Geri git   Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri > Yaratıcı Yazarlar Edebiyat Tarih Felsefe Klubü > Yaratıcı Yazarlar Klubü > Eserekli Saatler Pisimbat'ın Mırıltıları

Uyarılar

Ekmek

Yaratıcı Yazarlar Klubü ve Eserekli Saatler Pisimbat'ın Mırıltıları Ekmek Konusunu hayatimdegisti.com Konuğumuz olarak inceliyorsunuz hayatimdegisti.com sitemizde yaşamınızı hemen degistirecek bir cok telkinli hipnoz mp3 vardir tesaduf eseri de buradaysanız mutlaka inceleyiniz üst link TelkinCD tıklayınız EKMEK Tüm hayatımız boyunca belkide en çok yediğimiz besinlerin en başındaki gıdadır ekmek,evden babalar ‘ekmek ‘parası kazanmak için işlerine giderler ,o ki ekmek aslanın ağzında idi 85lere kadar sonra aslanın midesine indi maalesef yani o ekmek parasını kazanmanın zorluğu emeği,çabasının ...

ayrıca bu konularda arama yapan konuklarımız var Eserekli Saatler Pisimbat'ın Mırıltıları telkin cd indir izle İstanbul Eserekli Saatler Pisimbat'ın Mırıltıları nerededir kimdir Eserekli Saatler Pisimbat'ın Mırıltıları çekirdek inanç temizliği İzmir bursa Eserekli Saatler Pisimbat'ın Mırıltıları hipnoz Eserekli Saatler Pisimbat'ın Mırıltıları olumlama seminerleri eğitimi çaresi tedavisi Eserekli Saatler Pisimbat'ın Mırıltıları hakkında bilgi bilinçaltı telkin cd telkin mp3 Eserekli Saatler Pisimbat'ın Mırıltıları kuantum düşünce kitap haberi

Ekmek

LinkBack Seçenekler Stil
Alt 15-07-2007, 05:04 PM   #1 (permalink)
Paşa Site Kedisi

pisimbat - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Tesekkür: 650
976 Mesajinıza toplam 3,858 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
pisimbat has a reputation beyond reputepisimbat has a reputation beyond reputepisimbat has a reputation beyond reputepisimbat has a reputation beyond reputepisimbat has a reputation beyond reputepisimbat has a reputation beyond reputepisimbat has a reputation beyond reputepisimbat has a reputation beyond reputepisimbat has a reputation beyond reputepisimbat has a reputation beyond reputepisimbat has a reputation beyond repute
Standart Ekmek

