Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri

Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri (http://www.hayatimdegisti.com/forum/index.php)
-   Ertelemeyi Bırak (http://www.hayatimdegisti.com/forum/ertelemeyi-birak/)
-   -   Hayallerinizi Ertelemeyin (http://www.hayatimdegisti.com/forum/ertelemeyi-birak/463601-hayallerinizi-ertelemeyin.html)

rimdeng2121 30-01-2010 02:05 PM

Hayallerinizi Ertelemeyin

Yarından bekleyebilecekleriniz ve hayallerimizi gerçekleştirebilme ihtimaliniz bu gün hakkını vererek yaşadıklarınız oranında artıyor.

Son günlerde hayalleri gerçekleştirmenin yolunun bu günden geçtiğini fark ettim. Ancak hakkı ile yaşadığımızda bugünün pürüzlerini, sevinçlerini, üzüntülerini yarına taşımadan yolumuza devam edebiliyoruz. Ancak bu şekilde yarın bir gün zamanı geliyor ve biz kendimizi hayallerimizi yaşarken buluyoruz.

Yaşadığımız ana sahip çıkmayarak aslında hayallerimize, yarınımıza, varlığımıza sahip çıkmamış oluyoruz. Hayatımızı -bize verilmiş bu çok değerli süreyi- egolarımız ve güvensizliğimizden kaynaklanan kontrol tutkusu ile heba ediyoruz.

Endişe dediğimiz duygu tam bu noktada başlıyor; bugünü hakkıyla yaşamamış olmak yarının fırsatlarını, hayallerimizi gerçekleştirmeye olan inancımızı gün be gün elimizden alıp götürüyor, bize kalan ise her an daha da artan endişe ve korkular oluyor.

Bir süredir facebook’a yükleyip sevdiklerimle paylaşmayı düşündüğüm fotoğraflar var... Bugün yarın derken fark ettim ki zaman geçmiş ve bu fotoğraflar anı yansıtma özelliğini ve dolayısı ile orada paylaşılma anlamını yitirmiş…

Bu yaşadığınız ortamı temizlemek, eşyalarınızı elden geçirmek, dosyalarınızı toparlamak, uzun zamandır yapılacaklar listenizde bekleyen bir işinizi tamamlamak, bir arkadaşınızı aramak, yeni bir eve taşınmak…da olabilir. Bu, her ne ise bugün başlayın onu yapmaya!

Yarına odaklı yaşayıp bu günü es geçtiğinizde yaşadığınız (aslında yaşamadığınız) her an kendinizden, geleceğinizden dolayısı ile hayallerinizden çalmış oluyorsunuz.

Hayatı ertelememek kendinize, varlığınıza değer vermek ve bu duygunun yarattığı iç motivasyonla hayallerinize doğru bir adım daha yaklaşmak anlamına geliyor.

Benim için asıl olan bugün değil, bu iş değil, bu ortam değil, dediğiniz anda ise sizi o anda, orada tutan duygu ve düşüncelerinize saygısızlık ediyor ve ihtiyaçlarınıza yüz çevirmiş oluyorsunuz. Tüm bu işleri küçümserken aslında kendinizi küçümsemiş oluyorsunuz.

Kendinize değer vermek size ait olan her ana sorumluğa, duyguya, düşünceye ve yaptığınız her işe değer vermekten geçiyor. Aksi takdirde kendinize değer verdiğiniz inancı bir yanılsamadan ileri gitmiyor. Siz asıl olana yaklaştığınızı sanırken aslında farkında bile olmadan ondan fersah fersah uzaklaşıyorsunuz. Bu şekilde aslında hayallerinizi kendi kendinize ertelerken, bir yandan da gerçekleşmemeleri karşısında “Sorun nerede?”, “Nerede hata yapıyorum?” diye çaresizce çırpınıp duruyorsunuz.

Bugünün işini yarına bırakma, derler ya kesinlikle katılıyorum ve ben şimdi size bugünün heyecanını ve enerjisini de yarına bırakmayın diyorum.

Bırakmayın ki daha güzel ve daha doyumlu bir gelecek için ihtiyacınız olan heyecan ve yaşam enerjiniz artsın ve sizi hayallerinize taşısın.

Unutmayın her şey bugünden başlıyor. Yarından bekleyebilecekleriniz ve hayallerimizi gerçekleştirebilme ihtimaliniz bu gün hakkını vererek yaşadıklarınız oranında artıyo

RİMDENG2121

YESHAPPY 30-01-2010 03:37 PM

Cevap: Hayallerinizi Ertelemeyin

Hayalleri ertelettirenler varsa ne yapacağız ???

ankhca 30-01-2010 04:28 PM

Alıntı:

YESHAPPY Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 582028)
Hayalleri ertelettirenler varsa ne yapacağız ???

