![]() |
Soru:"Bağırsaklarda sürekli aşırı gaz oluşumu sebepleri nelerdir?" Ben 1977 doğumlu bir erkek bireyim.6-7 yıldan beri hiperglisemi hastasıyım. Bu hastalığımdan dolayı yediğime içtiğime dikkat eden birisiyim. Fakat bu süre öncesinden de böyleyim. Fakat bir türlü çözüm bulamadığım bir rahatsızlığım var. Yediklerime dikkat etmeme rağmen bağırsaklarımda sürekli aşırı gaz oluşmakta ve bu durum beni zor durumlarda bırakmaktadır. Bu sorunumu çözebilirmiyim. Ne gibi bir prosedür takip etmem gerekmektedir.Şimdiden yardımlarınız için teşekkür ederim. Saygılarımla Doç.Dr. Yusuf AKCAN 31.00:39:15 Barsak gazların %75 i yutula gazlardan oluşur. bazı patolojik durumlarda bakterilerin oluşturduğu gazlar daha fazlalaşabilir. bazen gazlar her zamanki kadar olsada onlaru uzaklaştırmakta sorun olabilir. bazen de kişi aynı miktardaki gazı bir gün tolere ederken bir gün edemeyebilir. bu ana temeller üzerine sebepleri oturtursak. hızlı konuşan ve hızlı yemek yiyenlerde fazla stres yaşayan ve bu stresden fazla etkilenenlerdebakteri aşırı çoğalmasına sebep olan durumlardadiyabetmide barsaklar yolunda oluşmuş cepleşmeler (divertiküller) barsakların yavaş çalışmasına neden olan durumlarhipotiroidi gibibazı gıdalarbaklagiller, kurufasulye, nohut gibi. bunlarda sovan turp vb bunlarda bazı proteinler vardır onları bakteriler kullanarak kokulu gaz üretirlersafra kese rahatsızlıklarıparazitler kronik pankreatitTüm bunlardan hangisi sizin sorununuz bunu anlamak üzere bir gastroenterologa gitmeniz gerekir. Doç.Dr. Yusuf AKCAN---Muayene- (0216) 352 8682 –Maltepe-İST Yazının Orjinali için Lütfen www.saglikdanis.com adresini ziyaret ediniz. |
WEZ Format +3. Şuan Saat: 08:52 AM. |