Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri

Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri (http://www.hayatimdegisti.com/forum/index.php)
-   Kişisel Gelişim Siteleri (http://www.hayatimdegisti.com/forum/kisisel-gelisim-siteleri/)
-   -   Aykırı görüş (http://www.hayatimdegisti.com/forum/kisisel-gelisim-siteleri/622816-aykiri-gorus.html)

Turhan 08-04-2013 11:22 AM

Aykırı görüş

Arkadaşlar hep birbirimize aynı şeyleri söyleyip duruyoruz. sanki aynayla konuşuyoruz. Bazen aykırı görüşleride tartışmak lazım. burada derlediğim bazı ayrıkı görüşleri paylaşacağım sizin geri dönüşlerinizle tartışmaya devam ederiz.

Psikolog Robert Wiseman, insanların zor kazandıkları paralarını guruların saçmalıklarına nasıl kolayca ödediğini anlamak için basit bir deney tasarlar. Bir dükkandan küçük bir perde zili satın alır ve bir alışveriş merkezinde gezinen insanları deneyine katılımcı yapar. Deney üç aşamalıdır. Birinci aşamada insanlara bu perde zilini ellerine almalarını ve hissettiklerini söylemeleri istenir. Herkes tahmin edildiği şekilde bir şey hissetmez. Sonra bu zile kaç para verecekleri sorulur. Katılımcılar hiç para vermeyeceklerini söylerler.

Wiseman, deneyin ikinci aşamasına biraz psikolojik yönlendirme eklemeyi düşünür. Deneye katılanlara psikolog olduğunu ve belli bir psikolojik amaç için bu zili tasarladığını söyler. Yine zili ellerinde tutanlara neler hissettiğini sorar. Yanıtlar bu kez farklıdır. Katılımcıların bir kısmı zilin kendilerini rahatlatmış olduğunu söylerken, bir kısmı da hafif bir karıncalanma duyduklarını söyler. Bu zile ne kadar ödeyecekleri sorulduğunda ise katılımcılar 5-8 pound arası fiyat biçerler.

Wiseman, bu kez deneyin üçüncü aşamasını uygular. Beyaz bir önlük giyer ve zili bir kutuya koyar. Sonra da zil çok özelmiş hissi vererek “dürüst geribildirim” alabileceği insanları araştırdığını söyler. Deneye katılanlar, zili ellerine alınca uyuşturuldukları hissine kapıldıklarını söylerler. Ellerinde elektrik akımı oluştuğunu belirtirler ve manyetik alanlarının değiştiğini ifade ederler. Bakışlar, davranışlar ve sözler oldukça değişmiştir. Peki bu zile kaç para verirsiniz diye sorulduğunda 15-25 pound cevabı gelmiştir. Yarım poundluk zile tam 25 pound verilmiştir.

annie hall 08-04-2013 12:39 PM

Cevap: Aykırı görüş

Aslında bu pek aykırı görüş gibi olmamış. Tamam guruların yöntemlerini saçma bulabilir insan ama bu deney düşünce gücünün ne kadar etkili olduğunu ispatlamış gayet. Birisi guruların yöntemleri aracılığıyla düşünce gücünü kontrol eder, bi diğeri başka bi yöntem aracılığıyla...

Turhan 08-04-2013 05:23 PM

Öylede bakalbilirsin benzer deneyler düşünce gücünün etkisi içinde anlatılıyor hatta sitede bende sitede düşünce gücünün başarısını anlatıldığı bir çok deneyden bahseden bir yazı çevirmiştim. Ancak bizdeki değişiklik yaşadığımız dünyayı, çevremizi değiştirmemize yardımcı oluyormu yoksa sadece kendimizi kandırmamıza mı yarıyor.

sweeet 09-04-2013 08:49 PM

Kendini kandırabilmek bir güçse bunu olumlu yönde kullanabilmek de marifettir. Bence de aykırı görüş olmamış. Olumlu düşünmeyi zaten hayat biçimi olarak kabullenmeyip sadece kandırmaca olarak görenler tam anlamıyla hiç bir zaman başarılı olamayacaklar bu konuda. Bu benim kişisel görüşüm. Deneyimlerimden ve gözlemlerimden çıkardığım sonuçtur.

Sevgiler.

annie hall 09-04-2013 10:57 PM

Ama aykırı görüşleri tartışma fikri bana çok güzel geldi. Birbirimize sorular sorup cevaplar verelim ki gelişebilelim, düşüncelerimiz otursun. Soru sormayı çok severim de ben :) Tam benlik bi başlık olmuş.

maviinci 10-04-2013 10:49 AM

neden para kazanmak, biriktirmek, sürekli daha fazla kazanmak, sonra daha fazla kazanmaya çalışıyor insanlar? bana çok saçma geliyor.. belki de dövüş kulübü müptelası olduğum içindir :D

annie hall 10-04-2013 02:16 PM

Kendilerini diğer insanlardan farklı ve imtiyaz sahibi hissetmek istiyolarda ondan. Bunun için şık villalar, yatlar, paris'te akşam yemekleri, gökdelenler, egzotik seyahatler... Hepsi kupkuru, yavan, bomboş ruhlarını gizlemek için...

annie hall 10-04-2013 02:20 PM

Fight club' ı ben de çok severim. Her bi repliği benim icin cok önemli. En çok sevdiğim edward norton'ın marla icin söylediği replik;
"Damağındaki o küçük çizik... Dilinle oynamasan hemen geçer ama duramıyorsun. Oynuyorsun..."

maviinci 10-04-2013 02:22 PM

bana çekilmez geliyor bu içinde bulundukları durum, ama mesela böyle yaşamak isteyen birine karşı bir şey de demiyorum, veyahut demiyoruz.. o da belki de bir nevi kısır döngü içinde gerçek farkındalıktan uzak bir yaşantı sürdürüyor.. mesela bazen kendimi yakalıyorum bu girdaba yakalanmışken.. toparlanmaya çalışıyorum, ama büyük ihtimalle yakalayamadığım da oluyordur. ve illâ ki, beni de benim başkalarını izlediğim gibi izleyen vardır, yahut yoktur.. eğer varsa, bunu bana söylemesini seçmek şansına sahip olmak isterdim. inancıma göre zaten bir gün söylenecek ama daha öncesinde söylensin isterdim.. tabi varsa sevincli

annie hall 10-04-2013 02:34 PM

Evet o girdaba hepimiz zaman zaman giriyoruz, hep derin derin düşünemezki insan. Bazen yüzeysel takıldığımız, monotonlaştığımız zamanlar illaki oluyo. Ama zengin iş adamları çektikleri bu kısır döngü için üstüne bi de para veriyolar :D

WEZ Format +3. Şuan Saat: 09:03 AM.