cevap verebilir misiniz?

nevresim

New member
2
HD RANK
Reaksiyon puanı
0
konuyu doğrumu açtım bilmiyorum ama sosyalfobinin hipnozu varmı acaba?
şimdiden teşekkür ederim.

Sosyal fobinin hipnozu bulunmakta. Ama burada bulabilirmisin bilemem. Bir keresinde Adil Maviş in hipnoz konferansına katılmıştım. Kürsüye çıkarttığı konuklardan sıradan bir insanın eline, hipnoz ettikten sonra dolu bir bardak su vermişti. Daha sonra kulağına birşeyler fısıldadı. Şahıs suyu konukların üzerine hiç çekinemeden tek hareketle fırlatmıştı.:D. Dediğim şu ki sana ancak bir uzman yardım edebilir..

uzman bulunduğumşehirde yok maalesef:(
ama gerçekten bende hipnoz olmak isterdim uzman biri tarafından.

Sosyal fobinin, hipnozla bir kerede çözülecek bişey olduğunu sanmıyorum.

Her ne kadar böyle bir seminere katılmış olsam da hipnozdan yana değilim. Ama youtube da bir video vardı bakıyorum. İşte ilginç videolardan biri.
[ame=http://www.youtube.com/watch?v=xsaPwRbEpR0]YouTube - inönü'de hipnoz Hypnoz in İnönü University[/ame]
Youtube da başka videolarda var.. Oradan bakabilirsin.

chosenone verdiğin videolara şu anda zamanım yok gece muhakkak bakarım.merkım ilgim çok hipnoza. teşekkür ederim şimdiden.

[ame="http://www.dailymotion.com/relevance/search/real+zombie/video/xuval_real-zombies_fun"]Dailymotion - Real Zombies - a Humor video[/ame]

Bu da çok ilginç bir video.. Ama hipnoz mu bilemem, tam çözemedim.

sosyal fobi doğuştandır ve karakterinin bir parçasıdır hipnoz çözüm değildir. kendin bunu başka yollar deneyerek yenmelisin

sosyal fobi karakterin bir parçası ve karakter doğuştan gelir.

peki sosyal fobiyi yenersek
karakter dogustan geliyo söylemi bosa cikmis olmuyomu?

sosyal fobiyi tamamiyle yenemezsin bazı yönleriyle kalır. kuzenim sosyal fobili ilaç doktor siteler her yola başvurdu yenmek hiç de kolay değil! yenme diye birşey yok ancak azaltabilirsin bunu doktor bizzat kuzenime söyledi.

yenme diye bisi var
inanirsan tabi....
o doktorun yorumu
unutmayalim hersey düsüncede bitiyo....

yenerim sanarsın ama koşullar insanlar ve olaylar etkileyiverir. insanların önünde kızarırsın konuşamazsın veya hitap edemezsin sonradan bunu yenersin. topluluk içinde bir konuşma yaptığında kişinin biri sana laf söyleyerek seni küçük düşürünce ortada ne düşünce ne de yenme diye bir şey kalır. herşey düşünce değildir. bu evrende tek merkez sen değilsin sonuçta. insanlar birbiriyle etkileşim halindeler birbirlerini etkilerler!

sosyal fobi doğuştandır ve karakterinin bir parçasıdır hipnoz çözüm değildir. kendin bunu başka yollar deneyerek yenmelisin

SOSYAL FOBİ: UTANÇ verici duruma düşmekten,ONAYLANMAYACAK bir davranışta bulunmaktan,ALAY edilmekten,REZİL olmaktan,ELEŞTİRİLMEKTEN,reddedilmekten,BEĞENİLMEMEKTEN,olumsuz olarak değerlendirilmekten DUYULAN KORKU dur.
Bu tanımın içini dolduracak ayrıntısı vardır.11/15 yaşlarında ilk beirtilerini gösterir.Tanım ve teşhisinin kolay olduğu yaş gurubu ergenlik yani 20 yaş gurubudur.
İlaç tedavisi yanında bilişsel-davranışçı psikoterapi uygulanır ve kanımca Hipno terapi ehil kişilerce uygulanırsa şifa sürecini oldukça kısaltır.

