25-01-2009, 12:02 AM
|
#9 (permalink)
|
Yüzbaşı
Tesekkür: 1,337
963 Mesajinıza toplam 4,848 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
| Arkadaşlar ben de telkinlerle ilgili, özellikle depresyon telkiniyle ilgili olmak üzere görüşlerimi yazmak istiyorum..
başlangıç olarak tavsiye edildiği gibi 1 hafta boyunca ego ve suçluluk dinledim...
2. haftanın sonunda suçluluk telkini çıkardım.... kilo ve erteleme telkinlerini ekledim (çünkü ciddi şekilde kilo problemim ve erteleme huyum var) (erteleme huyumdan dolayı ne diyete başlayabiliyorum ne de derslerime çalışmaya başlayabiliyorum..başlasam da bırakıyorum)
fakat kilo verme ve erteleme telkinlerinin beni daha sinirli yaptığını strese soktuğunu farkettim....daha da kötüsü suçluluk duygusu hissetmeme neden oluyordu...
bu durumdan dolayı anladımki kilo problemim ve erteleme huyumun altında yatan nedenlerin sadece yetersiz ego ve suçluluk duyguları olmadığını...daha da başka sebeplere dayandığını farkettim....(çünkü ego ve suçluluk bende farkedilir etki yaratmadı...fiziksel olarak da ruhsal olarak da) ama merdivenin ilk basamağı olduğunun bilincindeyim...
Neyse bu 2 problemimi çözmek için sabırsızlık etmenin geri teptiğini anladım ve kilo verme ve erteleme telkini çıkardım..
yerine kendine güven ve depresyon telkinini koydum...(çünkü buna ihtiyacım olduğunu hissettim) şu an ego, kendine güven ve depresyon dinliyorum 2 gündür...
ve şimdi gerçekten farkedilir etkiler görmeye başladım..emeği geçen herkese teşekkür etmek istiyorum :)
Arkadaşlar, bunları yaşamış biri olarak size tavsiyem....ego ve suçluluk dinlediğiniz halde belirgin etki göremiyor ve hayatınızda en büyük problem olarak gördüğünüz şeyler (o konuya ait olan telkini dinlemenize rağmen) hala devam ediyorsa....
"uzun süredir dinliyorum neden etkisini göremedim" demek yerine o telkinleri çıkartıp yerine kendine güven ve depresyon telkini eklemenizi önerebilirim...bende çok işe yaradı :) şu an hala diyete ve ders çalışmaya başlamadım fakat psikolojik açıdan kendimi çok mutlu hissediyorum...belki de kilo almamın ve herşeyi ertelememin altında yatan neden kendime güvenimin az oluşu ve depresyonda oluşum olabilir...umuyorumki birkaç gün sonra dersime de başlayacağım..diyetime de....bunu hissediyorum |
| |