Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri

Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri (http://www.hayatimdegisti.com/forum/index.php)
-   Geliştiren Yazılar (http://www.hayatimdegisti.com/forum/gelistiren-yazilar/)
-   -   KENDİN OLMANIN 12 ALTIN KURALI (http://www.hayatimdegisti.com/forum/gelistiren-yazilar/621116-kendin-olmanin-12-altin-kurali.html)

ceko_25 19-11-2012 12:58 AM

Cevap: KENDİN OLMANIN 12 ALTIN KURALI
 
modifiye oluyoruz bence geri diil ileri

cansuyu 25-11-2012 07:35 PM

Cevap: KENDİN OLMANIN 12 ALTIN KURALI
 
Gülebiliyorum!
Çünkü üzüntü nedir iyi biliyorum.

Aşığım!
Çünkü nefreti hissettim.

Güçlüyüm!
Çünkü zayıflıklarımı biliyorum.

Olgunum!
Çünkü kusurlarımın farkındayım.

Bilgeyim!
Çünkü hatalarımdan çok şey öğrendim.

Mükemmel değilim.
Çünkü insanım..

azraist_24 25-11-2012 07:39 PM

Cevap: KENDİN OLMANIN 12 ALTIN KURALI
 
Hissetmek tipki sen gibi tipki ben gibi,
Hissetmek esen ruzgari, havlayan kopegi,
Anlamak gulen insani,
Soru sormak usanmadan ve anlatmak sabaha kadar,
Bikmadan SIKILMADAN,
Kendin olmak, kendini bulmak...

cansuyu 25-11-2012 07:52 PM

Cevap: KENDİN OLMANIN 12 ALTIN KURALI
 
ve karanlığında aydınlanmak,
ve aydınlığında karartmak
her gece dolunayın gölgesini...

uzat ellerini kendine
yansın yaralı parmakların
tanrıları dansettir içinde
ve yüksel.. hafifle..

kendi sokaklarının köşebaşlarında seksek sektir
okuduğun yazılmamış en uzun sessizliktir..

cansuyu :)

azraist_24 25-11-2012 08:04 PM

Cevap: KENDİN OLMANIN 12 ALTIN KURALI
 
:) Kim, kimsin nasilsin hice sayarak,
Dusunmeden, sorgulamadan oldugu gibi oldugu yerde o ani kabullenmek,
Zevki paha bicilemez,
Dahasi, kattiklari elesririlemez,
Oyleyse gel dusunmeden sev beni,
Oyleyse gel dusunmeden kabullen sendeki seni:)))

cansuyu 26-12-2012 09:07 PM

Cevap: KENDİN OLMANIN 12 ALTIN KURALI
 
"Bu dünyada iz bırakan insanların çoğu, uslu uslu oturmayan, akıllı uslu öğütleri dinlemeyen ve kendi kararlarını kendisi verip, kendi yolunu çizenler, gemilerini yakmaktan korkmayanlardır. Yaşam büyük ve güvenli gemilerle sakin bir gezi mi, yoksa kendi teknenizle soluk soluğa bir yolculuk mu olmalı, bunun seçimi size kalmış..."

Bir Dağcının Güncesi / Nasuh Mahruki

cansuyu 29-12-2012 07:02 PM

Cevap: KENDİN OLMANIN 12 ALTIN KURALI
 
Bir... ne olman gerektiğini sana söyleyenleri asla dinleme : kendi iç sesini dinle , sen nasıl olmak istiyorsun ? Yoksa hayatın harcanır gider .

İki...maske kullanma – bedeli ne olursa olsun dürüst kal . Öfkeliysen öfkeli ol. Öfkesini bastıran insanın bedeninde blokajlar oluşur . Öfke iki noktadan , tırnak ve dişlerden boşaltılır . Uzun süre öfkesini bastıran insanlar daha çok yer , daha fazla sigara içer , daha fazla konuşurlar ; çünkü bir şekilde enerjiyi birazcık boşaltabilmek için çenelerinin çalışması gerekir . Ve öfkeli insanların elleri çirkinleşir , yamuklaşır . Herhangi bir şeyi bastırırsan bedende o duyguya karşılık gelen yer etkilenir. Ağlamak istemiyorsan gözlerin parlaklığını yitirir , çünkü gözyaşı gereklidir . Unutma , içten gelerek gözyaşı dökemezsen , gülemezsin de , çünkü bu diğer uçtur . Gülmek istiyorsan gül ,yüksek sesle gülmenin ters bir tarafı yok .