EKMEK

Tüm hayatımız boyunca belkide en çok yediğimiz besinlerin en başındaki gıdadır ekmek,evden babalar ‘ekmek ‘parası kazanmak için işlerine giderler ,o ki ekmek aslanın ağzında idi 85lere kadar sonra aslanın midesine indi maalesef yani o ekmek parasını kazanmanın zorluğu emeği,çabasının ne kadar zorlaştığını anlatan en güzel sözlerdendir.
Benim kasabamda çoçukluğumda 2 adat fırın vardı ,sabahları ilkokula giderken özellikle önünden geçerken fırından genel misss gibi taze ekmek kokusunu içme çeker öyle yoluma devam ederdim,allaha şükür evimizde hep yiceyek ekmeğimiz ağzımıza atacak bir lıkmamaız misafirin önüne koyacak bir ekmeğimiz hep oldu,ben biraz palazlanınca ekmek alma işlerinden sorumlu bakan daha doğrusu tam sokak çoçuğu olduğum için ekmek işlri benim olmuştu ,sepetle aşağıya para sallandırılır hadi kızım koş fırndan ekmek al derdi ciciannem (nurlar içinde uyu),bazen tek başıma bazen mahalle arkadaşlarımla giderdim fırına küçük yerde yaşadığımdan tanırlardı beni ve hep tazacik mis gibi kokan nar gibi kızarmış ekmeklerden verirlerdi,eğer çıkmamış ise 10dk sonra gel sıcacık al derlerdi,ozaman öle poşet falan yoktu eski gazete kağıda sarar verirdi fırıncı elim yana yana bir o elimle bir diğeri ile taşırdım ekmeğimizi.Ama o mis gibi kokuya dayanamaz nerdeyse yarısını yolda ağzım yana yana yerdim bunu bilirlerdi ve en az 3 ekmek aldırırlardı zaten bana .Dedem emekli olduktan sonra küçük bir siğara bayiisi gibi bişi açmıştı raflarında bafra-gelincik-harman-maltepe-samsun siğaraları dururdu ayrıca toto bayiisiydi .Bir gün dede emekli oldun neden çalışıyorsun demiştim oda beni kucağına alıp ne yapalım ekmek parası demişti ,dedem o ekmek parası içinden her ilk baharda manavın önünden geçerken turfanda çıkmış kasalarda az da olsa yerini almış erik lerden küçük bir kese kağıdı alıp filesine yerleştirir ve bana getirirdi,işte en güzel en tatlı erikti o benim için bilirdim az ama yürekten gelirdi o erikler bana.cicciannem aman ekmeğe bakın ekmeksiz kalmayalım derdi hep ,bu kafama öyle yer etmişki bende evimi hiç ekmeksiz bırakmadım ,bilirimki ekmek olamzsa olmaz hiç bir şey ,onun için tüm ev halkının telaşı ,emekler onun için değerini bilirim yani .bir sofrada ekmek ve tuz olmaz ise o sofrada ne olursa olsun öksüz kalır tatsız ve anlamsız olur bence şimdilerde binbir çeşiti çıktı ekmeklerin,ilk önceleri çavdar ekmeği çıkmıştı esmer esmer yerini almıştı fırınlarda halak arasında mideye iyi gelir ,hazmı kolaydır,yumurtalı ekmek olarak kızartırsak çok güzel olduğu yayılmıştı bir kere ,benim o mis gibi kokan nar gibi kızarmış buğday ekemğim yabana atılmıştı bir anda sevememiştim çavdar ekmeğini bu sebepten ben halada sevmek ekmek saf olandır benim için katıksız en doğal halidirneyse efendim ,birde iklokul arkadaşım vardı benim annesi evde ev ekmeği yapardı nurten (arkadaşım) hep anlatırdı annem akşam ekmek yaptı derdi çok merak ederdim nasıl yapardı acaba fırınlarımı vardı diye düşünürdüm çoçuk aklı işte ,ama oysaki ekemek parası kazana babsına yük olmamak için evden yapıldığını anladımdı içim burkulmuştu ,memleketten gelen 2 çuval un ile evinin ekmeğini yapan nurtenin annesi bir gün benide çağırdı ,yer sofrası kurdular ben alışık değilim pek oturdum bekliyorum büyük bir heycan ile akemeği nası acaba diye ,üstü nar gibi kızarmış hafif sertçe missss gibi kokan ekmeği davul fırının içinden çıkardı kareli bir bezin üstüne koydu biraz bekleyim çok sıcak dedi.İçime o kokuyu çekerek bekledim ,önümüzde zeytinler duruyordu,o kara zeytinler ekmeğe kavuşmayı bekliyordu velhasıl ekmek anne tarafından kesildi,kara zeytinlerle yediğim en lezzettli lokmalardı onlar innaın hala tadı ağzımdadır.
