Alıntı:
kahraman77 Nickli Üyeden Alıntı
Herhangi bir rahatsizlik verici davranista bulundugumu düsünmüyorum
insanlarin düsünceleriyle serbestce yazisabildigi sitelerde hicbir problemim olmadi simdiye kadar, bilgi herkesin bildigi gibi paylastikca artar ama dogru bir tanedir senin dogrun ve benim dogrum diye bir sey olamaz dogru iki nokta arasindaki en kisa yoldur ve insanlar tartisarak fikir yürüterek hata yaparak dogruyu bulurlar karsi bir fikiri maydanoz olarak degerlendirirsen sen kendi dogrunla yasamaya mahkum kalirsin sevgiyle kalin... |
Etik kuralları anlatmaya gelince güzel yazıyosun... Bu güzel açıklamayı "neden inanmadığınla" ilgili mantıklı cümleler halinde anlatsaydın ozman kimse sana bişey demezdi. Sen burda bizim yöntemlerimize geri kalmış popülist kültür dersen "allahta sizi güldürsün" dersen -Ki hepimiz koskoca insanlarız- bunun altındaki niyeti çözeriz sen merak etme... Benimde şahsen bu sitedeki çoğu insana göre alışılmadık düşüncelerim mevcut. ama ben öyle bir anlatıyorum ki ya inanıyolar yada üzerinde düşünüyolar hiç inanmasalar bile eksik parçalarının mantığını soruyolar... Burası tartışma forumu değil. Yardımlaşma forumu... Buraya kendini değiştirmek isteyen ve yardım isteyenler geliyor. burda bir ideoloji yok, din yok, dikte etme yok... Sorunlara çözüm var... yöntem var... sevgi var... safsata yok... olumlu geribildirim var...
Eğer insanlara hayal kurmayı ve gerçek yapmayı öğretirken, bunu dini, bilimsel, teorik, toplumsal gözlem ve yaşadığım farkındalıkla anlatabiliyosam. Ozaman bunu sendende beklerim... Anlat neden işe yaramaz... Nedir MAtrix felsefesi senden dinlemek istiyorum... Ellerimizi öyle yapınca ne oluyor... bizi yanıltan ne uzun uzun yaz... yaz ki "yaa acaba gerçekten böylemi" diye düşünüdür bizi... Geçmiş yazılarımı araştır... öyle yapmışmıyım yapmamışmıyım... hangi önyargıları yıkmışım... bi bak bakalımmm. Hatta gel açtığım konulara çekim yasasının neden işe yaramayacağını anlat bana öyle bir anlat ki bütün bildiklerimi unutayım... Bunu istiyorum... Çünkü bende bunu insanlara yapıyorum. hayatını değişmesine yardımcı olduğum onlarca insan var ve bir okadar daha insan ekliyorum...
Doğru ve yanlış yoktur. Doğru ve yanlışı oluşturanlar, insanlar, toplumlar ve tarihtir... Senin doğrun ve benim doğrum diye bişey elbette olur... kendi doğrularımıza inanırız ve hayatımız ona göre şekillenir. İnandığımız güzellikleri ve acıları yaşarız. Doğrularımız deiştikçe dış dünya deişir. Dünyanın öbür ucundaki şeyi ayağına kadar getirebiliriz...
Evet alışılmadık öğretiler olabilir... inandırıcıda gelmiyor olabilir. Düzeyli tartılşmaktan kastın inceden dalga geçmekse eğer ve biri sana ufak birşey dediğinde "etik cümle" oyunlarıyla karşı koymaksa bize gösterebildiğin, sadece anı kurtarırsın... Özür dilemek bir erdemdir. Bunu yapsan bilki seni bağrımıza basarız. Hatta ekle beni msnine ne sorunların varsa el ele çözelim. Sana inan demiyorum denemesi bedava... ha Özür dilemesen inanmasan dahi hoşgörü gösterip bu topiği görmezden bile gelebilirsin.
Bu sana son mesajım çünkü konu başka yerlere kaysın istemiyorum. istersen sabaha kadar yaz cevap veremem... Sabaha kadar yazabilirsin... yerersin eleştirirsin. benim ne kadar komik olduğumu büyümem gerektiğini bile söyleyip küçük düşürmek isteyebilirsin... Bu en kolayıdır. Çünkü ben senden bunu bekliyorum... Herşeyi yapacaksın ama bişeyi yapamıcaksık gibi geliyo kahraman kendinle kendinle yüzleşemiceksin gibime geliyo...Şimdi berke nasıl cevap veririm telasına kapılmak yerine "yahu bu çocuk bana ne anlatmak istedi" diye bir düşün...
bunu biraz düşün...
.