Alıntı:
keops Nickli Üyeden Alıntı
Sevgili optimist konuyu farklı yerlere çekme çabanızı anlamsız buluyorum...
ve öncelikle saygı temelli yazılar yazdığınızda gerçekten istediğiniz mesajı verebilirsiniz
alegorik söylemler yapılacak bir konu yok ortada
Burda bahsi geçen kişisel gelişim seminerleri olup bunun tassavufla veya bu tarz yaşamlarla hiçbi ilgisi bulunmamaktadır..
Herşeyin bir değeri bir bedeli vARDIR..bahsettiğiniz konunun bizim konumuzla alakası olmamasına rağmen orda bile bir bedel istenir sizden... mesela yunus emre tabduk emre dergahıda yıllarca odun taşımış hizmet etmiştir ve o zamanlar en büyük bedel olan teslimiyet koşulsız şartsız tüm benlliğini verme bedeli vardır...Kaldı ki bunun konumuzla ve bizim konumumuzla alakası yok
Bu konuda gereken açıklamalar yapılmıştır.. |
Gafletten dönmek bir erdemdir!!!
''Günün birinde bir BEKTAŞİ Haşmetli Padişahın tebasına iyi bakmadığını,fukara bıraktığını,kendisi zenginlik içerisinde yaşadığını iddia edip küfredermiş.
Bu hal Padişahın kulağına gitmiş ve babayı yakalatmış idam ettirecek fakat halkın ayaklanmasından çekinir ve bir çözüm bulur.
=Öyle bir şey yapki ÖZRÜN kabahatinden büyük olsun ve canını kurtar yoksa seni cellata teslim edeceğim der=Bir ay süreyle sarayda gönlünce yaşam izni ile bu süre içerisinde emri yerine getirme anlaşması sonrasında erenler sarayda yer içer keyfine bakar.
Bir ayın dolmasına bir gün kala Padişahın keyfi yerindedir,Bektaşi şartı yerine getirememiştir ve cellat yolu görünmüştür.Bu keyfle Sarayda merdivenlerden çıkarken Erenler koşarak yetişir ve parmak atar.
Sultan hiddetle döner BİRE MELUN NE EDERSİN der.
Bektaşi mahzun bir şekilde PADİŞAHIM SİZİ VALİDE SULTANA BENZETTİM kusura bakmayın der ve canını kurtarır''
Dil bilgisi konusunda bana verdiğiniz ders çok kıymetli ve sizin yazılanları okuya bileceğinizi gösteriyor.
Eğer öyleyse fıkra bir anlam kazanacak,değilse zamanınızı aldığım için özür dilerim ve kendi zamanıma acırım.