Ahhhh hele o mübarek ramazan ayının sofraların baş tacı olan pide yokmu beni benden eden pide ,üstü çörekotlu yuvarlacık missss gibi kokan.Ezan saatine yakın vakitte giderdim fırına sıraya girerdim ,fırıncılar telaşla hem bir yandan odun atarlar hem bir yandan pideleri küreklerle çekip pat pat tezgaha atarlar biriside sıradakine pideleri verirdi,ay inanın o pidelere ulaşmak için dedli olurdum.En az 3 pide alır ekmekte olduğu gibi yarısını yolda ben yerdim ,iftar sofrasının baş tacını eve getirmek benim görevimdi o pidenin parasını dedem kazanır ben eve getirirdim ciciannemde bizlere en güzel en leziz yemeklerle bize yedirirdi.
Hele dolmalık yada simit olarak adlandırılan pideler vardır kocaman içleri boş ortaları kesilir içi peynir veya papates veya kıyma ile doldurulur yumurtaya bulanır ve kızartılır onunda tadı ayrıdır hani.Birde ramazanlarda fırına iç götürürüz o pide hamuru ile içili pideler yaptırırız onlarnda tadı ap ayrıdır yahu .
Ahhh ahhhh eskiden tost makinasımı vardı yahu ,dedem kış aylarında sobanın üstüne tel koyardı ekemkelri dilimler orda kızartırdı,sonra iki dilimi alır tek tek yağ sürerdi iki ekmeği birleştirir gazete kağıdına saradı sonra masaya koyar elleri ile bastırırdı kızıma tost yapıyorum derdi ahh ne muhteşem taddır oo .
Yine sabahları evimizde akşamdan kalan ekmeklerin ziyan olmaması için aygaz üzerinde kızartıldığını bilirim eğer kış ise sabahın bi köründe kalkmış olan ciciannem sobayı aykmış ekmekleri dizmiş ve missss gibi kızarmış ekmek kokusu ile uyandığım günler tüttü burnumda ,bak yine ramazan geldi aklıma ramazan olurda sahur olmazmı yahu,sahur vaktinin geldiğini gördüğüm en güzel rüyalarımı bile bölen o kızarmış ekmek kokusudur bilirmisiniz.
Daha sonraları annemle istanbula gittiğimde balık ekmekle tanıştım ,kocaman sandallarda adının eminönü olduğunu öğrendiğim karmaşa yuvasının herkesin biryerlere yetişmek için koşturduğu tıpkı karıncalara benzediği o yerde satılırdı ,rivayete göre satılan balıklar köpek balığı olsada ekmeğin içine soğan ve yeşilliğin arasına söyle uzanan değil köpek balığı balna olsa çok tatlı yeniyordu ,hele birde paran var ise yanına eşlik eden pis adamların sattığı turşu suyu ilede yudumladınmı birde karşında karaköy galata kulesi yani istanbul oldumu keyif buydu bunu ben çok küçükken öğrendim ve her gittiğimde mutlaka yerim eski kayıklar yok ama büfelerde satılıyor şimdiki balıkalr o tat olmasa o pis tutşu suyu ile yiyorum yine ben.
O eski günlerden kalan aklıma kazınan en güzel ve anlamlı şeydir ekmek onun değeri ve anlamı ailem için benim için ,yılar içinde önce dedem ninem terk ettiler bizi abim evlendi ,diğer abim başka yere taşındı kala kala teyzem ciciannem ve ben kaldık birde o sıcak ekmekler ,doğal gazın olmadığı vakitlerde akşam eve geldiğimde sobanın üstünde fokurdayan çaydanlıga kzım gelir sıcak bir çorba içsin diye kenara konan çorba tenceresine telin üzerinde kızarmış ekmaklerim kokusu ile eve girerdim ,o yaşlı haline aldırmadan karakızım gel ekemk kzıartım diyen ciciannemin sesi hala kulaklarımda ,şimdi teyzemle kaldık baş başa hhaa birde kızarmış ekmeklerimiz hep olur allaha şükürler olsun.

