18-02-2008, 04:35 AM
|
#6 (permalink)
|
Üsteğmen
Tesekkür: 3
139 Mesajinıza toplam 267 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
| Ynt: 18-02-2008 sigarayi birakiyorum Bugun evimi temizledim, manti buktum buyuk bir kazanla pisrdim. kendim az yedim. 4 makina ca,asir yikadim. yatak odami tertemiz yaptim. ve banyo yaptim niyetlenerek. nedenmi bunlar cunki artik icmedgimden. her kosemi temizledim. yarin sabah yuzmeye gidecegim ve cantami hazirladim. bir makyaj yaptrim kendime bir bakim yaptim kendim bile inamiyorum. okadar mutluyumki tertemiz koktugum icin. evim tertemiz sacim tertertemiz. son gunlerde lerimi kokalrdim ig derdim sigara kokardi igrenc ya. ve elerimi yikardim surekli ve kendime kizardim bu elrini yuzne suruyorsun diye neyse kurtuldum.
simdi olacaklari bildigim icn bu defa hazirlikliyim. kilo problemi icin az yiyecegim. gunde 3 oyun bir porsiyon. bol bol su icecegim. ve haftada en 1 kere yuzmeye gidecegim. arasira yemek yemsem onemi yok olmemya.
kiriz geldiginde derin derin nefes alip verecegim ve sunu tekrarliyacagim ben saglikli yasamak icin bir kapi actim ve burda kalacagim geri donsu yok.
sigara birak telkini dinliyorum surekli. vakit buldukca.
bugun kiriz miriz gelmdi birsey yok hem olsada ben o duyguyu kabulendim. kabulendigim icin gelebilir olemya ama sigara icerek olurum. yarin neler gelisti yazarim yine. ama ikigundur super gidyor. ama bu ikigun deneme gunumdu yarin 1cigun ilan ettim. dene me gunude icine koymustum hani icebilirim diye ama icemdim. ben artik kulanmiyorum sloganim be. az sonrada uyurum sabah oldu gitti iste. iyi gecelr az sonra icin arkadaslar
__________________ Erkek penguen 4 ay boyunca kuluckaya yatar 4ay ac durur ama asla yumurtayi birakip avlanmaya gitmez, 4 ay sonra buzlar cozlunce disi penguen gelir ve esini cocgunu zorlukcekmeden bulur.Penguenler yavrularını soğuktan korumak için onları ayaklarının üzerine oturtup haftalarca ısıtırlar. Bir yandan da yavruya yemek taşırlar. Bahar geldiğinde buzul erimeye başlamış ve buz tabakası üzerinde denizin ortaya çıktığı delikler belirmiştir. Artık anne ve baba bu deliklerden balık avlayarak beslenecek, yavrularını da aynı yiyecekle besleyeceklerdir. <br /><br />Yavruya bakmak oldukça zahmetli bir iştir; onun beslenmesi için ebeveynler bazen uzun süre hiçbir şey yemezler. Ayrıca her yerin buzlarla kaplı olduğu ortamda yuva yapma olanağı da yoktur. Anne ile babanın, yavruyu buzun soğuğundan korumak için yapabilecekleri tek şey, yavruyu ayaklarının üstüne koyup, karınlarıyla ısıtmaktır. |
| |