Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri

Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri (http://www.hayatimdegisti.com/forum/index.php)
-   Meditasyon (http://www.hayatimdegisti.com/forum/meditasyon/)
-   -   YENİ BAŞLAYANLAR........ (http://www.hayatimdegisti.com/forum/meditasyon/4110-yeni-baslayanlar.html)

mirza_ben87 01-02-2008 01:15 AM

YENİ BAŞLAYANLAR........

meditasyonu daha illk defa denemek isteyenler için önerileri olan varmııııı???? paylaşırsa sevinirimm

shamanic 01-02-2008 01:46 AM

Ynt: YENİ BAŞLAYANLAR........

http://www.hayatimdegisti.com/forum/...r-t2627.0.html

bu link ve meditasyon bölümündeki diğer başlıklarımız size başlangıç için fayda sağlayacaktır mutlaka..

sevgiler..

fatale 07-03-2008 02:03 AM

YENİ BAŞLAYANLAR İÇİN KOLAY BİR MEDİTASYON...

http://dl8.glitter-graphics.net/pub/...g7mw6q1do9.gif

KOLAY BİR MEDİTASYON UYGULAMASI...

Yeni başlayanlar solunuma konsatre olarak yapılan meditasyonu kısa zamanda kavrarlar ve çok tatmin edici bulurlar.Bu yöntem, sadeliğin getirdiği yararlar içerir.

Baş,boyun ve sırtınızı dengeli bir halde tutarak, meditasyon duruş şekillerinden birini uygulayarak haraketsiz oturun.Böylece, pasif olarak solunumuzun farkında olacaksınız. soluk alış kısa bir duraklama, kirli havayı akciğer ve solunum yollarından veriş, yine kısa bir duraklama ve yeniden solunuma başlayış. Soluk alış ya da verişin başlangıcı. ortası, sonu sürekli olarak hissedilmelidir. Eğer dikkatiniz dagılırsa, yeniden meditasyon objesi üzerinde toplayıp orada tutmaya çalışın.

Dikkatin kayması kaçınılmaz bir olaydır ve normal karşılanmalıdır. Meditasyon Deneyimleri artıkça, dikkat kendiliğinden ve kolayca solunuma döner. Yeni başlayanlara bazen soluklarını birden ona kadar saymaları ve yeniden başa dönmeleri önerilir. sayımsa soluk alışta yada soluk verişte olmalıdır.

Dikkati üzerinde toplamak için en iyi noktanın neresi olduğu konusunda farklı görüşler vardır. soluk alış ve veriş yerine bedenin daha belirli bir parçası üzerine de konsantre olabilirsiniz. Sizin yapabbileceğniz en iyi şey, hemen solunuma konsantre olarak meditasyona başlamaktır. ileride pasif sezgiyi geliştirmek için 'soluk'tan başka objeler kullanılan diğer yöntemleri denersiniz...

Alıntıdır..

peacemaker 05-07-2008 02:36 AM

Yeni başlayanlar için :) esasında danışacağım konuyu öğrenmek için bir kitabım vardı ancak arkadasıma verdim ve nedendir bilinmez bazı şeyleri unutuyorum :) kitabı okudum, bir süre düzenli olarak meditasyon yaptım ama sonra bıraktım.bu olalı aylar oluyor :) neyse sorum şu ; meditasyon için oturduğumuzda birkaç çalışmayı birden yapabilirmiyiz yoksa sadece bir çalışmamı seçmeliyiz?

shamanic 07-07-2008 12:06 AM

merhabalar..

meditasyonu belli konular ile ilgili olarak yapıyorsak en verimli sonucu tek konu üzerine yoğunlaşarak daha iyi alırız..

ama meditasyon konusunda tecrübe sahibi olanlar ve uzun süre meditatif halini koruyabilenler isterlerse bir kaç konuyu tek meditasyonda birleştirebilirler..

