![]() |
Türkçe çalışabilen bilgisayarlar Arkadaşlar benim bir hayalim var., "bit"ler , "byte"lar , "megabyte"lar , "giga" falan filan (şimdi bu konu hakkında çok fazla teknik bilgim yok ama burada yapacağım imla hatalarını tartışmayalım lütfen...)şimdi karakterler 8x8=64 bitlik kodlardan meydana geliyor, ardı ardına dizilen "bit"ler karakterleri , karakterler komutları oluşturuyor. Komutlar topluluğu da sistemleri meydana getiriyor. burada tartışmak istediğim şey şu ... Şimdi biz bilgisayarı , ya da neti türkçemi kullanıyoruz? Hayır.. mevcut sistemin üzerine yapılmış olan bir kaplama, yani kabuk bir programla türkçe oluyor. Dünyada ; Çin de, japonya da, almanya da bütün kullanılan sistemler ingilizce. (dedim ya burada tartışmak istediğim yaptığım teknik hatalar değil!!) "bit"lerden başlayıp "byte"lara kadar türkçe olan bir kodlamalarla oluşturulacak işletim sistemi benim hayalim. Bu gerçekten bir hayal midir, yok sa bir gün gerçek olabilir mi? ____________________________________________ paylaşıldıkça çoğalan tek şey bilgidir... eldwin . |
WEZ Format +3. Şuan Saat: 05:47 AM. |