29-12-2008, 03:22 AM
|
#1 (permalink)
|
Albay
Tesekkür: 0
429 Mesajinıza toplam 518 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
| Rumuz: yağmur, Ne yapmalıyım? Merhaba Perihan Hanım,
Ben 5 aylık evli çalışan bir bayanım.Eşimin ailesiyle çok yakın oturuyoruz ve benim ailemde başka bir şehirde yaşıyor. Rahatsızlık duyduğum konu kayınvalidem ve eşimin kız kardeşi... Üzerimde çok fazla baskı hissediyorum, 2 günde bir onlara uğramazsak bir dizi laf işitiyorum. Benim de işim oldukça yoğun , çok yoruluyorum.Onlara karşı hiçbir önyargım yoktu , hatta beni çok sevdiklerini düşünüyordum oysa şimdi bunun tam tersini hissediyorum. Büyük bir kıskançlık var bize karşı. Özellikle görümcem bizim özel bir yaşamımız olmasına asla tahammül edemiyor sanki. Herşeye karışmak gibi bir hakkı olduğunu düşünüyor. Benim yüksek lisansa başvurmama bile karışabiliyor . Ama abisinin yanında en ufak bir saygısızlığı yok, yalnız kaldığımızda her defasında ağlayarak çıkıyorum odadan. Eşimde kız kardeşina çok ama çok düşkün, Birlikte büyüdükleri için arkadaş gibiler.Kız kardeşiyle ilgili en ufak eleştiriyi kabul etmiyor. Çok ama çok yalnız hissediyorum. Kimseye derdimi anlatamıyorum. Çok !
Sevgili Yağmur,
Henüz 5 aylık bir evliliğe alışma sürecini yaşarken bir de kayınvalide ve görümce baskısını üzerinde hissettiğini ve bunun sana sıkıntı yarattığını anlıyorum. İstersen seni rahatsız eden konuları ayırıp teker teker ele alalım.
Ailenden uzak yaşıyorsun – bu senin için çok zor olmalı istediğin zaman onlara gidemiyorsun onlarla olamadığın için de belkide bilinçaltından bu duruma tepki gösteriyorsun. Acaba ailende sana kayınvaliden kadar yakın otursaydı onları ne sıklıkta ziyaret etmek isterdin? Kayınvaliden ve görümcene çok yakın oturuyorsunuz ve onların senin oraya sık sık gitmeni beklediklerini düşünüyorsun. Onların isteklerine uymadığın zaman tepki görüyorsun ve bundan rahatsızlık duyuyorsun. Genelde kişilerde farkında olmadan bir beklenti yaratıyoruz. Eğer evliliğinizin başından beri sık sık kayınvalidenlere gitmişseniz ve bu konuda istemediğin halde sırf bir olay çıkmasın diye itirazın olmamışsa kayınvaliden ve görümcen üzerinde bir beklenti yaratmış olabilirsin. Doğal olarak da sık sık oraya gitmeniz beklenir. Bu konuda çok sevdiğim bir söz vardır “Farenin geçtiğine yanmam iz bırakır” diye. Buna çözüm ise önce eşinle güzel bir dille ve annesini kızkardeşini suçlamaktan kaçınarak bu durumdan rahatsızlık duyduğunu anlatmaya çalışmandır. Biliyorum bu konuda eşinle konuşmak kolay olmayacaktır o da tepkisel olabilir. Yine de istemediğin bir şeyi sırf başkaları istiyor diye yapman ileride daha büyük sorunlara yol açabilir. Bunu önlemenin en güzel yolu eşinle önceden bir anlaşmaya varmandır. Eşinin veya bir başkasının önerisini yapmak istemiyorsan, kesin bir dille bunu yapmayı istemediğini söylemek hastayım, yorgunum gibi birtakım bahanelerin arkasına sığınmaktan iyidir. Çünkü belki geçici bir süreliğine sorundan kurtulmuş olabilirsin ama uzun vadede sorun çözümsüz kalmaya devam eder. Onun yerine pazarlık yapman yararlı olur. Örnegin her hafta gitmek yerine iki haftada bir gitmek gibi veya sadece 2 saat otururum gibi. Sonuçta eğer seçerseniz eşininizin annesi ve kızkardeşi ile düzeyli ve dengeli bir iletişim kurabilirsiniz. Lütfen eşinizi annesi, kızkardeşi ve sizin aranızda tercih yapmaya veya taraf tutmaya zorlamayın ve bunu ondan beklemeyin. Yalnız bu beklentilere de cevap verme zorunluluğunu yaratmaz. Yaşamınızı nasıl yaşayacağınıza, karıyerinize sizden başkası karışamaz. Herkes fikrini söyleyebilir ama siz izin vermediğiniz sürece kimse yaşamınızı etkileyemez. Ailenizin sizden uzak olması ile eşinizin ailesinin yakın olması arasında bir ilişki yoktur. Bu konuda onları suçlamamaya çalışın. Yalnızlığınızı eşinizle paylaşarak gidermeye çalışmanız yararlı olabilir. Evliliğin ilk başlarında üstelik de çalışan bir hanımın ev, iş, çevre ile dengeleri kurması zaman alabilir. Bunun için kendinize ve eşinize zaman tanımanız yararlı olabilir.
