Çaresiz, Rumuz:Dertli Sevgili Çiğdem sizden mümkün olduğunca acil yardım bekliyorum.Çok yoğun olduğununu biliyoruk fakat ben sorunun hakkında yanlış adım atmaktan korkuyorum Konu kız kardeşim 27 yaşında başından çok sorunlar geçti 5-6 yıl spikolojik tedavi gördü çok hassas bir okadar da fedakar ve şu anda bir buçuk yıllık evli ve kayınvalidesiyle sorunları var.Eşi ona göre biraz daha rahat ve soğukkanlı üstelik aralarında 15 yıllık yaş farkı var.İkiside birbirini severek evlendiler,fakat kayınvalidesiyle aynı ortamı paylaşmak zorunda eşi çalışıyor kız kardeşimde evde kayınvalidesi ile vakit geçirmek zorunda.Şu anda geldiği durum çok kötü rı bile düşünüyor ben kiminle neyi nasıl konuşmalıyım yoksa olacaklardan korkuyorum.Eşiyle beraber aile psikoloğuna gittiler (ya o ortamı değiştirmesi gerekiyor yada vurdum duymaz olması lazım) demiş eşi annesine ve babasına hiç konuyu açmıyor tek dediği sen küçüksün alttan al ,sabred,duyma,alışırsın... Lütfen bana profesyonel bir çözüm önerin,korkuyorum
Sayın Dertli
Kardeşinizin kendisine zarar verecek bir şeyler yapmasından endişe ettiğinizi ve durumun ciddi olduğunu anlıyorum.
Kardeşinizin yaş bakımından küçük olması, kendisinden daha büyük olan eşinin olayı hafife almasına yol açmış olabilir. Her gelinin kaynanası ile sorunları olduğunu düşünüp, kız kardeşinizin davranışlarını kapris olarak değerlendirmesi ve basitçe omuz silkerek sorunların geçeceğini umud etmesi kültürümüzde maalesef görülen bir yaklaşım. Soğukkanlı ve rahat olmayı başaran, bütün gün dışarda çalıştığı için evdeki sorunlardan uzak olan bu kişinin olayın ciddiyetinin farkında olmadığı açık.
Bu maili yazmadan önce, durumun ciddiyetini kardeşinizin eşine anlatmaya çalıştığınızı tahmin ediyorum (En azından psikoloğa gitme ihtiyacı duyulmuş) fakat kardeşinizin eşinin durumun ciddiyetini gerçekten algıladığından emin değilim. Bana daha çok insanların zorlaması ile psikoloğa gidilmiş ve sonrasında iyi geçinme ve sorunlara anlayış gösterme sorumluluğu gene kardeşinizin üzerine yıkılmış gibi görünüyor. Psikolog ile görüşmekten her hangi bir fayda sağlanmamış olduğu çok açık.
Normal şartlarda gelin ve kaynana arasındaki sorunların çözümünde karşılıklı konuşmanın önemli olduğunu düşünürüm. Ama aynı evde yaşandığında, helede erkek kendi anne ve babasının yanında taraf tuttuğunda, gelin için fazla seçenek bırakılmamış ve anlaşma için hiç bir imkan tanınmamış olunur. Gelin için sadece iki seçenek bırakılır, ya bu kurallarla yaşarsın, yada gidersin...
Duygusal olarak güçlü, ne istediğini bilen ve kendi sınırlarını çizebilen kadınlar, bu durumlarda değişik stratejiler kullanırlar, Örneğin, çalışmaya başlayabilir ve böylece evde geçirdiği süreyi limitleyebilir yada kendi üzerine düşen sorumlulukları yapıp, geri kalan zamanda kaynanasından uzak durarak, farklı uğraşlar ile zamanını kendine ayırabilir (el işleri, değişik hobiler, kitap okumak, kursa gitmek vs.). Ve nihayet doğru zaman geldiğinde, ayrı bir evde yaşamak istediğini, en azından kayınvalidesi ve kayınpederinin yakınlarında başka bir yer tutabileceklerine dair eşlerini ikna ederler. Tabii bunun için, gerçekten sakin ve sabırlı olmak gerekir.
Sizin durumunuzda ise, kardeşiniz şu anda ciddi bir depresyon yaşıyor olmalı. Daha fazla sabretmek yada anlayışlı olmak, kardeşinizi patlama noktasına getirmiş gibi görünüyor. İntihar gibi kişinin kendine zarar verme ihtimalinin söz konusu olduğu durumlarda, kişinin sağlığı birinci sıradadır ve evlilik ile ilgili sorunlar ikinci sıraya düşer. Eğer kardeşinizin eşi bu durumun ciddiyetinin farkında değilse, o zaman sizin ağabey olarak bir tavır almanız gerekli olabilir.
