13-04-2009, 05:24 PM
|
#46 (permalink)
|
Teğmen
Tesekkür: 0
1 Mesajina 7 kez İyi ki varsın denildi
| Cevap: EGO GÜÇLENDİRMENİN ANLAMI NE? Çok ilginç bir site.Arayışımız var ve ne güzel...Burada mesaj yazmadan önce birçok mesaj okudum.Ve Osho'yu ,Mevlana'yı ,Şems Tebriz'i duymuş olmak bana güven verdi açıkçası...Telkinleri okuduğumda ise o kadar yumuşak geçişleri var ki bayıldım.İçimde ,uzun zamandır düşüncelerimde olan Allah inancım burada daha da pekişiyor sanki...Namaz ibadetini icra etmenin zorlaştığı günümüzde aslında nasıl mucizeler olduğunu görüyorum bilim ilerledikçe...Özellikle su ile ilgili bilimsel makaleyi forumda okuduktan sonra...abdest almanın sebeplerinden birisi...Ve Kur-an da yazan "Kendinize kötü sözler söylemeyin" anlamına gelen ayeti daha geniş açıdan algılayabiliyorum.Yani denilen aslında bilinç altınızda kendinizi değersizlik hissine kaptırmayın denilmek isteniliyor sanırım...Açıkçası bir misyoner değilim ve öyle davranmayı istemiyorum..Sadece dengeli olmanın öneminden bahsediyorum...İnsan egosu herşeyi istiyor...Ve sahip olmaya çalışırken de bunun bedeli neyse ödeme pahasına...Ancak o yüzden zaten kendini aşırı önemsemekten kaynaklı sinir hastalıkları,mutsuzluk,değersizlik hissi vs. gibi olumsuzluklar oluşuyor zihinlerimizde...Bize göre hayatımız herşeyin önündeyken ,kendimizi aradan çıkartarak gökyüzüne baktığımızda milyarlarca galaksi ,sayılamayacak kadar sistemler, işler,oluşlar...Ve biz sanki sırtımızda evrenin sorununu taşıyoruz gibi hissediyor olsakta ,aslında denildiği gibi ,yüce ve çok büyük bir planın ,çok küçük parçalarıyız.Aynen insan vücudunda ki hücreler gibi...Birbirimizi tamamlıyoruz.Ve dengede olamazsak şayet ,elemine ediliyoruz...Aynı kanser hücreleri gibi...Ancak öyle programlanmışız ki (yaratılmışız ki) ,kendi mahfınada sebep olabilecekken ,sonsuzlukta da yerini alabilme potansiyeline sahibiz.Ben mevcut olayın mantığına Sufizm yönünden bakmaya çalışıyorum...Ancak herkes sufizm i bilmemekle birlikte ,müslüman dahi olmayabilir dolayısıyla söylemek istediğim aslında burada misyonerlikten ziyade kendi yorumlarımı yapmaya çalışıyorum(Aslında şu son yazdığım cümle o kadar gereksiz ki..Şimdi farkına vardır.Müslüman olmayan arkadaşlara ayıp mı olur böyle yazsam vs. diye içimden geçen saçma bir kuruntunun eseriydi.Neyse..Sanırım biraz daha bu telkin müziklerini dinleyince haddinden fazla duyarlı olmanında gereksiz olduğunun belki farkına varabileceğim) ...Kendini arayan ve özünü bulmaya çalışan bütün değerli arkadaşlara yolculuğumuzda başarılar dilerim....Zaman zaman sevgiyi ve neşeyi kaybedebilsekte ,arayışımızı ve umudumuzu kaybetmemek dileğiyle... |
| |