![]() |
Soru:"Kusma, baş dönmesi ve halsizlik" yaklaşık bir haftadır miydem bulanıyor yediklerimi miyde hazmetmeden cıkarıyorum ve başım dönüyor küçük tansiyon 1 büyük tansiyon 5 düşüyor doktora gittim 2 şişe serom taktılar 4 iyne yaptılar tahlil yaptıla temiz cıktı ama hala miyde bulantım devam ediyor başım dönüyor isal ve baş agrısı cekiyorum hala bir düzelme yok 22 yaşında bekar bayanım yardımınız için tşk ederim iyi günler. Doç.Dr. M. Akif BUYUKBESE 10.07. 20:15:05 Halen yakinmalarinizin devam etmesi bu durumun arastirilmasini gerektiriyor. Bir ic hastaliklari uzmani iyi bir degerlendirmeden sonra gerekli yonlendirmeyi saglayabilir. Vucuttan sivi ve elektrolit kaybettiginiz icin tansiyonunuz dusuyor. Dengeli elektrolit solusyonlari vucudun eksikleri yerine konaraka yapilmali ve bu arada ishalin nedeni arastirilmali. Dizanteri, mikrobik, besin zehirlenmesi, kolera, paratifo vb. bunlara neden olabilir. Kimi kez son 1 ay icinde alinmis antibiyotiklere bagli da ishal (diyare) olusabilir. Ancak kusmanin da olmasi ve tansiyonu etkilemis olmasi evde degil hastane ortaminda yatarak degerlendirilmeniz gerektigini gosteriyor. Buyuk abdestin mikrobik incelemesi (kultur ve mikroskopla) yardimci olacaktir. Gecmis olsun. Gelismeleri yazabilirsiniz. Kaynak: www.saglikdanis.com |
WEZ Format +3. Şuan Saat: 09:46 PM. |