28-06-2008, 10:02 AM
|
#6 (permalink)
|
Üsteğmen
Tesekkür: 134
169 Mesajinıza toplam 952 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
| Ynt: kendi telkinini hazırlayan var mı Alıntı: hayalayaz Nickli Üyeden Alıntı
| teşekkürler, şu an zaten kayıt işinde her kayıt bir öncekinden daha güzel oluyor diyebilirim. İlk seferde normal okurken daha sonrakilerde sizinde dediğiniz gibi bazı yerlerde vurgulu okuyorum. Ama bundan sonra noktalama işareti ve vurgulama için de bir işaret koyacağım. Tempoyu da tutturabildim mi tam olacak :)
Bir de babam pek müzik dinlemez ama üzerinde bi denemek istiyorum bir şekilde. Belki durup dururken bana yeni telefon almak iktiyacı hisseder.. Alıntı: kısmen Nickli Üyeden Alıntı
merhaba bleteria valla ne diyim ben .bu sitede ,bi sürü kafası çalışan kişi var . süper ya . bana kayıt tekniğinden biraz bahsedermisin.kullandığn program hangisi ve programla ilgili bilgiyi yani,telkinlerin nasıl yerleştirilmesi gerektiğini falan biliyosan ,süper .paylaşırsan daha da süper olacak . senden esinlenerek bende deniyim yakın zamanda.en kötü ihtimal,uyduruktan da olsa kendi telkinimiz olsun.ilerde torunlarımıza falan gösteririz | Merhaba,
Şimdi bende Audacity diye bir program var. Çok önceden de vardı. Ses dosyalarını işlemek için bir program. Açıkçası programın bazı kötü tarafları var. Telikn yaparken bayağı zorluyo. Özellikle kopyala yapıştır yaparken karıştırıyo birbirine herşeyi. Ama ben onu 1-2 seneden beri ses dosyaları üzerinde oynamak için kullandığım için alıştım kullanmasına. Neyse önce bir telkin metni gerektiği için, ya kendim yazıyorum ya da internetten bulduğum olumlama cümleleri var. Onların bazılarını alıp biraz düzenliyorum. Ya da bu sitedeki telkin içerikleri var. Onları biraz değiştirerek kullanıyorum. Yani sonuçta bir metin cıkıyo ortaya. Zaten öyle burdaki gibi uzun uzun bir metin olmuyor. Kısa kısa. İşte sonra yukarıdeki dediğim programda sesimi kaydediyorum. Vurgusuna temposuna dikkat etmeye çalışsamda sonuçta bu konuda acemiyim. Gittikçe daha iyi oluyor ama. Daha sonra bu programda ampfily diye bir özellik var. Bu özellikle sesini kısıyorum. Hoparlörü çok fazla açınca yine de az da olsa duyulacak seviyeye kadar. Daha sonra eğer telkin'in uzunluğu cok kısa olduysa dakika olarak telkini ard arda 2-3 defa daha koyuyorum. Sonuçta 3-4 dk civarı oluyor. Neyse bunu kaydediyorum. Sonra geldik müzik seçmeye. Bazen sevdiğim rock şarkılarına koyuyorum Ama genelde bende biyoritmik largo klasik müzikler var. İnternetten indirmiştim. CD seti olarak satılıyor. Bunlardan benim telkinin uzunluğu kadar bir bölüm kesiyorum. İkisini birşeltirip kaydediyorum. Böylece kullanıma hazır hale geliyor.
Sormak istediğiniz başka bişey olursa seve seve cevaplandırırım. |
| |