15-03-2008, 11:50 AM
|
#35 (permalink)
|
Üsteğmen
Tesekkür: 3
139 Mesajinıza toplam 267 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
| Ynt: 18-02-2008 sigarayi birakiyorum Nilcigim ben seni okumustum sigara konusunda baya tum yazilarini oyuzden biliyorum sigarayi birakis macerani felan senide ben cok guclu kararli gormustum. nerdesin bilmiyorum ama ben hollandadayim. ve anlatigin seylerin yilarca fazlasini yasadim ve ozamanlar minik bir kizimla. kizim simdi kocaman oldu 22 yasinda tabiki. gurbetlik zor kolay degil helle is ortami calisma sistemi cok cok zor. ama cok iyi yapmissin dil ogrenmekle ben geldigimde dil ogrenmeye actim ama benim okula gitmem imkansizdi ben direk calistim turk konfeksiyonunda. anlatsam hayatim bir roman olur derlerya nilcim benimkisi roman degil 20 ciltlik ansiklopedi olur. ben kendime deger vermeyi ogrenmedim, yemin ederim mutluk ne eglenmek onuda ogrenmedim firsat verilmedi bana. yasim 34 lerde olunca yatalak oldum 3yil yatalarda yattim inceciktim kemiklerim syailiyordu hastaneye kaldirdiklarinda bana yemegi zorla veriyolardi yemiyordum yiyemiyordum. evime 12 ay hemsire geldi ben sonrasinda kiloyu evlendim esim bebek isteyince tup bebek yaptirdik ben cok korktum ignelerden yedigim hormonlardan ve bir derede iki arada derlerya oule kaldim iste hem korktum hemde esimin istegini yerine getireyim dedim ve yedim o zamanlarda ama ne yedim hic hareket etmiyordum ve sadce yemek yiyordum. ilkgunler hioc almadim. birgun bir baktim yusyuvarlagim. elimde torbalarla cekirdekler ay cok kotuydum ya. neyse simdi kilo vermeye basladim. ama iki gundur ayni kiloda duruyorum sebebi ne acaba bilmiyorum. yuruyus yapsam iyi ama canim istemiyor. yani kisaca benim sigarayi biraktigimdan algim kilom hic ama hic yok. nil kendine iyi bak nerde oldugunu yaz. seni tebrik ederim isinde basarilar dilerim ve en kisa zamanda anne ve baba olmanizi temeni ederim canim 96
__________________ Erkek penguen 4 ay boyunca kuluckaya yatar 4ay ac durur ama asla yumurtayi birakip avlanmaya gitmez, 4 ay sonra buzlar cozlunce disi penguen gelir ve esini cocgunu zorlukcekmeden bulur.Penguenler yavrularını soğuktan korumak için onları ayaklarının üzerine oturtup haftalarca ısıtırlar. Bir yandan da yavruya yemek taşırlar. Bahar geldiğinde buzul erimeye başlamış ve buz tabakası üzerinde denizin ortaya çıktığı delikler belirmiştir. Artık anne ve baba bu deliklerden balık avlayarak beslenecek, yavrularını da aynı yiyecekle besleyeceklerdir. <br /><br />Yavruya bakmak oldukça zahmetli bir iştir; onun beslenmesi için ebeveynler bazen uzun süre hiçbir şey yemezler. Ayrıca her yerin buzlarla kaplı olduğu ortamda yuva yapma olanağı da yoktur. Anne ile babanın, yavruyu buzun soğuğundan korumak için yapabilecekleri tek şey, yavruyu ayaklarının üstüne koyup, karınlarıyla ısıtmaktır. |
| |