23-01-2011, 01:15 AM
|
#3 (permalink)
|
Yüzbaşı
Tesekkür: 9,013
553 Mesajinıza toplam 1,445 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
| Cevap: Bu ego güçlendirici telkini insanların konuşkanlığını sağlar mı?? ben naçizane fikirlerimi paylaşayım. daha bilgili/yetkili kişilerde yorumlarını yazarlar elbet.
mutluluk hissi telkinlerin içinde mutluluk telkin içeriğininde bulunmasından kaynaklanıyordur diye düşünüyorum.
telkinlerin ilk etkilerinin arasında: Dik yürüme, mutlu ve iyi hissetme, göz temasının kuvvetlenmesi, tepkilerin net olması, daha az tv izleme, özgüvenin artması gibi bir çok belirgin etki vardır.
konuşkanlığını arttırması konusuna gelince: eğer içine kapanık biri, pek fazla konuşmayan, kendını diğer insanlara ifade etmeyen, kalabalıktan insanlardan toplumdan kaçınan, toplumda konuşmak istemeyen biri isen -ki bunlar özgüven eksikliği ve sosyal fobi belirtileridir- bu başlangıç telkinleri elbet azda olsa etkisi mutlaka vardır temel telkinler olmalarından dolayı. dediğim gibi bu özellikte bir yapın oldugunu düşünüyorsan ilk aşama telkinlerinden (ego&suçluluk) sonra listene kendine güveni ekleyip bir süre daha dinlemenı tavsıye edebilirim. bu telkinlerden etkı aldıgını hissettiğin anda sosyal fobı/ sosyallık arttırıcı/ toplulk önünde konuşma/başkalarının düşüncesini önemsememe gibi telkinler mevcut onlarıda 2ser halde listene alarak etki hissedene kadar dinleyebilirsin.
ama yok ben sosyal fobik bir yapıya sahıp değilim sadece olandan daha fazla konuşmaya başladım/yada başlar mıyım dersen; yine başkalarının düşüncesini önemsememe telkinini tavsiye edebilirim.
gelişiminin bol farkındalıklı huzur sağlık ve sevgiyle devam etmesini diliyorum. ışıkla kalasın.
sevgilerimle.
(laf aramızda bende edward hayranıydım bir zamanlar:) çok tatlı dimi foto da ama :)) şimdi daha ziyade vampir günlüğünü takıp ediyorum ve stefAn sAlvAtore (pAul wesley) hayranıyım;) sevgiyle kal.) |
| |