28-02-2008, 02:03 PM
|
#24 (permalink)
|
Üsteğmen
Tesekkür: 3
139 Mesajinıza toplam 267 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
| Ynt: 18-02-2008 sigarayi birakiyorum suzicim, bazi seylerin farkinda olman sigarayi birakacagindan haber veriyor bizlere. benim kizimda kucukene bana deginde ben dinlemezdim bile. keske kizmi dinleseydim simdiye kadar ciyerlerimdeki nigotini katranida atardim. bu zehir bizelere hem zararli hemde kesemize zararli. biz kolmeyizki? sabah yada aksam cebimizdeki parayi sigaraciya verip geliyoruz? ayni parayi gunluk baska seye vrmeyiz pahali deriz degilmi? sen kole degilsin, sen annesin. birakmak istersen ben sana yardimci olmaya hazirim kendine baslik ac ve kendine gun ver bu gunler icinde konusarak birakacaksin. benim 12. gunum ne oldu bak yasiyorum ama nasil? cebimde paralrim duyor gunluk 4 ero, saglikliyim. hersabah yuruyorum sigara kahve icmek yerine. ve hergun alis veris yapiyorum 4 eroluk yemin ederimki ev doldu tasti. burda kanatin ve budun kilosu 1 ero. dos etinin kilosu 3 ero. kiymanin kilosu 3 ero. ekmek en iyisi 1 ero. dusun yani dun ben tavuk dos eti aldim 3 eri birde ekmek aldim 1 ero bir paket sigara parasi. hergun busekilde seyler alip pisriuyporum evdekiler yiuyolar ben azicik tadina bakiyorum:PPPPPPPPPP ya ama cok yuruyorum ehehhehe bugun paramla balik alacagim 3kilosu 10 ero yani 3gunluk sigara paramla. yani bedava yasiyorum ben. esimde birakti o sigarayi 7 ay olodu birakali evin kazancina bak ya.
__________________ Erkek penguen 4 ay boyunca kuluckaya yatar 4ay ac durur ama asla yumurtayi birakip avlanmaya gitmez, 4 ay sonra buzlar cozlunce disi penguen gelir ve esini cocgunu zorlukcekmeden bulur.Penguenler yavrularını soğuktan korumak için onları ayaklarının üzerine oturtup haftalarca ısıtırlar. Bir yandan da yavruya yemek taşırlar. Bahar geldiğinde buzul erimeye başlamış ve buz tabakası üzerinde denizin ortaya çıktığı delikler belirmiştir. Artık anne ve baba bu deliklerden balık avlayarak beslenecek, yavrularını da aynı yiyecekle besleyeceklerdir. <br /><br />Yavruya bakmak oldukça zahmetli bir iştir; onun beslenmesi için ebeveynler bazen uzun süre hiçbir şey yemezler. Ayrıca her yerin buzlarla kaplı olduğu ortamda yuva yapma olanağı da yoktur. Anne ile babanın, yavruyu buzun soğuğundan korumak için yapabilecekleri tek şey, yavruyu ayaklarının üstüne koyup, karınlarıyla ısıtmaktır. |
| |