yenerim sanarsın ama koşullar insanlar ve olaylar etkileyiverir. insanların önünde kızarırsın konuşamazsın veya hitap edemezsin sonradan bunu yenersin. topluluk içinde bir konuşma yaptığında kişinin biri sana laf söyleyerek seni küçük düşürünce ortada ne düşünce ne de yenme diye bir şey kalır. herşey düşünce değildir. bu evrende tek merkez sen değilsin sonuçta. insanlar birbiriyle etkileşim halindeler birbirlerini etkilerler!
gözünde büyüttügün sürece hersey mümkün....

istediğin kadar büyüt bir yere kadar. insan duyguları olan bir varlıktır onuru kırılırsa bunu kolay kolay toparlayamaz düşünceleriyle sadece birşeye adapte olup gözünte büyütüp ondan başka birşey düşünemez hale gelemez. bir makine değildir!

bununla yaşamayı öğrenmeli. doğuştan bedensel olarak sakat veya kusurlu doğan insanlar bile mutlu olup bununla yaşamayı öğreniyorsa sadece psikolojik olarak etkisi bulunan bir koşul daha kolay kabullenilebilir. bu sadece benim görüşüm. ama kişi kabullenmek istemeyip savaşmak istiyorsa bunu yapabilir. fakat tamamiyle yok edemeyeceğini düşünüyorum o kadar!

SOSYALFOBİ:UTANÇ verici duruma düşmekten,ONAYLANMAYACAK bir davranışta bulunmaktan,ALAY edilmekten,REZİL olmaktan , ELEŞTİRİLMEKTEN ,REDDEDİLMEKTEN, BEĞEBİLMEMEKTEN, olumsuz olarak değerlendirilmekten duyulan KORKUDUR.
Başkalarının beklentisine önem verme,kendi isteklerini kolayca ortaya koyamama,HAYIR diyememe,kendini fazla eleştirme,HATALARI gözünde büyütme,incelendiği düşüncesiyle kalabalık ortamlarda göz önünde bulunmaktan rahatsızlık duyma ,UTANGAÇLIĞIN ÖTESİNDE utanma KORKUSU ve bundan fazlası.
BAŞKALARI ne der sorusu arttıkça SOSYAL FOBİYE yatkınlık artar.
ÇOCUKLARDAKİ GÖRÜNÜMÜ:Çocuklar tanıdık olmadıkları ortamlarda aşırı ÜRKEK,sessiz,hareketsiz,utangaç bir tavır sergileyebilir.Bazen böyle bir durumda AĞLAMA,anne/baba ya yapışırcasına sarılma,onlara dokunma,yanlarından ayrılmama,huzursuzca davranışlar içine girebilir.Toplulukla oynanan oyunlara katlımaz,uzaktan bakmakla yetinir,hatta bir köşede sinip kendisini gizleyerekonları izler,oyunlara katılsa bile diğerlerinin sözleri doğrultusunda ve önemli roller almadan hareket eder,oyun kuruculuğu yapmaz,oynanan oyunlarda geri planda kalır.Okula gitmek istemeyip türlü yakınmalarla evde kalmak ister.
11/15 yaş arasında ilk açık belitilerini gösterir,20 yaşlarda kesin ayrd edilir sınırlarıyla belirgin başlar.
Konuyla ilgili yazılacak/anlatılacak ve örnaklanacak çok şey var.Özet olarak ÖĞRENİLEN fobik bir durumdur.İlaç tedavisi/psikoterapi ve Hipnoterapi işe yarar.

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir. 5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir. 5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, yasaya aykırı yada telif hakkı içeren paylaşımlar BURADAN bize ulaşıldığı taktirde, ilgili konu en geç 48 saat içerisinde kaldırılacaktır. Sitemizde Bulunan Videolar YouTube, Facebook, Dailymotion, v.b. video paylaşım sitelerinden alınmaktadır. Telif hakları sorumluluğu bu sitelere aittir. Videoların hiç biri sunucularımızda bulunmamaktadır.
Geri