Arkadaşlar görüyorum ki birçok yerde affetmenin öneminde sıkça bahsediliyor..
bende bir süredir affetme meditasyonu yapmaktayım..
her meditasyon için hayatıma girmiş olan bir kişiyi seçiyorum..
ama kafama takılan birkaç soru var
* bu affetme meditasyonları ve çalışmaları sadece hayatımıza girmiş olan ve bizi kızdıracak davranışlarda bulunan gerçek kişilerden mi ibaret ?
(mesela bize yalan söyleyip kazık atan okuldaki sınıf arkadaşımız gibi)
*yoksa ne biliym gerçek olmayan kişileri mesela herhangi bir sebepten ötürü veya hayran kitlesinin can sıkan tavırlarından ötürü gıcık olduğumuz ünlü kişileri de affetme çalışmasına katabilirmiyiz ?
* hatta kimler olduklarını bile bilmediğimiz hayran kitlesini katıp..bir çalışmada bir kişiyi değilde bir topluluğu affedebilirmiyiz ?
* son sorum da şu...affetme çalışmasına bir kişiyi dahil edebilmek için illa o kişinin bizim canımızı sıkacak bir hareket söz veya tavır göstermiş olması gerekiyor mu ? yani örneğin bir hemcinsimi sırf kendimden daha güzel bulduğum için kıskanıyorsam...ancak o kişi bana can sıkıcı bir şey yapmamışsa bana hatalı davranışı olmamışsa..ama güzelliğiyle canımı sıkmaya yetiyorsa..sırf onu kıskandığımdan ötürü onu da affetme çalışmasına sokabilirmiyim ?
(kendi halinde doğal bir şekilde yaşadığı halde herhangi birşeyden dolayı sinir olunan kişiler)
kısacası affetme çalışmalarına alabileceğimiz kişiler kimler olabilir..bunların sınırları nelerdir ?
yani illa gerçek bir kişi olup hayatımıza girmiş olan ve bizi üzecek bir harekette bulunan belli bir kişi mi olması gerekiyor ?