29-12-2008, 03:22 AM
|
#1 (permalink)
|
Albay
Tesekkür: 0
429 Mesajinıza toplam 518 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
| Rumuz:metingorgun, Kararsızlık Abimle baba mirası ortak oldum fakat dersane üniversite ve askerlik olunca işle yani ortaklıkla içli dışlı olamadım abimde kendini düzlüğe çıkarınca bizle ortaklığı kopardı şimdi yaş ilerledi iş tecrübemde yok bu ana kadar hemen hemen hiç bir yerde çalışmadım bir yerde çalışıp kendime iş tecrübesi edinsem fakat bundan da korkuyorm çünki abimle yaşadıklarımdan dolayı veya risksiz bir işyeri açsam lütfen bana yardımcı olun şu anda ne yapacağımı şaşırdım
Sevgili Metin,
Eminim her iki tarafın da bu sonuca gelmekte katkıları vardır ve karşılıklı beklentilere çeşitli nedenler ile cevap verilememiştir. Sonuçta iki kardeş bir yol ayırımına gelmiş ve bu ortaklık şu veya bu nedenden dolayı son bulmuştur.
Şu anda kafanın karışmış olduğunu, güvensizlik hissettiğini ve kararsızlığını anlıyorum. Tüm bunları bir çırpıda silmek kolay olamayacak ama kendine zaman tanıyarak acele de etmiyerek bu konuyu atlatabilme şansının yüksek olduğuna inanıyorum. Öncelikle ne olmuş ise olmuş. Geçmişi değiştirmek kimsenin elinde değil ama geleceğini şekillendirmek senin seçimine bağlı. Sevgili Metin, üniversite mezunu askerliğini yapmış ve anladığım kadarı ile maddi durumun da çok kötü olmayan bir konumdasın. İş deneyiminin olmaması konusundan önce daha önemli düşünmen gereken yapılar var. Sen ne yapmak istiyorsun? Nasıl bir işte çalışmayı arzu edersin? Kendi kurduğun bir işin mi yoksa bir kurumda mı çalışmak seni mutlu eder? Risksiz iş veya risksiz hayat yoktur. Çoğunlukla geçmişte edindiğimiz bize acı veren birçok deneyim gelecek başarılarımızı sağlar. Ağabeyinle yaşamış oldukların senin bundan sonra da başarıyı yakalayamayacağın anlamına gelmez. Önemli olan öncelikle senin hedefini belirlemendir. Acele, yeterli planlama ve inceleme yapmadan atılacağın herhangi yüksek veya düşük riskli bir işte başarılı olman şansa kalır. Bilmediğin bir işi yapman esas risktir diye düşünüyorum. Önündeki seçenekleri bir gözden geçirmeye çalış. Bir iş girişiminde bulunmak mı yoksa bir kurumda çalışmak için iş bulmaya çalışmak mı? Öncelikle birinde karar verirsen işin daha kolay olur.
Örneğin bir kurumda çalışmayı seçtiğini varsayalım. O zaman iş bulma projesi yapman gerekir. Seni görüşmeye çağırabilecek kadar düzgün bir özgeçmiş hazırlamalısın. Çalışmayı düşündüğün potansiyel kurumları araştırıp onların personel alma politikalarını ve kültürlerini incelemelisin. (Bu konuda genellikle internette bolca bilgi bulabilirsin). Hedeflediğin iş için yeterli özelliklere sahip olup olmadığını incelemelisin. Örneğin çalışmak istediğin kurum yabancı dile önem veriyorsa ve senin yabancı dilini geliştirmen gerekiyorsa kurslara gitmeyi denemelisin. Daha sonra da hiç bıkmadan özgeçmişini bu kurumlara göndermelisin. İş görüşmesine çağrı aldığın zamanda başarılı olabilmen için iş görüşmeleri teknikleri konusunda daha önceden bilgi ve beceri sahibi olman yarar sağlar. Bunu kitaplardan, eğitim CD’lerinden veya kurslardan öğrenebilirsin. Göreceksin ki ev ödevini yaparsan iş deneyiminin olmaması çok da dezavantaj olarak karşına çıkmayacaktır.
