Yusuf Bey, (yaş:36-cinsiyet:erkek) 3 yıl önce konulan F.S.G.ile uyumlu tanısı ile nefroloji tarafından coraspin 100,coversyl 5 mg başladım. trigliseritin 300ün üzerinde çıkmasından dolayı 2 aydır lipantyl 200mg kullanıyorum. Mide şikayetlerimin başlamasından sonra lansor 15mg kullanmaya başladım. ancak mide yanması azalmakla beraber ara ara gene rahatsız ediyor. 2 aydır aşırı derecede gaz oluşuyor. çalışırken veya derslerde sınıfta çok rahatsızlık veriyor. acaba kullığım ilaçlarla bağlantısı olabilir mi?
ara sıra soğuk soğuk terleme huzursuzluk, araba kullanırken daralma ve nefes yetersizliği hissi gibi şikayetler de başladı. bu şikayetler mideyle ilgili olabilir mi? öneri ve tavsiyeleriniz için şimdiden teşekkür ederim.
Doç.Dr. Yusuf AKCAN
21.03. 17:25:04
Coraspin mide mukozasına zararlı etkileri olabiliyor. bunu yenmek için aldığınız lansorun dozu yetmiyor olabilir. artırmak gerekebilir. bunu doktorunuzla değerlendirniz.<br style="font-family: Trebuchet MS;">aşırı gaz ve şişklin için değerlendirilmesi gereken noktalar;<br style="font-family: Trebuchet MS;"><br style="font-family: Trebuchet MS;">hızlı yemekyiyeor ve hızlı konuşuyorsanız fazla hava yutarsınız.irritabl barsak sendromu
parazitlersafra kese hastalıklarıpankreas sorunlarıbunlar değerlendirilmelidir. <br style="font-family: Trebuchet MS;">sorunuzun son kısmında tariflediğiniz "ara sıra soğuk soğuk terleme huzursuzluk, araba kullanırken daralma ve nefes yetersizliği hissi " için ise,
böbrek fonksiyonlarınızhemoglobin süzeyiniztiroid testleri bakılmalı bunlar hepsi normal ise panik reaksiyonu açısından bir psikiyatriste görünmelisiniz.sağlıcakla...
<br style="font-family: Trebuchet MS;">
Yazının Orjinali için Lütfen
www.saglikdanis.com adresini ziyaret ediniz.