Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri

Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri (http://www.hayatimdegisti.com/forum/index.php)
-   Eft (http://www.hayatimdegisti.com/forum/eft/)
-   -   EFT Uygulaması (http://www.hayatimdegisti.com/forum/eft/4797-eft-uygulamasi.html)

cent 25-02-2008 08:43 PM

EFT Uygulaması

EFT Uygulaması
Yazar Ahmet S. Koçel
27 Ekim 2006, Cuma
Temel Reçete , duygusal bedensel rahatsızlıklarımız için kullanılabilir . Öğrendikten sonra bir- iki dakikada tamamlanabilir. Temel Reçete de şunlar vardır :

• Ön Hazırlık.
• Vuruşlar.
• 9 lu uygulama.
• Vuruşlar (tekrar).
• Diğer turlar için hazırlık.

Şimdi bunları daha detaylı inceleyelim ;

1. Ön Hazırlık :
EFT uygulaması için yolu hazırlar. Bu aşamada ya göğsünüzün üstündeki Yumuşak bölgeyi ovacak ya da elinizin kenarına vuracaksınız . Bu sırada Hazırlık Cümlesini 3 defa yüksek sesle tekrarlayacaksınız.

Hazırlık cümlesi , sorunu ( problem , mesele , sıkıntı , ağrı vs.) aşağıdaki gibi sizin kelimeleriniz ve ifadenizle en iyi şekilde açıklamalıdır .

“Her ne kadar ....... sorunum varsa da , ben kendimi olduğum gibi bütünüyle ve tüm varlığımla kabul ediyorum ve çok seviyorum ”.

Hazırlık Cümleleri örnekleri :

– “Her ne kadar dizlerim ağrıyorsa da ben kendimi olduğum gibi bütünüyle ve tüm varlığımla kabul ediyorum ve çok seviyorum . “

– “Her ne kadar ........ ya ( öfkeli olduğunuz kişinin adı ) çok öfkeliysem de , ben kendimi olduğum gibi bütünüyle ve tüm varlığımla kabul ediyorum ve çok seviyorum . “

– “Her ne kadar uçağa binmekten ödüm kopuyorsa da , ben kendimi olduğum gibi bütünüyle ve tüm varlığımla kabul ediyorum ve çok seviyorum . “

– Her ne kadar kedilerden korkuyorsam da , ben kendimi olduğum gibi bütünüyle ve tüm varlığımla kabul ediyorum ve çok seviyorum .”

2. Vuruşlar :

Vuruş Noktaları :

Sorunu aklınızda tutarak sırasıyla , her meridyen noktasına 7 veya daha çok vurunuz. Sorunu hatırlamak için her noktada vuruş yaparken Hatırlatma ifadesini tekrarlayın . Hatırlatma ifadeleri Hazırlık Cümlesinin kısa halidir. Yukarıdaki sorunlar için hatırlatma ifadeleri :

– “Dizlerim ağrıyor”
– “ .... ya çok öfkeliyim”
– “Uçağa binmekten ödüm kopuyor”
– “Kedilerden korkuyorum”

3. 9 lu Uygulama :

Gamut noktası elimizin üstünde , yüzük parmağı ile serçe parmağı arasındaki boşluktadır. Bu noktaya sürekli vurarak , size tuhaf gelebilecek bir seri uygulama yapacaksınız. Bu işlemler beynin her iki yarısını da devreye sokacaktır.

4. Vuruşlar ( Yeniden ):

Vuruşlar daha öncesi gibi aynen tekrarlanır .

Böylece Temel Reçete tamamlanmış olur.

5. Ayarlama Turları.

Bazı durumlarda tek uygulama ile rahatlayabilirsiniz ! Ancak hala çözülmeyen bir şeyler kaldıysa Temel Reçeteyi aşağıdaki değişikliklerle yeniden tekrarla :
Hazırlık Cümlesini şöyle değiştir:

– “Her ne kadar dizlerim hala ağrıyorsa da ben kendimi olduğum gibi bütünüyle ve tüm varlığımla kabul ediyorum

– “Her ne kadar uçağa binmekten hala ödüm kopuyorsa da , ben kendimi olduğum gibi bütünüyle ve tüm varlığımla kabul ediyorum .”

Hatırlatma ifadesini de şöyle değiştir:
“ Dizlerimin ağrısının kalanı ”.
“ Uçağa binme korkumun kalanı .”

Şimdi vuruş noktalarını öğreneceğiz ama önce incelememiz gereken bir nokta daha var . O da ;

6. Sorunun Derecesi :

EFT seansına başlamadan önce hissettiğinin rahatsızlığın derecesini 1-10 arasında tahmin edin . Güçlü bir rahatsızlık 8-9 hafif bir rahatsızlık da 2-3 olabilir.

Temel Reçete tamamlandıktan sonra tekrar ölçün , azalma var mı ?

Amacımız rahatsızlığın 1 hatta 0 a düşmesi ve yok olasıdır .
Rahatsızlığınız 7-8 den bir tur EFT den sonra 0 a düşmesi muhteşem bir olaydır . Bu durum tahmin edebileceğinizden çok daha sık gerçekleşmektedir.

WEZ Format +3. Şuan Saat: 10:58 PM.