![]() |
KADINLIĞIN DÖNÜM NOKTASI: İLK BEBEK İLK HAMİLELİK B.S. 28 Y - İzmir İşyerimdeyim. Herşey normal. Sadece son günlerde mide bulantılarım, ağzımda garip bir tat ve huzursuzluğum var. Mens dönemlerim düzensiz yaklaşık 3 aydır adet görmüyorum. Telefon çalıyor, bir süre önce ısrarına dayanamayıp test için kan verdiğim laboratuardan arkadaşım arıyor. Bana hamile olma olasılığımın yüksek olduğunu söylüyor. İmkansız diyorum. Birkaç hafta önce idrar testimde bu sonucun olmadığını hatırlatıyorum. Şu an var diyor. Şaşırıyorum. Şaşkın ve düşünceliyim, birden BT çektirdiğimi hatırlıyorum. Bu ilk hamileliğim, hazırmıyım bilmiyorum ama daha önemli bir sorun var, BT çektirdiğimde de acaba hamilemiydim, eğer öyleyse ne kadar radyasyon almıştım. Bir çok doktordan randevu alıyor, telefonla, şahsen görüşüyorum. Hepsinin düşüncesi farklı. Kafam daha çok karışıyor. Risk almaya değer mi? Dünyaya sakat bir çocuk getirme olasılığı var? Araştırmalarımdan edindiğim sonuca göre bu olasılık her hamilelikte mevcut ama şu an o yüzdelik dilim arttımı acaba? Bu soruları o kadar çok soruyorum ki kendime, rüyalarım bile düzensizleşiyor. Bebeğimi ultrasonda gördüm. Kalbi atıyor. Henüz çok küçük birkaç haftalık ama yaşıyor. Aldırmalımıyım acaba? Bir hafta sonra tekrar doktordayım, doktorum bebeğin olması gereken büyüklükte olmadığını ve hamileliğimin sorunlu olduğunu düşünüyor. Aldırmaya karar veriyorum. Aldırıyorum. Aradan 3 ay geçti. Düşünüyorumda, acaba sadece sağlık sorunundanmı aldırmıştım bebeği, yoksa sorumluluktan korktuğumdan mı. Şimdi ne zaman hamile bir kadın görsem, yeniden denesemmi acaba diyorum. Belkide suçluluk duygumdan dolayı vazgeçiyorum. Bir kadının hayatının dönüm noktası evlendiği an sanırdım. Yanılmışım. O dönüm noktası hamilelikmiş. Bebeğini doğuran kadınların hissettiklerini kim bile billirki? [/b] Üyelerimizden gelen tüm öyküler Siz de öykünüzü gönderin Geri 10 Şubat 2008 Saat: 14:20 UYARI Çin Malı ürünlere dikkat ! Unutmayın! Çalışan anne adayları: Doğum öncesi iznine ayrılmak için yapmanız gereken işlemleri unutmayın Kaynak: Dr. Mumcu |
WEZ Format +3. Şuan Saat: 06:35 PM. |