29-12-2008, 04:01 AM
|
#1 (permalink)
|
Albay
Tesekkür: 0
429 Mesajinıza toplam 518 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
| 35'inci Madde İle Görevlendirilenlere Geliştirme Ödeneği Verilir mi?
2914 sayılı Kanunun Geliştirme ödeneğini düzenleyen 14'üncü maddesinde; "Diğer yükseköğretim kurumlarına göre sosyo-ekonomik açıdan daha az
gelişmiş yerlerde öğretim yapan ve/veya yeterli sayıda öğretim elemanı sağlanamayan
yükseköğretim kurumları ile bunların bölümlerinde görevli öğretim elemanlarına;
almakta oldukları aylık gösterge ve ek gösterge toplamının 657 sayılı Devlet
Memurları Kanunu uyarınca belirlenen aylık katsayı ile çarpımı sonucu bulunacak
miktarın beş katına kadar geliştirme ödeneği ödenebilir. Geliştirme ödeneği
verilecek yükseköğretim kurumları, ödeneğin verilmesine ilişkin usul ve esaslar
ile oran veya miktarları, bu ödenekten yararlanma süresi ile yararlanamayacak
olanlar ve diğer hususlar Yükseköğretim Kurulu ile Milli Eğitim Bakanlığının
görüşü ve Maliye Bakanlığının teklifi üzerine Bakanlar Kurulu Kararı ile tespit
edilir. Bu ödenek damga vergisi hariç herhangi bir vergi ve kesintiye tabi tutulmaz." hükmü yer almaktadır.
Geliştirme ödeneceğinin nasıl verileceğine ilişkin tespit ise 2005/8681 sayılı
Bakanlar Kurulu Kararı ile kararlaştırılan Geliştirme Ödeneği Ödenmesine Dair
Karar ile yapılmıştır. Bu kararın 1'inci maddesinde; "Diğer yükseköğretim
kurumlarına göre sosyo-ekonomik açıdan daha az gelişmiş yerlerde öğretim yapan
ve/veya yeterli sayıda öğretim elemanı sağlanamayan yükseköğretim kurumlarında
görevli öğretim elemanlarına; almakta oldukları aylık gösterge ve ek gösterge
toplamının memur aylık katsayısı ile çarpımı suretiyle hesaplanacak tutara,
ekli cetvelde yükseköğretim kurumlarının bulunduğu yerleşim yerlerine göre belirlenen
oranların uygulanması sonucu bulunacak miktarda geliştirme ödeneği ödeneceği,"
hüküm altına alınmış olup, 2'nci maddesinde ise; "Geliştirme ödeneği;
a) Bu ödeneğin verilmesi öngörülen yerlerdeki yükseköğretim kurumlarına ait
öğretim elemanı kadrosuna atanarak, atandığı yükseköğretim kurumunda fiilen
çalışanlara,
b) 2547 sayılı Yükseköğretim Kanununun 35 inci maddesi ve 40 ıncı maddesinin
(b) fıkrası ile 41 inci maddesi uyarınca diğer yükseköğretim kurumlarında görevlendirilenlere,
c) Kadrosu başka bir yükseköğretim kurumunda olmakla birlikte, geliştirme ödeneği
verilmesi öngörülen yerlerdeki yükseköğretim kurumlarına rektör veya dekan olarak
usulüne uygun şekilde atananlara,
görevin yapıldığı yükseköğretim kurumlarının bulunduğu yerler için bu Karara
ekli cetvelde öngörülen oranlar üzerinden fiilen görev yaptıkları sürece ödenir.
2547 sayılı Kanunun 40 ıncı maddesinin (a) fıkrasına dayanılarak yükseköğretim
kurumlarında ders vermek üzere görevlendirilen öğretim elemanlarına, kadrolarının
yer aldığı yükseköğretim kurumunun bulunduğu yerler için ekli cetvelde öngörülen
oranlar üzerinden geliştirme ödeneği ödenir.
Bu Karara ekli cetvelde geliştirme ödeneği ödenmesi öngörülen yerlerde yeni
kurulan yükseköğretim kurumlarının fiilen eğitim-öğretim faaliyetine başlamamış
olması durumunda bu yerlerdeki yükseköğretim kurumları için belirlenmiş geliştirme
ödeneği, söz konusu yükseköğretim kurumlarının eğitim-öğretime başlaması konusunda
Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı tarafından izin verilmiş olması kaydıyla ve
fiilen eğitim-öğretime başlanıncaya kadar sadece rektör, dekan, yüksekokul müdürü,
enstitü müdürü ve konservatuar müdürü olarak atanmış öğretim elemanlarına ödenir."
hükmüne yer verilmiştir.
Diğer yandan, bu Kararın 6'ncı maddesinde; "Geliştirme ödeneğinden yararlanabilmek
için görevin ilgili yükseköğretim kurumlarında fiilen yapılması şarttır.