yinede şahsi fikrim meditasyon yapmak kurma şekilde olmaz.. tender45
ilk başlarda şu şöyle olsun bu böyle olsun diye kurallara göre ilerlenmeye çalışılsada buda meditasyon olmaz.. b456

meditasyon halini kelimelerle ifade gerçekten zordur.. sadece olunur desem sanki bir şeyleri gizliyormuş gibi olacağım ama aslında o kadar basittir..
basit ve kimliksiz olma halidir.. yada zamanın mekanın dışında olma halidir diyebilirim.. sevincli

bu noktaya gelindiğinde ise konu ya da konuların bir önemi kalmaz sadece olunur.. ttli3

başlangıç düzeyinde gerçek kapıları aralamamıza yardımcı olan o bu şu ttli3 meditasyonları ise konsantrasyon gerektiren kuvvetli imgeleme çalışmalarıdır..
bu noktada da verimli çalışmayı kişinin niyetleri doğrultusunda konu bütünlüğü ile ilgilidir..

sağlık ile ilgili bir çalışma yapıyorsak daha önceden tek tek yaptığımız benzer çalışmalrı akışa göre tek meditasyon içinde toplayabiliriz..

farklı alanlardaki çalışmalarda ise konsantrasyon durumu değişeceği için gerekli verim sağlanamayabilir..

aynı meditasyonu sabah ve akşam olmak üzere iki kez yapmak daha kısa sürede verimli sonuçlar almamızı sağlar..
sabah erken meditasyon yapmak,meditasyonun enerji ve huzurunun bir kısmını günlük aktivitelerimize taşıma fırsatı verdiği için önemlidir..

daha detaylı bilgi için;
http://www.hayatimdegisti.com/forum/...26671#msg26671

sevgiler.. hismiley

peacemaker 08-07-2008 03:52 AM

Anladığım kadarıyla,benim meditasyon diye adlandırdığım; esasında imgeleme çalışmalarım ve medite olduğum zamanlar ise kontrolüm dışında olan ve nasıl olduğunu,nasıl yaptığımı anlamadığım anlar.Medite olma haline bilincli olarak(istediğim zaman ve yerde) nasıl gececeğimi öğrenebilecekmiyim bunu da çok merak ediyorum :) şu anda bunu bilinçli olarak yapamadığım kesin smiliyface

shamanic 08-07-2008 04:05 AM

zaman içinde kendiliğinden olacaktır.. super

sevgiler.. actionsmile

siyah_inci 04-10-2008 10:57 PM

ben kesinlikle meditasyon yapamıyorum...

çok denedim olmuyor...zihnim ordan oraya uçuyor..aklıma başka başka şeyler geliyor..bir türlü rahat olamıyorum ve sıkılıyorum... b456

shamanic 31-10-2008 01:45 PM

merhabalar siyah inci..

meditasyon yapamıyorsan yapamadığın durumların farkında ol..

içimizde bir gözlemci ve bir de yorumcu taraf vardır..

yorumcu taraf her şeye bir kulp takar.. senin verdiğin doneleri kullanarak sürekli bir şeyleri anlatır..
gözlemci tarafa izin vermez ki bir şeyi olduğu gibi görebilsin..

genel olarak yorumcu tarafımızın etkisindeyizdir.. bunun için meditasyon yapamayız..

öyleyse bir kağıt kalem bulundur yanında..
yorumcu tarafın sen meditasyon yapmak istediğinde sana ne diyor..
neler anlatıyor.. bu anlattıklarıyla neyin farkında olmanın önüne geçmeye çalışıyor..

bu partikte olduğun durumu farketme çalışmasıdır.. tüm bunları not alınca bir noktada sana söyleyeceği bir şey kalmaz..
işte bu noktada sadece nefes alışverişimize yönlenerek kısa sürelide olsa sessizliğin tadını çıkartıp gerçek benliğimizin
söylemlerini dinleyebilir ya da BİR liğe bağlanabiliriz..

sevgiler..

Dartanyan 24-11-2008 09:45 AM

Merhaba,
Benim sorunum konsantre olamamak. Zihnim çok dağınık. Tam konsantre oluyorum dediğim anda, kendim dağıtıyorum. Lütfen yardımcı olun.

WEZ Format +3. Şuan Saat: 04:06 PM.