KOLONOSKOPİ 10.04.
1940 dogumlu şeker hastası bayanım.
SAYIN DOKTORUM KOLONOSKOPİ SONUCUM HAKKINDA BİLGİNİZE İHTİYACIM VAR SAYGILARIMLA. KALIN BAGIRSAK POLİP KOLOREKTAL MATERYAL : Endoskobik Biopsi ORGAN-DOKU : Kolon KLİNİK BULGULAR : Kolonda polip MAKROSKOPİ : 0.7 0.3 0.2 cm ölçülerinde ve 0.2 cm çapında 2 adet beyaz renkli doku .2 yok PATOLOJİK TANI : Kolon endoskopik biopsi mikroerozyon ,kriptit – kriptit apsesigoblet hücre deplesyonu ödem. EPİKRİZ : Malignite bulgusu izlenmeli. Berrin GÜÇLÜER ENDİKASYON : Anemi ety İnspeksiyon : tuşe Anal sifirikterin tonusu belirgin şekilde azalmıştır. Rektum Doğal Sigmois kolon Doğal İnen kolon Doğal Çıkan kolon Doğal Çekum terminal illeum Transvers kolon Doğal Sağ fleksura Doğal 5-6 mm çapında saplı polip saptı Polip eksize edildi 1 sağ fleksurada saplı polip 2 sağ polipektemi uygulı
Doç.Dr. Yusuf AKCAN
04.07. 22:46:31
öncelikle bu soruyu bizzat kendiniz yazıp sordu iseniz. Editör olarak beni fazlası ile memnun ettiniz. Sizi takdir ettim. 68 yaşında, şeker hastası bir bayan ve interneti bu kadar olumlu kullanıyor olmanız heyecan verici.
Kolonoskopiniz polipler dışında normal . onlarda alınmış ve alınmaları ile işlem tamamlanmış. Malignite bulunmaması yeterli bir sonuç. Beş yıl sonra kolonoskopi tekrarı önerilir.
kansızlığınız araştırılmasına gastroskopi, tam kan sayımı, MCV , vit b12, serum demir miktarı, serum demir bağlama kapasitesi, ferritin gibi testlerle devam edilmelidir.
sağlıcakla.
Yazının Orjinali için Lütfen
www.saglikdanis.com adresini ziyaret ediniz.