Diyelim ki bir kurumda çalışmayı değil de kendi deyimin ile risksiz bir iş kurmayı planlıyorsun. Aklıma gelen şu soruların cevaplarına bakmak gerekir diye düşünüyorum.
- İşin Sektörü
- İş planı
- Sermaye
- Hedef kitlen (müşterilerin)
- Kaynaklar
- İşin ve kaynakların yönetimi
- Sektörde bu işi yapanlar, Pazar payı vb. Uzatabiliriz.
Sevgili Metin, neye karar verirsen ver önce ev ödevini yapman gerekiyor. Yapacak çok işin var. Önündeki geleceğe sen karar veeceksin. İstediğin her şeyi yapabilirsin yeter ki tüm kalbinle iste ve adımlarını atarak planlı dengeli ol.
Senin az riskli iş yapma düşüncene karşın ben dengeli ve hesaplanmış risk almanı öneririm.
Kariyerin ve geleceğin konusunda doğru seçimleri yapabilmen dilekleri ile
Saygılarımla
Perihan Yazıcı
Kaynak: HamileBilgi Buraya ilk defa geliyorsanız ismim Atakan Sönmez ve burası hayatimdegisti.com.Boğaziçi üniversitesi mezunuyum ve Türkiyede ilk Subliminal Telkin Uzmanıyım.tıklayın Bir site olsa onu bulanların uykuda dinledikleri mp3 ler ile hayatları değişse… Bir site olsa onu bulanlar hipnoz olmadan sadece subliminal mp3 leri yükleyip ve uykuda dinleyerek hayatlarını değiştirseler. Bu fikir 1995 yılında yani 25 yıl önce çıkmıştı. 15 yıl önce ise bu mp3 lerin kişiye engel olan çekirdek inançlara göre hazırlanması yani cekirdekinanc.com fikri oluştu Hipnoz gibi bir şey mi subliminal mp3 nedir? Tam olarak değil. Öncelikle size engel olan 0-11 yaş arası oluşan bilinçaltı kayıtlarınız yani çekirdek inançlarınız bulunur. Sonra bu çekirdek inançlarınızın pozitif halleri olumlamalar isminize özel olarak mp3 lerin ve müziğin içine gizlenir. Siz de uykuda ya da uyanıkken bu mp3 leri dinleyerek sonuç alırsınız. Çocukluğunuzda size söylenenlerin tam tersini dinlediğiniz kayıtlarla binlerce kez bilinçaltınıza yerleştirmiş oluruz. Çekirdek inançların hayatımda engellere neden olduğunu nasıl anlarım? Hayatınızda hep aynı şeyler tekrar ediyorsa. İlişkilerde hep aynı şeyleri yaşıyorsanız... Aşırı fedakar bir yapınız varsa ve bu sanki göreviniz haline geldiyse. Birilerini kurtarmaya çalışıyorsanız. Paranızın bereketi yoksa sürekli gereksiz harcamalar çıkıyorsa birikim yapamıyorsanız. Hayır demekte zorlanıyorsanız. Odaklanmakta bir şeyleri devam ettirmekte sorun yaşıyorsanız. İlişkilerde mıknatıs gibi sorunlu kişileri çekiyorsanız. İş hayatında iniş çıkışlar sürekli oluyorsa. Ertelemeleriniz fazla ise. Aşırı kontrolcü ve garantici bir yapınız varsa kaygı düzeyiniz yüksekse hep en kötü ihtimali düşünüyorsanız ve şanssızlıkları sorunlu olayları ve sorunlu kişileri hayatınıza çekiyorsanız çocuk yaşta oluşan çekirdek inançlar hayatınızı yönetiyor olabilir.
25. yıla özel şimdi arayanlara 5 dakikalık çekirdek inanç ön tespit ve bir günlük deneme telkin mp3 ücretsizdir. Ön tespitte size engel olan birkaç çekirdek inanç örneği verilir. Atakan Sönmez tarafından yapılır ve bilgi amaçlıdır. +90 5424475050 Türkiye dışındakiler whatsapp tan arayabilir cekirdekinanc.com inceleyiniz. |
| |