ÇALIŞMALARINIZDA BAŞARILAR DİLERİM SAYIN HOCAM.
GEÇEN GÜN YAZMISTIM VE CEVAPLAMIŞSSINZ COK TEŞEKKÜR EDERİM.ŞİMDİ EMARI SONUCUM AŞAĞIDA.
BEN BU SONUCA GÖRE FİZİK TEDEVAYE BAŞLADIM
ANCAK PARMAKLARIM BAŞTA OLMAK ÜZERE SIRT ,OMUZ , ÖN SOL GÖĞÜS, ÜZERİNDE VE KOLLARIMDA ÇOK ACI VERİCİ BİR AĞRIM VAR.
BU AĞRI SANKİ PARMAKLARIMIN İÇİNDE BİR İĞNE VARMIŞ GİBİ YANİ ACI BİBER YAKAR GİBİ YAKIYO. BU NORMAL Mİ YANİ AĞRI OLUR MU BİRDE ÖN GÖĞSÜME VURUR MU SOL TARAFTA.ŞİMDİDEN TEŞEKKÜR EDRİM EMAR SONUCUM AŞAĞIDA SAYIN HOCAM
1-servikal lordoz normaldir
2-servikal vertebra korpus yükseklikleri ve kortikomedüler sinyal intensiteleri normaldir.
3-servikal intervertebral disklerde dejenaratif sürece bağlı T2A da yer yer sinyal kaybı izlenmiştir.
4-C5-6 düzeyinde anterior subaraknoid mesafede daralmaya yol açan santral protrüzyon izlenmiştir.sipinal korda ve sinir köklerine belirgin besi saptanmamıştır.bileteral nöral foromenler serbesttir.
5-diğer düzeylerde disk hernisi izlenmemiştir.
6-spinal kord kalibrasyon ve intensitesi normaldir.
7-atlantoaksiyel eklem ve kranioservikal bileşke normaldir.
8-paraspinal yumuşak dokulara tabidir.
Prof.Dr. Vural KAVUNCU
02. 01:50:21
MRI da boyun fıtığınız olduğu anlaşılıyor. Boyun fıtıklarında ağrı boyunda ve/veya kolda olabilir. Ağrı ile beraber uyuşma, yanma yakınmaları da olabilir. Hiç bir yakınma da olmayabilir. Göğüse doğru yayılması pek alışıldık değildir. Bu şekilde yaygın acı tarifiniz pek boyun fıtığına uymuyor ama sizi muayene eden doktor bu konuda daha çok fikir sahibi olmuştur. O nedenle bunları doktorunuzla tartışmanızda yarra var.,Prof. Dr. Vural Kavuncu
Yazının Orjinali için Lütfen
www.saglikdanis.com adresini ziyaret ediniz.