Öncelikle ii günler diliyorum ben 23 yaşındayım futbol maçı esnasın da ayagım burkuldu ve üstüne basamadım çekilen filmler sonucu 3 yıl once kırılmış olan ayagımın hala iyileşmediği anlaşıldı çekilen tomografi sonucunu size yazmak istiyorum. şu an için yapılması gereken nedir.. şimdiden yardımcı olduğunuz için teşekkür ederim.....
Ayak bileğinde travma sonrası tekrarlayan kırık
İnceleme ayak bileğine yönelik 0,75 kolimasyon ile gerçekleştirilmiş olup 3 boyutta rekornsiksiyonlar elde edilmiştir.
Tibia distali medial emenensiya düzeyinde artiküler yüzeye uzanan oblik fraktür hattı ve anterior, posteriör kesiminde artiküler yüzeyle ilişkili fragmantasyon izlenmektedir. oblik fraktür yüzeylerinde minimal skleroz ve düzensizlik görünümü izlenmiş olup eski travma öyküsü bulunan olguda, psödoartroz açısından şüphe uyandırmaktadır.
Diğer kesimlerde talokalkanel ile diğer intertarsal eklem mesafeleri,eklem yüzeyleri doğal olarak izlenmektedir...
TEKRARDAN TEŞEKKÜR EDERİM
Doç.Dr. Yakup YILDIRIM
23. 15:30:06
O bölgede eski bir kırığın kaynamama ihtimali olmasına rağmen çok düşüktür, kaldı ki eski bir kırık olsa bile herhalde 3 yıldır şikayet oluşturmuyordu. Bu nedenle eğer eski bir kırık sekeli ise aynı şekilde hayata devam edebilirsiniz fakat bu bulgular ve şu anda yeni travmanın ve ağrının olması bana bu kırığın yeni olma ihtimalinin daha yüksek olduğunu düşündürüyor.
Yazının Orjinali için Lütfen
www.saglikdanis.com adresini ziyaret ediniz.