri, ilişkiye girmeme, ilişkiye girememe, ilişki problemi, ilişki olmaması, ilişkide kasılma, seks, sex, ilişki olamaması, ilişkide ...

ayrıca bu konularda arama yapan konuklarımız var Diğer Sağlık Haberleri telkin cd indir izle İstanbul Diğer Sağlık Haberleri nerededir kimdir Diğer Sağlık Haberleri çekirdek inanç temizliği İzmir bursa Diğer Sağlık Haberleri hipnoz Diğer Sağlık Haberleri olumlama seminerleri eğitimi çaresi tedavisi Diğer Sağlık Haberleri hakkında bilgi bilinçaltı telkin cd telkin mp3 Diğer Sağlık Haberleri kuantum düşünce kitap haberi


WEZ Format +3. Şuan Saat: 01:23 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.