Onlara bakmayın siz hayallerinize ve enerjinize sahip çıkın. Bunu hayallerini küstüren biri olarak söylüyorum o ertelettirenler ya durumlar yok olduğunda kendinize yaptığınız kötülüğün farkına vardığınızda daha zorlu bir yola giriyorsunuz inanın, hayatınıza ve hayallerinize sahip çıkın.

buba 09-02-2010 04:38 PM

indiremiyorum yardım edermısınız

muraturkom 09-02-2010 05:58 PM

Arkadaşımı alkışlıyorum. Kendisinin ataletini farkederek dinamizme dönüşmesi kişinin başarıya adım adım yaklaşmasını ne kadar anlaşılır bir üslubla aktarmış. Ertelenen işlerin, motivasyomuzu zamanla eksilterek yok eden küçük bir kültabağını bile boşaltmadan ertesi güne bırakmaktan tutun, çok önemli iş görüşmelrimizi sonraki bir zamana bırakmaya kadar tüm ertelenenler, bizim başarısızlıklarımızın bileşkesini oluşturuyor.
http://t0.gstatic.com/images?q=tbn:G...et_and_ant.JPG
Öyleyse aklımıza gelen her konuyu o an çözüme ulaştırmalıi ya da not alarak en yakın zamanda sonuçlandırmalıyız. Hadi yerinden kalk ve aklına ilk geleni şimdi yap.

muraturkom 10-02-2010 11:02 PM

Alıntı:

ankhca Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 582041)
Onlara bakmayın siz hayallerinize ve enerjinize sahip çıkın. Bunu hayallerini küstüren biri olarak söylüyorum o ertelettirenler ya durumlar yok olduğunda kendinize yaptığınız kötülüğün farkına vardığınızda daha zorlu bir yola giriyorsunuz inanın, hayatınıza ve hayallerinize sahip çıkın.

Bir eğitim seminerinde prof. Bizi ayağa kaldırdı sonra birbirinize dönün dedi . Yanımızdakiyle yüzyüze geldik sonra biri diğeriniz ensesinden eliyle tutup kendine doğru çeksin dediler. http://t0.gstatic.com/images?q=tbn:j...php%3Fid%3D597Diğerinin başı ötekine doğru eğildi haliyle. Şimdi de ensesinden çekilen arkadaş kendini kasarak karşısındakinin çekmesine izin vermesin dedi. onu da yaptık. Ardından ne anladınız diye sordu. Karşımızdakine izin vermediğimiz sürece kimse bizi hayallerimizden, projelerimizden vaz geçiremez. Biz izin verirsek daima müdahale eder.

ankhca 11-02-2010 03:09 AM

Alıntı:

muraturkom Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 584059)
Bir eğitim seminerinde prof. Bizi ayağa kaldırdı sonra birbirinize dönün dedi . Yanımızdakiyle yüzyüze geldik sonra biri diğeriniz ensesinden eliyle tutup kendine doğru çeksin dediler. http://t0.gstatic.com/images?q=tbn:j...php%3Fid%3D597Diğerinin başı ötekine doğru eğildi haliyle. Şimdi de ensesinden çekilen arkadaş kendini kasarak karşısındakinin çekmesine izin vermesin dedi. onu da yaptık. Ardından ne anladınız diye sordu. Karşımızdakine izin vermediğimiz sürece kimse bizi hayallerimizden, projelerimizden vaz geçiremez. Biz izin verirsek daima müdahale eder.

25889258892588925889
Ben zor yoldan ögrendim, tam anlamıyla hayatımın iplerini elime alamasamda en azından deniyorum. Çok teşekkürler egitici bilgileriniz için iyiki varsınız.O0

muraturkom 11-02-2010 06:35 PM

Alıntı:

ankhca Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 584078)
25889258892588925889
Ben zor yoldan ögrendim, tam anlamıyla hayatımın iplerini elime alamasamda en azından deniyorum. Çok teşekkürler egitici bilgileriniz için iyiki varsınız.O0

Sosyal bir varlığız ancka, elbette kimi zaman birileri bizim yaşamımızda direkt yada dolaylı yorumlar yapacaktır. Bizim dikkat etmemiz gereken nokta kime ne zaman dur dememiz gerektiğini bilerek. Yeri geldiğide buraya kadar sonrasına karışamazsın seni aşıyor diyebilmek.

daLqa 11-02-2010 07:39 PM

6 aydır yapacaklarımın hayalini kurarak erteleye erteleye bugünlere geldim. elimde ne var koca bir hiç? o yüzden ne plan ne hedef yapın anı yaşayın yapacaklarınızı bugün yapın. yoksa bir bakmışsınız zaman uçmuş gitmiş..

gnr 11-02-2010 09:51 PM

Alıntı:

daLqa Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 584168)
6 aydır yapacaklarımın hayalini kurarak erteleye erteleye bugünlere geldim. elimde ne var koca bir hiç? o yüzden ne plan ne hedef yapın anı yaşayın yapacaklarınızı bugün yapın. yoksa bir bakmışsınız zaman uçmuş gitmiş..

Benimde çok hayalim var ama hep erteliyorum çünkü hayallerim bugün için değil.çoğu yarına dönük.bunun için o günlerin gelmesi için bugunü bugün olarak yaşıyorum ki yarınımda hayallerim gerçek olsun!!!
Kimi zaman hayal kurarsın hemen olmasını bekleyemezsiin onun için çalışman şarttır o yüzden kimi hayalleriniz içinde fazla aceleye gerek yok açıkcası.Benim şahsi kannatim böyle tabi kimi böylee düünür kimi hemen kavuşmak ister hayallerine.Umarım tüm hayallerimiz gerçekleşir.Burdayız ve burda olmaklla ilk adımı attık galiba ne dersiniz?bence öyle
hayal(et):zpzp:ve gerçek derty

WEZ Format +3. Şuan Saat: 09:20 AM.