![]() |
EFT Uygulaması EFT Uygulaması Yazar Ahmet S. Koçel 27 Ekim 2006, Cuma Temel Reçete , duygusal bedensel rahatsızlıklarımız için kullanılabilir . Öğrendikten sonra bir- iki dakikada tamamlanabilir. Temel Reçete de şunlar vardır : • Ön Hazırlık. • Vuruşlar. • 9 lu uygulama. • Vuruşlar (tekrar). • Diğer turlar için hazırlık. Şimdi bunları daha detaylı inceleyelim ; 1. Ön Hazırlık : EFT uygulaması için yolu hazırlar. Bu aşamada ya göğsünüzün üstündeki Yumuşak bölgeyi ovacak ya da elinizin kenarına vuracaksınız . Bu sırada Hazırlık Cümlesini 3 defa yüksek sesle tekrarlayacaksınız. Hazırlık cümlesi , sorunu ( problem , mesele , sıkıntı , ağrı vs.) aşağıdaki gibi sizin kelimeleriniz ve ifadenizle en iyi şekilde açıklamalıdır . “Her ne kadar ....... sorunum varsa da , ben kendimi olduğum gibi bütünüyle ve tüm varlığımla kabul ediyorum ve çok seviyorum ”. Hazırlık Cümleleri örnekleri : – “Her ne kadar dizlerim ağrıyorsa da ben kendimi olduğum gibi bütünüyle ve tüm varlığımla kabul ediyorum ve çok seviyorum . “ – “Her ne kadar ........ ya ( öfkeli olduğunuz kişinin adı ) çok öfkeliysem de , ben kendimi olduğum gibi bütünüyle ve tüm varlığımla kabul ediyorum ve çok seviyorum . “ – “Her ne kadar uçağa binmekten ödüm kopuyorsa da , ben kendimi olduğum gibi bütünüyle ve tüm varlığımla kabul ediyorum ve çok seviyorum . “ – Her ne kadar kedilerden korkuyorsam da , ben kendimi olduğum gibi bütünüyle ve tüm varlığımla kabul ediyorum ve çok seviyorum .” 2. Vuruşlar : Vuruş Noktaları : Sorunu aklınızda tutarak sırasıyla , her meridyen noktasına 7 veya daha çok vurunuz. Sorunu hatırlamak için her noktada vuruş yaparken Hatırlatma ifadesini tekrarlayın . Hatırlatma ifadeleri Hazırlık Cümlesinin kısa halidir. Yukarıdaki sorunlar için hatırlatma ifadeleri : – “Dizlerim ağrıyor” – “ .... ya çok öfkeliyim” – “Uçağa binmekten ödüm kopuyor” – “Kedilerden korkuyorum” 3. 9 lu Uygulama : Gamut noktası elimizin üstünde , yüzük parmağı ile serçe parmağı arasındaki boşluktadır. Bu noktaya sürekli vurarak , size tuhaf gelebilecek bir seri uygulama yapacaksınız. Bu işlemler beynin her iki yarısını da devreye sokacaktır. 4. Vuruşlar ( Yeniden ): Vuruşlar daha öncesi gibi aynen tekrarlanır . Böylece Temel Reçete tamamlanmış olur. 5. Ayarlama Turları. Bazı durumlarda tek uygulama ile rahatlayabilirsiniz ! Ancak hala çözülmeyen bir şeyler kaldıysa Temel Reçeteyi aşağıdaki değişikliklerle yeniden tekrarla : Hazırlık Cümlesini şöyle değiştir: – “Her ne kadar dizlerim hala ağrıyorsa da ben kendimi olduğum gibi bütünüyle ve tüm varlığımla kabul ediyorum – “Her ne kadar uçağa binmekten hala ödüm kopuyorsa da , ben kendimi olduğum gibi bütünüyle ve tüm varlığımla kabul ediyorum .” Hatırlatma ifadesini de şöyle değiştir: “ Dizlerimin ağrısının kalanı ”. “ Uçağa binme korkumun kalanı .” Şimdi vuruş noktalarını öğreneceğiz ama önce incelememiz gereken bir nokta daha var . O da ; 6. Sorunun Derecesi : EFT seansına başlamadan önce hissettiğinin rahatsızlığın derecesini 1-10 arasında tahmin edin . Güçlü bir rahatsızlık 8-9 hafif bir rahatsızlık da 2-3 olabilir. Temel Reçete tamamlandıktan sonra tekrar ölçün , azalma var mı ? Amacımız rahatsızlığın 1 hatta 0 a düşmesi ve yok olasıdır . Rahatsızlığınız 7-8 den bir tur EFT den sonra 0 a düşmesi muhteşem bir olaydır . Bu durum tahmin edebileceğinizden çok daha sık gerçekleşmektedir. |
WEZ Format +3. Şuan Saat: 10:58 PM. |