![]() |
Soru:"reflü hastalığı nedir, ameliyatı varmıdır?" sayın hocam Ben iki ay önce endeskopiye girdim ve bana reflu hastalıgı oldugunu söylediler. Bana iki tane ilaç yazdı dr bunları iki aydır kullanıyorum. ilaçları ne kadar zaman kullanmam lazım ve reflü hastalıgının amaliyatı varmıdır. hocam şimdiden teşekkür ederim sayğılar sunarım NOT ilaçlar nexıum ve gaviscon Doç.Dr. Yusuf AKCAN 12.23:43:17 Reflü hastalığında ialça tedavisi 2-5- 8 ay kadar sürebilir. durumunuza bağlı.daha sonra lüzumu halinde yani şikayetler olduğunda kullanmayı kendiniz ayarlayacak şekilde ilaç tedavisi devam edebilir.Ancak ilacı kesince çok kısa sürede şikayetler dönüyorsa veya ilacı kesemiyorsanız. laparoskopik fundoplikasyon açısından değerlendirmeniz gerekecektir.reflü cerrahisi elbette vardır. artık laparoskopik fundoplikasyon gittikçe sık yapılan bir teknik olmuş durumdadir.2-3 günlük bir yatışla işlem yapılmaktadır.aşağıdan ilgili konulardaki tüm içeriğimizi okumak için okuma önerilerinize tıklayınız. Kaynak: www.saglikdanis.com |
WEZ Format +3. Şuan Saat: 11:03 AM. |