![]() |
Hamilelik şansını artıran gıdalar Hamilelik şansını artıran gıdalar [26.12.2007] Karbonhidrat tüketimi: Kan şekerini hızla yükselten karbonhidratlı gıdaları dengeli bir şekilde tüketmek önemli. Buna göre, kahvaltılık tahıllar, beyaz pirinç ve patates gibi yüksek karbonhidrat içeren besinlerden fazla tüketen kadınlar doğurganlık düşüşü riskiyle karşı karşıya. Ancak kahverengi pirinç, makarna ve kepek ekmeği gibi daha düşük seviyede karbonhidratlı gıdaları tüketenlerde hamilelik şansı yükseliyor.Yağ: Hazır gıdalarda kullanılan trans yağlar doğurganlığa zarar veriyor. Günde dört gram trans yağ tüketmek doğurganlığı olumsuz etkiliyor.Proteinler: Proteini kırmızı etten değil soya ve bezelye gibi bitkisel ürünlerden almak gerekiyor. Hayvansal ürünlerden alınan proteinler doğurganlığı düşürüyor. Süt ve dondurma: Tam yağlı süt, beyaz peynir, tam yağlı yoğurt ve dondurma gibi besinler kısırlığa karşı koruma sağlıyor. Bu besinler ayrıca seks hormonlarını da harekete geçiriyor. Diet süt ürünleri ise koruma sağlayamıyor.Kaynak: Vatan - 04.12.2007 Ayva, Bezelye, Yerelması, Kahve, Patates, Pirinç |
WEZ Format +3. Şuan Saat: 11:23 PM. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.