Buraya ilk defa geliyorsanız ismim Atakan Sönmez ve burası hayatimdegisti.com.Boğaziçi üniversitesi mezunuyum ve Türkiyede ilk Subliminal Telkin Uzmanıyım.tıklayın

Bir site olsa onu bulanların uykuda dinledikleri mp3 ler ile hayatları değişse… Bir site olsa onu bulanlar hipnoz olmadan sadece subliminal mp3 leri yükleyip ve uykuda dinleyerek hayatlarını değiştirseler. Bu fikir 1995 yılında yani 25 yıl önce çıkmıştı. 15 yıl önce ise bu mp3 lerin kişiye engel olan çekirdek inançlara göre hazırlanması yani cekirdekinanc.com fikri oluştu

Hipnoz gibi bir şey mi subliminal mp3 nedir?

Tam olarak değil. Öncelikle size engel olan 0-11 yaş arası oluşan bilinçaltı kayıtlarınız yani çekirdek inançlarınız bulunur. Sonra bu çekirdek inançlarınızın pozitif halleri olumlamalar isminize özel olarak mp3 lerin ve müziğin içine gizlenir. Siz de uykuda ya da uyanıkken bu mp3 leri dinleyerek sonuç alırsınız. Çocukluğunuzda size söylenenlerin tam tersini dinlediğiniz kayıtlarla binlerce kez bilinçaltınıza yerleştirmiş oluruz.

Çekirdek inançların hayatımda engellere neden olduğunu nasıl anlarım?

Hayatınızda hep aynı şeyler tekrar ediyorsa. İlişkilerde hep aynı şeyleri yaşıyorsanız... Aşırı fedakar bir yapınız varsa ve bu sanki göreviniz haline geldiyse. Birilerini kurtarmaya çalışıyorsanız. Paranızın bereketi yoksa sürekli gereksiz harcamalar çıkıyorsa birikim yapamıyorsanız. Hayır demekte zorlanıyorsanız. Odaklanmakta bir şeyleri devam ettirmekte sorun yaşıyorsanız. İlişkilerde mıknatıs gibi sorunlu kişileri çekiyorsanız. İş hayatında iniş çıkışlar sürekli oluyorsa. Ertelemeleriniz fazla ise. Aşırı kontrolcü ve garantici bir yapınız varsa kaygı düzeyiniz yüksekse hep en kötü ihtimali düşünüyorsanız ve şanssızlıkları sorunlu olayları ve sorunlu kişileri hayatınıza çekiyorsanız çocuk yaşta oluşan çekirdek inançlar hayatınızı yönetiyor olabilir.

25. yıla özel şimdi arayanlara 5 dakikalık çekirdek inanç ön tespit ve bir günlük deneme telkin mp3 ücretsizdir. Ön tespitte size engel olan birkaç çekirdek inanç örneği verilir. Atakan Sönmez tarafından yapılır ve bilgi amaçlıdır. +90 5424475050 Türkiye dışındakiler whatsapp tan arayabilir cekirdekinanc.com inceleyiniz.

Alt 15-07-2007, 05:41 PM   #2 (permalink)
25emel
Guest

Standart Ynt: Ekmek

eskiye götürdün ... birden yumurtalı pide kokusu geldi burnuma şaşkın canım çekti resmen
aslına bakarsan elimde ki resimlerden hiç biri uygun deildi sanki yine bu daha iyi gibi
Alt 15-07-2007, 06:11 PM   #3 (permalink)
Paşa Site Kedisi

976 Mesajinıza toplam 3,858 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
pisimbat has a reputation beyond reputepisimbat has a reputation beyond reputepisimbat has a reputation beyond reputepisimbat has a reputation beyond reputepisimbat has a reputation beyond reputepisimbat has a reputation beyond reputepisimbat has a reputation beyond reputepisimbat has a reputation beyond reputepisimbat has a reputation beyond reputepisimbat has a reputation beyond reputepisimbat has a reputation beyond repute

bence çok sıcak bir resim saol emelcim
yazımı beğendiğine sevindim ayrıca
Alt 15-07-2007, 08:27 PM   #4 (permalink)
Paşa Site Kedisi

Bence önemli olan o bir lokma sıcak ekmeğin alnının teri ile kazanmak ister 2 tane zeytin istersen istersen envavi çeşit yemekle donansın o sofra ama ağız tadı ve mutluluk ile yenmedikten sonra ha zehir yemişsin ha ekmek
Alt 15-07-2007, 09:10 PM   #5 (permalink)
25emel
Guest

dogru söylüyon be pisimbattt !!! yemekte ekmek olmassa olmaz arkadas hele alın teri ile kazanılmış ise ve içinde sevgi varsa... o ekmek hiç bitmesinn.... 44

Bookmarks