Bu durumda kardeşinizi bir süreliğine o evden çıkarıp, kendisini toparlaması, sakinleşmesi ve ne istediğini daha iyi anlaması için, sizin evinize (yada anne evine) getirmeniz gerekebilir. Şu anda sizin gibi, kardeşinize gerçekten değer veren, önemseyen ve durumunun ciddiyetinin farkında olabilecek birisine ihtiyaç duyduğu çok açıktır. Mümkün olduğunca sevgi ve anlayış göstermek kardeşinizin kendine zarar verme düşüncelerinden uzaklaşmasına ve hayatının önemli olduğunu farketmesini sağlayacaktır. Bu süre içinde gerekiyorsa, kardeşinizin daha önce devam ettiği yada yeni bulacağınız bir psikoloğa gitmesini önerebilirsiniz ve r tehditinin ortadan kaltığından emin olana kadar devam etmesini sağlayabilirsiniz.
Özel olarak görüşmek isterseniz,
\n
Bu mail adresi spam botlara karşı korumalıdır, görebilmek için Javascript açık olmalıdır
adresinden her zaman bana ulaşabilirsiniz.
Sorununuzun acil olarak çözüme ulaşmasını diliyorum
Saygılarımla
Çiğdem Alper
Kaynak: HamileBilgi Buraya ilk defa geliyorsanız ismim Atakan Sönmez ve burası hayatimdegisti.com.Boğaziçi üniversitesi mezunuyum ve Türkiyede ilk Subliminal Telkin Uzmanıyım.tıklayın Bir site olsa onu bulanların uykuda dinledikleri mp3 ler ile hayatları değişse… Bir site olsa onu bulanlar hipnoz olmadan sadece subliminal mp3 leri yükleyip ve uykuda dinleyerek hayatlarını değiştirseler. Bu fikir 1995 yılında yani 25 yıl önce çıkmıştı. 15 yıl önce ise bu mp3 lerin kişiye engel olan çekirdek inançlara göre hazırlanması yani cekirdekinanc.com fikri oluştu Hipnoz gibi bir şey mi subliminal mp3 nedir? Tam olarak değil. Öncelikle size engel olan 0-11 yaş arası oluşan bilinçaltı kayıtlarınız yani çekirdek inançlarınız bulunur. Sonra bu çekirdek inançlarınızın pozitif halleri olumlamalar isminize özel olarak mp3 lerin ve müziğin içine gizlenir. Siz de uykuda ya da uyanıkken bu mp3 leri dinleyerek sonuç alırsınız. Çocukluğunuzda size söylenenlerin tam tersini dinlediğiniz kayıtlarla binlerce kez bilinçaltınıza yerleştirmiş oluruz. Çekirdek inançların hayatımda engellere neden olduğunu nasıl anlarım? Hayatınızda hep aynı şeyler tekrar ediyorsa. İlişkilerde hep aynı şeyleri yaşıyorsanız... Aşırı fedakar bir yapınız varsa ve bu sanki göreviniz haline geldiyse. Birilerini kurtarmaya çalışıyorsanız. Paranızın bereketi yoksa sürekli gereksiz harcamalar çıkıyorsa birikim yapamıyorsanız. Hayır demekte zorlanıyorsanız. Odaklanmakta bir şeyleri devam ettirmekte sorun yaşıyorsanız. İlişkilerde mıknatıs gibi sorunlu kişileri çekiyorsanız. İş hayatında iniş çıkışlar sürekli oluyorsa. Ertelemeleriniz fazla ise. Aşırı kontrolcü ve garantici bir yapınız varsa kaygı düzeyiniz yüksekse hep en kötü ihtimali düşünüyorsanız ve şanssızlıkları sorunlu olayları ve sorunlu kişileri hayatınıza çekiyorsanız çocuk yaşta oluşan çekirdek inançlar hayatınızı yönetiyor olabilir.
25. yıla özel şimdi arayanlara 5 dakikalık çekirdek inanç ön tespit ve bir günlük deneme telkin mp3 ücretsizdir. Ön tespitte size engel olan birkaç çekirdek inanç örneği verilir. Atakan Sönmez tarafından yapılır ve bilgi amaçlıdır. +90 5424475050 Türkiye dışındakiler whatsapp tan arayabilir cekirdekinanc.com inceleyiniz. |