Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri

Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri (http://www.hayatimdegisti.com/forum/index.php)
-   Forum Oyunları (http://www.hayatimdegisti.com/forum/forum-oyunlari/)
-   -   kaç rahip intihar ettiiiii (http://www.hayatimdegisti.com/forum/forum-oyunlari/6943-kac-rahip-intihar-ettiiiii.html)

nurhanza 14-05-2008 12:16 AM

kaç rahip intihar ettiiiii

Bir çok rahibin yaşadığı bir manastırda, ölümcül bir hastalık baş
göstermiştir. Hastalık alında beliren bir lekeyle kendini belli etmektedir.
Lakin manastırda ayna bulunmaması hastaların hasta olduklarını
öğrenebilmelerine engel olmaktadır. Ayrıca tüm rahipler çok saygılı
olduklarından hasta arkadaşlarına hasta olduklarını söylememektedirler. Her
rahip kendisi dışındaki herkesin hasta olduğunu görerek algılayabilmekte ama
kendinin kini algılayamamaktadır. Bu rahiplerin hepsi hergün üç öğün yemek için bir araya gelmekte ve herkes birbirini görebilmektedir.

Bir gün baş piskopos bir konuşma yapar:

"Arkadaşlar aramızda hasta arkadaşlar var, bunların intahar etmesini istiyorum" der.
12 gün sonra bütün hasta rahipler r eder.

Soru : Kaç rahip r etti?

Not : Bütün rahiplerin zeka seviyeleri aynıdır ve en az bir hasta rahip
vardır.

MuminOKAN 14-05-2008 12:26 AM

Ynt: kaç rahip intihar ettiiiii

bir manastırda kadrolu kaç rahip var bilmiyorum kadro dışı olanlar hariç. ama orda olmadığım kesin.
stajyer rahip gelmiş ihtimali de yüksek.

yapılan inceleme sonucunda olay yeri inceleme ekipleri kontrolünde drive45 tüm rahiplerin hepsi beraber değerlendirilmiş olup 12 adet bilemedin 13 adet olduğu tarafımdan tespit edilmiştir. khkh56

aksini iddia eden varsa buyursun. khkh56

kanıtlasın yorumlara açıktır.

noluyo ya bana?? dusun dusun khkh56 khkh56 khkh56

kamil5 14-05-2008 01:14 PM

baş piskopos hariç hepsi intahar etmiştir. ayrıca cevabın sayısı yoktur bence. çünkü hiç sayı geçmiyor. ssadece 12 gün geçiyor.

hayal ada 15-05-2008 11:18 PM

eee kaç rahip r etmiş

peacemaker 15-05-2008 11:45 PM

cevap bütün rahiper r etmiş olablirmi yada bir çok rahip :) rakamlarla sonuca giden bir yol göremedim ben de smiliyface

nurhanza 16-05-2008 12:16 AM

Eğer 1 hasta olsaydı ilk yemekten sonra kimsenin alnında leke olmadığını görüp anında intahar etmesi gerekirdi. Olmadığına göre 1 değil... Gerçekte 2 hasta olsaydı; ilk yemekten sonra ikinci yemekte kimsenin r etmediğini görecekti ve sadece bir kişinin alnında leke görecekti ki buda onun alnındada hasta olduğu anlamına gelecekti, dolayısıyla ikiside kalkıp anında r edecekti. 3 hasta olsaydı; kendi gördüğü, alnında leke olan iki kişinin r etmediğini gördüğü için kendinin hasta olduğunu anlayacaktı ki böylece 3'üde beraberce kalkıp r edecekti

nurhanza 16-05-2008 12:17 AM

Yani sonuçta aynı zekaya sahip rahiplerin kaçıncı oturumdan sonra r ettikleri bize hasta rahip sayısını verecektir.

melodiss 16-05-2008 12:27 AM

12. gün ise cevap; 33 12.günün sonunda ise cevap; 36 dır.

peacemaker 16-05-2008 01:11 AM

tuh788 anladım gibi anlamadım gibi.yarın sabah birdaha düşüneceğim gibi smiliyface

WEZ Format +3. Şuan Saat: 07:10 AM.