![]() |
OtoHipnoz Deneyimim ve Biraz Yardım Merhaba arkadaşlar Forumda ve tüm bunlarda yeniyim :) 2 gündür otohipnoz için çalışıyorum. Yaptığım uygulama 20 defa derin nefes alıpveriyorum sonra 20 basamaklı merdivenden aşağıya gidiyorum ve en çok huzur bulduğum bilgisayarımın başındaki sandalyede kendimi hayal ediyorum. Bir kaç defa yaptıktan sonra kendimi transa sokabildim evin içinde kalktım dolaştım istediğim şeyleri imgeledim sanki lucid rüya gibi ama telkin vs. hiçbişi yapmıyorum sadece zevkini çıkartıyorum. Tek sorun trans halim çok hafif. Bilincim yerimde gerçek hayattaki duyularım yerinde vede hayal etme gücüm çok zayıf 5 duyu organımı kullanarak derin ve gerçek bir hayal kuramıyorum sadece görüntülerden ibaret ve biraz ses. Yalnız ilk deneyimimde iyibir transa girmişim yanımda klasik müzik telkinleri çalıyor ve evdekiler yanıbaşımda tv izliyorlardı. Gözlerimi açtığımda müziği kapatmışlar tv yi kapatmışlar ışığı söndürmüşler ve bunları ben hissetmemişim. Daha derin bir trans hali için neler yapabilirim ve telkinleri bu transtayken nasıl verebilirim.Yardımcı olursanız sevinirim. |
Cevap: OtoHipnoz Deneyimim ve Biraz Yardım merhabalar otohipnoz için önce zihin kontrolü alıştırmaları yapabilirsin yattığında her gece uykuya dalarken gevşedikten sonra zihninden geçen hiçbir düşünceye takılma geçip gitsinler beyninin bomboş düşün başka birşey düşünme...ilk zamanlarda zor olabilir ama gün geçtikçe daha uzun süre zihnin boşaltabilirsin ve o zaman zihnini yönettiğinin farkına varırsın.. bir de otohipnozla iilgili kitaplar var bir hipnoz macerası diye bir kitap vardı yanlış hatırlamıyorsam... sitede de otohipnozla ilgili yazıları inceleyebilirsin; http://www.hayatimdegisti.com/forum/...l-yapilir.html sevgilerle, kolay gelsin.. |
Cevap: OtoHipnoz Deneyimim ve Biraz Yardım cevabınız için teşekkür ederim hocam. Birde bu hayallerimdeki belirsizliğin kalitesizliğin sebebi nedir? daha kaliteli daha gerçekçi olması için ne yapmalıyım. |
Cevap: OtoHipnoz Deneyimim ve Biraz Yardım önce kolay bilindik nesnelerle başlamanı öneririm. (önce zihnini odaklamalısın ama zihin odaklanmazsa dikkatin dağılabilir) mesela kırmızı sulu bir elmayı hayal edeceksin. önce elmaya dokun sıcak mı soğuk mu ıslak mı? sonra yemeye başla suyunu tadını hissetmeye çalış yerken dişlerine değdiğini hisset sonra boğazından geçtiğini.. bunu gerçekten elma yedikten sonra yaparsan daha kolay olur:) ama tabi herşeyi önce yaparak hayal etme:) bir hayvan düşün.. mesela kedi.. onu gördüğünde ne hissedersin normalde korkar mısın sevinir misin şefkat mi duyarsın bunu duymaya çalış sanki kedi karşında gibi.. benim en çok sevdiğim şey spor yapmayı hayal etmektir.. mesela koştuğunu düşün gerçekten bacakların öyle hareket ediyormuş gibi.. bir süre sonra bacakların kasılıyor zaten:)) böyle bilindik şeylerle yani daha önce yaşadığın gördüğün şeylerin hayalini kurarak alıştırma yapabilirsin..yaptıkça da gelişir zaten.. kolay gelsin;) |
WEZ Format +3. Şuan Saat: 03:30 PM. |