08-04-2010, 08:36 PM
|
#1 (permalink)
|
Albay
Tesekkür: 45
92 Mesajinıza toplam 143 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
| Tiyatronun köye sunduğu okul Van'ın Muradiye İlçesi'ne bağlı Güllüçimen Köyü'nde, önce Türkçe'yi ardından 4 ayda okuma yazmayı öğrendikten sonra tiyatro grubu kuran ve çoğunluğu çobanlardan oluşan köylüler, devletin desteğiyle köylerine okul yapıyorlar.
Kaymakam Mehmet Emin Bilmez, "Daha önce çocuklarının iyi birer
çoban olması için çaba harcayan köylüler, artık çocuklarının daha iyi
eğitim görmesi için çaba harcıyorlar" dedi.
Muradiye Kaymakamı Mehmet Emin Bilmez, Güllüçmen Köyü'nde oturan vatandaşların yoğun talebi üzerine, Çağdaş Yaşamı Destekleme
Derneğinin maddi katkılarıyla Güllüçimen, Balaklı ve Yukarı Argit
köylerinde 2 derslikli okulların yapımına başladıklarını ve bütün
işçiliğin köylüler tarafından karşılandığını söyledi.
Kaymakam Bilmez, Güllüçimen Köyü'nde oturan ve 4 ayda okuma yazma
öğrendikten sonra "İstiklal" adlı tiyatro oyununu sergileyen köylülerden yoğun
bir şekilde okul talebinin geldiğini belirterek, şöyle konuştu:
"Söz konusu tiyatroyla birlikte zihniyetler de değişti. Köylünün
hayata bakış açısında çok büyük değişiklikler oldu. Köylerimizde
vatandaşın işgücünü kullanarak daha önce hiç okul yaptıramamıştık. Bu
bölgede bu tür talepler çok az gelir. Tiyatrodan sonra
vatandaşlarımızda oluşan bu bilinç çok sevindiricidir. Daha önce
çocuklarının iyi birer çoban olması için çaba harcayan köylüler artık
çocuklarının daha iyi bir eğitim görmesi için çaba harcıyorlar." Kız çocukları için eğitim imkanı
Söz konusu köylerde okul yapılmasıyla bugüne kadar eğitim göremeyen kız çocuklarının da okula gidebileceklerini ifade eden Bilmez, şunları kaydetti:
"Daha önce okulu bulunmayan bu köylerde en az 100 öğrenci, çevre
il ve ilçelerdeki okullara gitmekteydi. Bu nedenle kız çocuklarının
okuma şansı yoktu. Ancak şimdi kız çocuklarımız da okula gidebilecek.
Amacımız eğitim öğretim çağındaki herkesin okula gitmesidir. Bunun
için ilk 5 yıldan sonra okula gidemeyen kız çocukları için ilçede bir
yurt yaptırdık." Okulsuzluk yüzünden okuma yazma bilen yoktu
Köylerinde daha önce okul bulunmaması nedeniyle çocukların çevre ilçelerdeki yatılı okullara ya da 6-7
kilometre uzaklıktaki köylere gittiklerini belirten Güllüçimen Köyü Muhtarı Ahmet Sarı ise "Köyümüzde, 4 ayda okuma yazma öğrenen köylülerin sergiledikleri tiyatro oyunundan sonra, bir okulun eksikliği daha fazla hissedildi. Geçen yıl 80 öğrenci başka okullara gidiyordu. 2000'li yıllarda olduğumuz halde
köyümüzde okul bulunmuyordu. Devlet ve vatandaşın işbirliğiyle
okulumuz 2001-2002 öğretim yılında faaliyete geçecek" dedi. "Tiyatro nereden alınır hocam?"
Köyde açılan kursta, 4 ayda okuma yazma öğrendikten sonra Reşat
Nuri Güntekin'in "İstiklal" adlı oyununu sergileyen tiyatro grubunun
hocası Abdülvahit Çelik, tiyatronun oluşum aşamasında karşılaştığı
ilginç durumları şöyle anlattı:
"Okuma-yazma kursunun sonunda, bir tiyatro oyunu hazırlamanın
güzel olacağını belirttiğimde, öğrencilerden birinin (Hocam tiyatro
nerden alınır?) şeklindeki sorusunun ardından, (Hocam bizimle dalga
geçme. Tiyatro yapmak bize yakışmaz) şeklinde tepkilerle karşılaştım.
Ancak bu arkadaşlar, daha sonra tiyatro oyununda rol aldılar ve çok
beğenildiler." Buraya ilk defa geliyorsanız ismim Atakan Sönmez ve burası hayatimdegisti.com.Boğaziçi üniversitesi mezunuyum ve Türkiyede ilk Subliminal Telkin Uzmanıyım.tıklayın Bir site olsa onu bulanların uykuda dinledikleri mp3 ler ile hayatları değişse… Bir site olsa onu bulanlar hipnoz olmadan sadece subliminal mp3 leri yükleyip ve uykuda dinleyerek hayatlarını değiştirseler. Bu fikir 1995 yılında yani 25 yıl önce çıkmıştı. 15 yıl önce ise bu mp3 lerin kişiye engel olan çekirdek inançlara göre hazırlanması yani cekirdekinanc.com fikri oluştu Hipnoz gibi bir şey mi subliminal mp3 nedir? Tam olarak değil. Öncelikle size engel olan 0-11 yaş arası oluşan bilinçaltı kayıtlarınız yani çekirdek inançlarınız bulunur. Sonra bu çekirdek inançlarınızın pozitif halleri olumlamalar isminize özel olarak mp3 lerin ve müziğin içine gizlenir. Siz de uykuda ya da uyanıkken bu mp3 leri dinleyerek sonuç alırsınız. Çocukluğunuzda size söylenenlerin tam tersini dinlediğiniz kayıtlarla binlerce kez bilinçaltınıza yerleştirmiş oluruz. Çekirdek inançların hayatımda engellere neden olduğunu nasıl anlarım? Hayatınızda hep aynı şeyler tekrar ediyorsa. İlişkilerde hep aynı şeyleri yaşıyorsanız... Aşırı fedakar bir yapınız varsa ve bu sanki göreviniz haline geldiyse. Birilerini kurtarmaya çalışıyorsanız. Paranızın bereketi yoksa sürekli gereksiz harcamalar çıkıyorsa birikim yapamıyorsanız. Hayır demekte zorlanıyorsanız. Odaklanmakta bir şeyleri devam ettirmekte sorun yaşıyorsanız. İlişkilerde mıknatıs gibi sorunlu kişileri çekiyorsanız. İş hayatında iniş çıkışlar sürekli oluyorsa. Ertelemeleriniz fazla ise. Aşırı kontrolcü ve garantici bir yapınız varsa kaygı düzeyiniz yüksekse hep en kötü ihtimali düşünüyorsanız ve şanssızlıkları sorunlu olayları ve sorunlu kişileri hayatınıza çekiyorsanız çocuk yaşta oluşan çekirdek inançlar hayatınızı yönetiyor olabilir.
25. yıla özel şimdi arayanlara 5 dakikalık çekirdek inanç ön tespit ve bir günlük deneme telkin mp3 ücretsizdir. Ön tespitte size engel olan birkaç çekirdek inanç örneği verilir. Atakan Sönmez tarafından yapılır ve bilgi amaçlıdır. +90 5424475050 Türkiye dışındakiler whatsapp tan arayabilir cekirdekinanc.com inceleyiniz. |
| |