12-12-2012, 06:47 PM
|
#39 (permalink)
|
Tesekkür: 0
0 Mesajinıza toplam 0 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
| Cevap: Uykuda İngilizce Öğrenin - Mini Set - 10 yıldır Newyork'da yaşıyorum, bir kaç ay önce yurdumuza kesin dönüş yaptım. İngilizce, İspanyolca ve İtalyanca bildiğim temel dillerden bunun haricinde Rusça, Bulgarca gibi bir kaç dili de anlayıp konuşabiliyorum lakin gramerleri konusunda çok derin bilgiye sahip olmadığımdan bildiğimi iddia edemem...
10 yıllık Amerika deneyimimden sonra haliyle zaten iyi olan İngilizcemi mükemmel bir seviyeye getirdim, ve bildiğim kelime sayısı ortalama 100.000 :) Desemde inanmayın arkadaşlar. Evet ingilizcemi mükemmel bir hale getirdiğim zaten kesin ama ben ki orada yıllardır yaşayıp ciddi manada İngilizce biliyor olmama rağmen günlük olarak kullandığım kelime sayısı 1500'ü geçmez! Orada doğup büyüyen Amerikalı vatandaşların ise kültür durumuna göre günlük kullandıkları kelime sayısı 700-1500 arası! Gerçekte bildiğim kelime sayısı da herhalde eş anlamlılar, deyimler ve terimler dahil muhtemelen 8.000-10.000 kelime civarıdır ve gördüğünüz gibi günlük kullandığımız kelime sayısı maksimum 1500...
Bu durumda sizin, ben 20.000 kelime biliyorum diyen arkadaşlara kulak asmamanız gerektiğini anlarsınız.İnternet ortamında insanlar ne yazık ki kendilerini ön plana çıkartabilmek için çeşitli davranışlara başvurabiliyor.
Kısaca, 10 yıldır orada yaşayan ben, birden fazla dili anadilim gibi konuştuğum halde hala 20.000- 30.000 kelime bildiğimi iddia edemediğime göre, dahası İngiliz bir edebiyatçı veya devlet başkanı olmadığıma göre sizde kulak asmayıp kendi işinize bakın.
Son olarak, eğer bir dili tam manası ile öğrenebilmek istiyorsanız önce kendi gerçek anadilinizi tam manası ile öğrenmeye çalışın aksi halde yabancı diller konusunda aşama kaydedemezsiniz. |
| |