Alıntı:
kadirayvaz Nickli Üyeden Alıntı
Sevgili FİLMİNG;
Seminerden formdakileri haberdar ediyorsun. Bir günlük seminer ücretinin 800 YTL. Yani asgari ücretin iki katı olduğunu da yazsana. Bence asıl flash flash flash kısmı bu. |
Sevgili Kadirayvaz;
Doğru seminerden formdakileri haberdar ediyorum.(kendim de aynı şekilde haberdar olduğum gibi) Düşüncenin gücüne itibar eden, sitenizin tek haber-bilgi kanalı filming; yine bir sorumlu habercilik örneği sunarak; siz sevgili izleyicimiz kadirayvaz ve yalnızca iki gün içerisinde 36 görüntüleme sayısıyla ratingimizi yükselten değerli seyircilerimize, kaliteden ödün vermeyen yayıncılık anlayışı gereği bu açıklamayı yapmayı bir borç bilir:
Alıntı:
kadirayvaz Nickli Üyeden Alıntı
Sevgili FİLMİNG;
Seminerden formdakileri haberdar ediyorsun. Bir günlük seminer ücretinin 800 YTL. Yani asgari ücretin iki katı olduğunu da yazsana. Bence asıl flash flash flash kısmı bu. |
Sevgili kadirayvaz;
Öncelikle bir günlük seminer ücreti 800 YTL değil.İki günlük seminer ücreti 800 YTL. Ayrıca eğer haberimizin içinde seminer ücretinin 800 YTL olduğu bilgisi yer almasaydı (
http://www.drquantuministanbul.com/index.htm olarak verilen site içerisinde) zaten bu konudan habersiz olacağınızdan söz konusu ücreti asgari ücret ile kıyaslayamayacaktınız.Bu yüzden kanalımızın eksik bilgi verdiği,haberimizde seminer ücretinin atlandığı suçlaması da yersiz olmaktadır.
Kuvantum fiziğinde ve bilim camiasında sıradışı keşifleriyle çığır açan Albert Einstein; İzafiyet Teorisi' nde(Görecelik Yasası olarak ta bilinir) maddesel dünyamızdaki her şeyin, yalnızca başka bir şeyle olan ilişkisi aracılığıyla gerçek olduğunu anlatır. Sıcak vardır; çünkü biz onu soğukla kıyaslarız. İzmir sıcaktır; ama Antalya ile kıyasladığınızda değil. Antalya ile kıyasladığınızda İzmir soğuktur. Antalya da ekvator bölgesiyle kıyaslandığında soğuk kalır. Bir şeyi başka bir şeyle kıyaslamadığınızda bu yalnızca bir ifadedir. NLP' de kıyaslamalar konusunda gerçekçi yaklaşımlar elde etmek amacıyla kullanılan etkili sorular: " -Neye göre? " , " -Kime göre? " sorularıdır.
" Bu seminerin ücreti 800 YTL, asgari ücretin iki katı, pahalı " ifadesi tam da böyle bir kıyaslamaya örnek oluşturmaktadır.
- Bu seminerin ücreti 800 YTL, asgari ücretin iki katı, pahalı
-Ama kime göre pahalı?
Asgari ücret alan birine göre, belki de düşünce gücünü daha etkili biçimde kullanmaya karar veren; ama seminer ücretini aldığı maaşla kıyasladığında bu konuda düşünmemeye çalışan birine göre...
Peki ya seminer ücreti maaşının 1/3' ünden az olan ve bunu yaşamında köklü değişiklikler yapabilmek adına zihnine yapabileceği büyük bir yatırım fırsatı olarak gören birine göre...
Kendi adıma yine bu forum sayfası sayesinde haberdar olduğum,ücreti asgari ücretin 10 katı olan, etkili bir eğitimi almak üzere İstanbul' da bulunuyorum ve bu bilginin bu forum sayfasıyla bana ulaşmasının kadirini,kıymetini takdir ediyorum. Minnettarım.Ben de benzeri bir bilgiye ulaşmak isteyen,finansal bağımsızlığa sahip yada kendinde arzularını karşılayabilecek gücü bulanları bu şekilde haberdar ederek kendi katkımı sunmak istedim.
Şimdi oturup ta pek çok insan asgari ücretle çalışırken, paramı eğitime harcıyorum diye utanmam mı gerekiyor.Yoksa dünyada düşük gelire sahip insanlar yaşıyor diye (Bu arada gelir düzeyi yüksek insanlar da Ay'da yaşamıyor.) ben: " arkadaşlar, İstanbul'da, şu tarihte, böyle bir seminer var,haberiniz olsun" diyorum diye vicdan azabı mı duymalıyım.
Kendinizi ve başarınızı neyle kıyasladığınız sizi ya yukarı çeker ya da dibe batırır.Kendinize yapacağınız yatırımları asgari ücretle kıyaslayarak, kendinizi asgari yaşam şartlarıyla tanımlayarak yukarı mı çıkarsınız,dibe mi batarsınız?