![]() |
Futbol fanatizmi Futbolu çok sevdiğim kadar, fanatizminden de nefret ederim. Uç noktada yaşanan her şeyin zararlı olduğuna inanırım. Bu yüzden futboldan nefret edenlere de kzıamıyoruz, haklılar. futbol buysa, kalsın diyorlar. Aslında futbol bu değil, ancak kitlelere ulaşan, en yaygın oynanan ve takip edilen spor dalı. Ancak herşeyde olduğu gibi bunda da fanatizmi görüyoruz. Bu yüzden maçlara gidemiyoruz, en yakın arkadaşımzıla oturup maç izleyemiyoruz veya sohbetini yapamıyoruz (farklı takımların taraftarıysak). Normal yaşantısında hakkı, adaleti, dürüstlüğü savunan insanlar, konu futbol takımlarını desteklemek olunca mantığı bir kenara bırakıp fanatizm gömleğini giyiyorlar. Kulüp başkanlarının provakatif konuşmaları ile gaza gelip, benzer söylemlerde bulunuyorlar. Beni en çok üzen ise, son dönemde avrupa kupalarındaki gelişmelere karşı, bazı taraftarların bakış açısı oldu. Beşiktaş'ın Liverpool karşısındaki 8-0 yenilgisi adeta bayram ederek kutlayan bir fenerbahçeliyi, yaptığının yanlış olduğu konusunda, bir galatasaraylı olarak uyardım. Normalde aklı başında olduğunu gözlemlediğim bu arkadaş, fanatizmini artırırarak devam ettirdi. Ben de bu yüzden konuşmayı kestim. Futbol fanatizmi konusunda tavrım nettir. Peki sizin futbol fanatizmi konusunda düşünceleriniz nedir? Buna benzer tatsız deneyimleriniz oldu mu? |
WEZ Format +3. Şuan Saat: 12:04 AM. |