16-01-2012, 10:29 PM
|
#9 (permalink)
|
Üsteğmen
Tesekkür: 263
179 Mesajinıza toplam 592 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
| Cevap: Faydasını Görenler @müjde&müjde
Psikologlar olumsuz düşünce ve davranışları değiştirmek için 28 günlük çalışma yapılması gerektiği konusunda birleşiyorlar. Aynı konu üzerinde en az 28 günlük bir çalışma yapmadan yeni bir konuya geçmeyin. Uykuya geçiş sırasında bilinçli zihnimiz büyük ölçüde geri çekilip, bilinçaltımız ortaya çıktığı için telkinleri uyumadan önce, uyurken veya sabah uyandığınızda dinlemenizi öneririm.
Unutmayın, siz uyurken bilinçaltınız uyumuyor ve çalışmaya devam ediyor. Bilinçaltınıza olumlu düşünceler gönderin, bırakın siz uyurken o çalışmaya devam etsin.
Zihnimizdeki bir resim söyleyeceğimiz binlerce sözcüğe bedeldir. Telkinleri dinlerken mutlu anlarınızı hayal ederseniz telkinlerin etkisi artacaktır.
"Kendinizi şunları düşünürken bulabilirsiniz:
İyileşmek istiyorum. Neden iyileşemiyorum?
Çok uğraşıyorum, neden sonuç alamıyorum?
Kendimi daha fazla zorlamalıyım
Sahip olduğum bütün irade gücünü kullanmalıyım.
Hatanızın nerede olduğunu görmelisiniz. Çok fazla uğraşıyorsunuz! İrade gücünüzü kullanarak bilinçaltınızı fikrinizi kabul etmeye zorlamayın. Bu tür girişimler sizi başarızlığa mahkum eder. Bu durumda dilekleriniz ters tepebilir. Çaba sarf etmediğiniz bir yol daha iyidir.
Bilinçaltınızı aşılamak için en uygun zaman, uykudan hemen öncesi ve sonrasıdır. Bunun nedeni bilinçaltının en üst düzeyde performansını uykudan hemen önce ve uyandıktan hemen sonra gerçekleştirmesidir. Bu aşamada arzularınızı etkisiz hale getiren ve bilinçaltı tarafından kabulünü engelleyen olumsuz düşünce ve imgeler kendini göstermemektedir. Yerine gelen arzunun gerçekliğini hayal ettiğinizde ve başarının heyecanını hissettiğinizde, bilinçaltınız arzunuzun hayata geçmesini sağlar."
Benim konuma bugün cevap yazdınız. Yabancı dil için uykuda öğrenme tekniğini deneyebilirsiniz. Denemekten zarar gelmez... |
| |