![]() |
AĞZINIZDAN ÇIKANI KULAĞINIZ DUYUYORMU? Tatlı dil yılanı deliğinden Acı dil akıllıyı çileden çıkarır, demişler. En keskin ve tehlikeli silah dildir. Silah yarası geçer, dil yarası geçmez Silah bir kere, dil bin kere öldürür, gibi ağır ifadeler bile kullanmışlar :) Ayrıca biz İstiklal Marşından, Gençliğe Hitabe’den de kelimelerin ne kadar önemli olduğunu biliyoruz. Şairlerin, Liderlerin seçtiği o özel kelimeler, bir milletin duygularını tetikledi ve onları silkeleyip ayağa kaldırdı. Hepimiz kelimelerin bu gücünün farkındayızdır fakat kelimelerin duygusal hayatımızı, hatta sağlığımızı etkileyeceğinin pek farkında değilizdir. Ben insanlara, ‘Kötü durumda olsanız dahi, iyiyim, harikayım’ deyin ki değişim başlasın dediğimde çoğu bunu polyanacılık olarak görür. Ben de onlara şunu derim, ‘O zaman senin mantığına göre bu ülkeyi bağımsızlığa polyanacılar kavuşturdu’. Onlar en karanlık zamanda aydınlıktan konuşuyorlardı ve karanlıktan konuşmanın onları daha fazla karanlığa gömeceğini biliyorlardı. Onun için dillerinde hep aydınlık vardı, aydınlık yarınlar... Şimdi sizden bir şey istiyorum, ne zaman ama ne zaman birisi size nasılsın dese, ona 'Harikayım’ deyin ki değişim başlasın… alıntı.. |
WEZ Format +3. Şuan Saat: 06:10 AM. |