Ancak;
a) Yıllık izin süresince,
b) Bir takvim yılında toplam 15 günü aşmayan mazeret izni süresince,
c) Hastalık izni kullanılması, tedavi kurum veya kuruluşlarında yatmak suretiyle
tedavi görülmesi ve 6245 sayılı Harcırah Kanununun 20 nci maddesine göre refakatçi
izni verilmesi hallerinde (ancak, bu bent uyarınca ödenecek geliştirme ödeneğinin
toplam süresi, her ne suretle olursa olsun bir takvim yılı içinde 30 günü geçemez),
d) 2547 sayılı Kanunun 39 uncu maddesi ile mevzuatı uyarınca yurt içi veya yurt
dışında geçici görevlendirme sebebiyle ayrılmalarda 15 güne kadar olan süreler
için (ancak, bu bent uyarınca ödenecek geliştirme ödeneğinin toplam süresi,
her ne suretle olursa olsun bir takvim yılı içinde 30 günü geçemez),
fiilen çalışma şartı aranmaz." hükmü yer almaktadır.
Kanunun 7'nci maddesinde ise "Geliştirme ödeneği;
a) 2547 sayılı Kanunun 33 üncü maddesine göre lisansüstü eğitim-öğretim için
yurt dışına gönderilenlere,
b) 2547 sayılı Kanunun 38 inci maddesine göre görevlendirilenlere,
c) Özel kanunlardaki hükümlere dayanılarak yükseköğretim kurumları dışında görevlendirilenlere,
d) Kısmi statüde çalışanlara, ödenmez." hükmü yer almaktadır.
Bu hükümler birlikte değerlendirildiği takdirde, geliştirme ödeneğinin kimlere
ödeneceği ve kimlere ödenmeyeceği açıkça belirlenmiş olup, bu çerçevede, 2547
sayılı Yükseköğretim Kanununun 35 inci maddesi ve 40 ıncı maddesinin (b) fıkrası
ile 41 inci maddesi uyarınca diğer yükseköğretim kurumlarında görevlendirilenlere
görevin yapıldığı yükseköğretim kurumlarının bulunduğu yerler için bu Karara
ekli cetvelde öngörülen oranlar üzerinden fiilen görev yaptıkları sürece
ödenir. Ancak, bu ödeneğin verilebilmesi için görevin fiilen yapılması gerekmektedir.
Kaynak: memurlarnet Buraya ilk defa geliyorsanız ismim Atakan Sönmez ve burası hayatimdegisti.com.Boğaziçi üniversitesi mezunuyum ve Türkiyede ilk Subliminal Telkin Uzmanıyım.tıklayın Bir site olsa onu bulanların uykuda dinledikleri mp3 ler ile hayatları değişse… Bir site olsa onu bulanlar hipnoz olmadan sadece subliminal mp3 leri yükleyip ve uykuda dinleyerek hayatlarını değiştirseler. Bu fikir 1995 yılında yani 25 yıl önce çıkmıştı. 15 yıl önce ise bu mp3 lerin kişiye engel olan çekirdek inançlara göre hazırlanması yani cekirdekinanc.com fikri oluştu Hipnoz gibi bir şey mi subliminal mp3 nedir? Tam olarak değil. Öncelikle size engel olan 0-11 yaş arası oluşan bilinçaltı kayıtlarınız yani çekirdek inançlarınız bulunur. Sonra bu çekirdek inançlarınızın pozitif halleri olumlamalar isminize özel olarak mp3 lerin ve müziğin içine gizlenir. Siz de uykuda ya da uyanıkken bu mp3 leri dinleyerek sonuç alırsınız. Çocukluğunuzda size söylenenlerin tam tersini dinlediğiniz kayıtlarla binlerce kez bilinçaltınıza yerleştirmiş oluruz. Çekirdek inançların hayatımda engellere neden olduğunu nasıl anlarım? Hayatınızda hep aynı şeyler tekrar ediyorsa. İlişkilerde hep aynı şeyleri yaşıyorsanız... Aşırı fedakar bir yapınız varsa ve bu sanki göreviniz haline geldiyse. Birilerini kurtarmaya çalışıyorsanız. Paranızın bereketi yoksa sürekli gereksiz harcamalar çıkıyorsa birikim yapamıyorsanız. Hayır demekte zorlanıyorsanız. Odaklanmakta bir şeyleri devam ettirmekte sorun yaşıyorsanız. İlişkilerde mıknatıs gibi sorunlu kişileri çekiyorsanız. İş hayatında iniş çıkışlar sürekli oluyorsa. Ertelemeleriniz fazla ise. Aşırı kontrolcü ve garantici bir yapınız varsa kaygı düzeyiniz yüksekse hep en kötü ihtimali düşünüyorsanız ve şanssızlıkları sorunlu olayları ve sorunlu kişileri hayatınıza çekiyorsanız çocuk yaşta oluşan çekirdek inançlar hayatınızı yönetiyor olabilir.
25. yıla özel şimdi arayanlara 5 dakikalık çekirdek inanç ön tespit ve bir günlük deneme telkin mp3 ücretsizdir. Ön tespitte size engel olan birkaç çekirdek inanç örneği verilir. Atakan Sönmez tarafından yapılır ve bilgi amaçlıdır. +90 5424475050 Türkiye dışındakiler whatsapp tan arayabilir cekirdekinanc.com inceleyiniz. |
| |