Seçiminizce yaşam dilerim..
Perihan Yazıcı
Kaynak: HamileBilgi Buraya ilk defa geliyorsanız ismim Atakan Sönmez ve burası hayatimdegisti.com.Boğaziçi üniversitesi mezunuyum ve Türkiyede ilk Subliminal Telkin Uzmanıyım.tıklayın Bir site olsa onu bulanların uykuda dinledikleri mp3 ler ile hayatları değişse… Bir site olsa onu bulanlar hipnoz olmadan sadece subliminal mp3 leri yükleyip ve uykuda dinleyerek hayatlarını değiştirseler. Bu fikir 1995 yılında yani 25 yıl önce çıkmıştı. 15 yıl önce ise bu mp3 lerin kişiye engel olan çekirdek inançlara göre hazırlanması yani cekirdekinanc.com fikri oluştu Hipnoz gibi bir şey mi subliminal mp3 nedir? Tam olarak değil. Öncelikle size engel olan 0-11 yaş arası oluşan bilinçaltı kayıtlarınız yani çekirdek inançlarınız bulunur. Sonra bu çekirdek inançlarınızın pozitif halleri olumlamalar isminize özel olarak mp3 lerin ve müziğin içine gizlenir. Siz de uykuda ya da uyanıkken bu mp3 leri dinleyerek sonuç alırsınız. Çocukluğunuzda size söylenenlerin tam tersini dinlediğiniz kayıtlarla binlerce kez bilinçaltınıza yerleştirmiş oluruz. Çekirdek inançların hayatımda engellere neden olduğunu nasıl anlarım? Hayatınızda hep aynı şeyler tekrar ediyorsa. İlişkilerde hep aynı şeyleri yaşıyorsanız... Aşırı fedakar bir yapınız varsa ve bu sanki göreviniz haline geldiyse. Birilerini kurtarmaya çalışıyorsanız. Paranızın bereketi yoksa sürekli gereksiz harcamalar çıkıyorsa birikim yapamıyorsanız. Hayır demekte zorlanıyorsanız. Odaklanmakta bir şeyleri devam ettirmekte sorun yaşıyorsanız. İlişkilerde mıknatıs gibi sorunlu kişileri çekiyorsanız. İş hayatında iniş çıkışlar sürekli oluyorsa. Ertelemeleriniz fazla ise. Aşırı kontrolcü ve garantici bir yapınız varsa kaygı düzeyiniz yüksekse hep en kötü ihtimali düşünüyorsanız ve şanssızlıkları sorunlu olayları ve sorunlu kişileri hayatınıza çekiyorsanız çocuk yaşta oluşan çekirdek inançlar hayatınızı yönetiyor olabilir.
25. yıla özel şimdi arayanlara 5 dakikalık çekirdek inanç ön tespit ve bir günlük deneme telkin mp3 ücretsizdir. Ön tespitte size engel olan birkaç çekirdek inanç örneği verilir. Atakan Sönmez tarafından yapılır ve bilgi amaçlıdır. +90 5424475050 Türkiye dışındakiler whatsapp tan arayabilir cekirdekinanc.com inceleyiniz. |
| |