![]() |
Soru:"KRONİK KEMİK İLTİHABI" 35 yaşındayım.1996 yılında mayına basma sonucu yaralım. ilk yaralanmadan bugüne kadar aralıklarla devam eden kronik kemik iltihabı sıkıntım var.çoğu temizleme amaçlı toplam 20 ameliyat oldum.topuk uzatma yapıldı,sağ ayak bileği donduruldu.GATA Ortopedi bölümü takip ediyor. yılda 3-4 kez tekrarlayan bir kemik iltihabı var. konseyden amputasyon kararı çıktı fakat ben yaptırmadım.en son targosit ile iltihabı baskıladık. almanyada ameliyat olan bir arkadaşım 4 yıldır sıkıntı yaşamıyor. bu durum beni farklı arayışlara yöneltti.böbrekte de FSG ile uyumlu tanısı var ilaç kullanıyorum. 3 yıldır MRS +.enfeksiyon sürekli değil. aktif hale gelince antibiyotikle baskılıyoruz. öneri ve tavsiyelerinizi bekliyorum. Yard.Doç.Dr. Levent Altinel 27.12.23:48:52 Bu konuda oneride bulunmak gercekten zor. Cunku malesef kemik iltihaplari tam tedavisi cogu zaman mumkun olmuyor ve ancak bir donem baskilaniyor. Hikayenizde olmamasina karsin beraberinde ozellikle sinir ve damarsal beslenme problemide varsa tedavi neredeyse imkansiz hale geliyor. Bu arada umarim sigara kullanmiyorsunuzdur. Sik enfeksiyon ve surekli tedavi ayrica diger organlarin bu tedavilerden zarar gormesi, bahsettigim gibi beraberinde duyuproblemlerinin olmasi bu durumu hasta icin daha olumsuz hale getirebiliyor. Fakat yine de insanlar bu sikintilara katlanip kendi uzuvlarini kaybetmemeyi ve sakat imajini almamayi yegliyorlar. Acikcasi bu konuda en basarili tedavi kombine yontemlerle saglanabiliyor (yeterli dogru bir cerrahi+uygun antibiyotik tedavisi+hiperbarik oksijen uygulamasi). Bunun disinda mucize bir tedavi yontemi yok. Kendinize bos umitlere yoneltmeyin. Amputasyon ise su avantajlari var. Oncelikle cok kisa surede isinize donebilirsiniz. Fonksiyonel bir kayip olmakla beraber protez uygulamalari cogu zaman gunluk yasam icin tatmin edici oluyor. Tabi son karar sizin, hekim olarak bizler sadece tavsiyede bulunabilir, olayin olumlu ve olumsuz yonlerini soyleyebiliriz. Kaynak: www.saglikdanis.com |
WEZ Format +3. Şuan Saat: 08:43 PM. |