Üçüncüsü... sahici olmaktır ; şimdiki zamana sadık kal , çünkü tüm yalanlar ya geçmişten yada gelecekten içeri sızar . Geçen geçmiştir , üzerinde durma , bunu bir yük gibi taşıma . Gereksiz yere gelecekle uğraşma , yoksa gelecek şimdiki zamanı ele geçirip yok eder ve henüz olmayanlar olmamıştır . Şimdiye sadık kal , işte o zaman sahici olacaksın .

Şimdi burada var olmak , sahici olmaktır .
OSHO


ŞİMDİ..BURADA VAR OLMAK.. SAHİCİ OLMAKTIR...

cansuyu 04-01-2013 11:26 AM

Cevap: KENDİN OLMANIN 12 ALTIN KURALI
 
“HEP BAŞINI ALIP GİDEBİLECEK KADAR CESUR; AMA HEP KALIP
SAVAŞABİLECEK KADAR GÖZÜPEK OLMALISIN.”

cansuyu 04-01-2013 11:27 AM

Cevap: KENDİN OLMANIN 12 ALTIN KURALI
 
Gürültü patırtının ortasında sükunetle dolaş; sessizliğin içinde huzur bulunduğunu unutma.
Başka türlü davranmak açıkça gerekmedikçe herkesle dost olmaya çalış. Sana bir kötülük yapıldığında verebileceğin en iyi karşılık unutmak olsun.
Bağışla ve unut.
Ama kimseye teslim olma.
İçten ol, telaşsız, kısa ve açık seçik konuş.
Başkalarına da kulak ver.
Aptal ve cahil olduklarında zaman bile dinle onları. Çünkü, dünyada herkesin anlatacak bir hikayesi vardır. Y
alnız planlarının değil, başarılarının da tadını çıkarmaya çalış.
İşinle ne kadar küçük olursa olsun ilgilen. Hayattaki dayanağın odur. Seveceğin bir iş seçersen yaşamında bir an bile çalışmış ve yorulmuş olmazsın.
Olduğun gibi görün ve göründüğün gibi ol. Sevmediğin zaman sever gibi yapma. Çevrene önerilerde bulun ama hükmetme.
İnsanları yargılarsan onları sevmeye zamanın kalmaz. Ve unutma ki, insanlığın yüzyıllardır öğrendikleri, sonsuz uzunlukta bir kumsaldaki tek bir kum taneciğinden daha fazla değildir. Aşka burun kıvırma sakın.
O çöl ortasında yemyeşil bir bahçedir. O bahçeye layık bir bahçıvan olmak için her bir bitkinin sürekli bakıma ihtiyacı olduğunu sakın unutma.
Kaybetmeyi ahlaksız bir kazanca tercih et. İlkinin acısı bir an, ötekinin vicdan azabı ömür boyu sürer.
Bazı idealller o kadar değerlidir ki, o yolda mağlup olman bile zafer sayılır. Bu dünyada bırakacağın en büyük miras dürüstlüktür.
Yılların geçmesine öfkelenme. Gençliğe yakışan şeyleri gülümseyerek teslim et geçmişe. Yapamayacağın şeylerin yapabileceklerini engellemesine izin verme.
Rüzgarın yönünü değiştiremediğin zaman, yelkenlerini rüzgara göre ayarla. Çünkü dünya, karşılaştığın fırtınalarla değil, gemiyi limana getirip getiremediğinle ilgilenir.
Ara sıra isyana yönelecek olsan da hatırla ki, evreni yargılamak imkansızdır. Onun için kavgalarını sürdürürken bile kendi kendinle barış içinde ol. Hatırlar mısın doğduğun zamanları. Sen ağlarken herkes sevinçle gülüşüyordu. Öyle bir ömür geçir ki, herkes ağlasın öldüğünde, sen mutlulukla gülümse.
Sabırlı, sevecen, erdemli ol. Önünde, sonunda bütün servetin sensin.
Xsentius İÖ 9. YY

cansuyu 08-01-2013 02:39 PM

Cevap: KENDİN OLMANIN 12 ALTIN KURALI
 
“ kendinden kaçanlara
saklanacak yer kalmaz dünyada
gün gelir kendileriyle tanışırlar

asıl yalnızlık o zaman başlar
hayata geç kalmıştır kendine geç kalan
şairin dediği gibi
bir daha yaşamak zorunda kalır
geçmişi anlamayan…”

Murathan Mungan...


WEZ Format +3. Şuan Saat: 04:22 PM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.