Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri

Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri (http://www.hayatimdegisti.com/forum/index.php)
-   Meditasyon (http://www.hayatimdegisti.com/forum/meditasyon/)
-   -   Meditasyonun en basit hali :) (http://www.hayatimdegisti.com/forum/meditasyon/615824-meditasyonun-en-basit-hali.html)

Alexandra 14-10-2010 01:32 PM

Meditasyonun en basit hali :)

http://static.pudra.com/generated/95...asyon-mkle.gif

Belki henüz meditasyon yapmayı bilmeyenler ya da temel bilgileri eksik olanlar vardır diye gözüme takılan bir makaleyi paylaşmak istedim:)))

cat56

Başınızın üzerinde duruyor ya da bağdaş kurup mu oturuyorsunuz???
Aslında meditasyon zihinimizde yaptığımız bir egzersiz modelidir. Bu tür zorlamalara hiç gerek yoktur.
Meditasyon son derece basittir.
Meditasyon yapabilmek için kendinize biraz zaman yaratın yeter. Bir an için durun ve bedeninizin gevşemesini ve sakinleşmesini sağlayın. Sonra içinize bakın ve içsel dünyanızda neler olup bittiğini görün. Zihninizin ekranına neler geliyor, görün.

Bir huzur düşüncesi yaratın ve o huzuru bir an için tutun. O düşüncenin benliğinizin derinliklerine ulaşmasını ve varlığınızın özüyle bağlantı kurmasını sağlayın.

Huzurun siz olduğuna dair o sihirli gerçeği yeniden keşfedeceksiniz – siz huzursunuz. Huzuru dışarıda aramanız gerekmiyor. Huzur sizde gömülü durumda ve bir kez sizi özünüzle bağlantıya geçirecek o düşünceleri kullanmaya başladığınızda, onları nerede olursanız olun kullanabilirsiniz.

Günde binlerce kez onları kullanın, bir dakika deneyin, her saat başında deneyin ve bu olumlu düşüncelerin hislerinizi ve faaliyetlerinizi yönetmenin çok etkili bir yolu olduğunu göreceksiniz.
Meditasyon sırasında, diğer insanlar, işiniz veya bazı kaygılara ait düşünceler nedeniyle zihniniz dağılırsa, nazikçe düşüncelerinizi tekrar huzur hedefine yönlendirin. Bu şekilde dikkatle odaklanma gücünüzü geliştirir ve zihninizi başka noktalara kayarak gezinmeye başladığında onu yönetebilirsiniz.

Şimdi Raja Yoga alıştırması yapalım –sadece bir dakika süreyle- sadece bu yazıyı okurken:
Sessizce oturun, rahat olun ve bedeninizin gevşemesine izin verin.
Alnınızın ortasında küçük parlayan bir ışık noktası hayal edin ve içinizdeki o huzurlu içsel varlığınız, gerçek sizle bağlantı kurun.
Siz huzursunuz.
Bir çok kereler bunu kendinize söyleyin.
Kendi içsel huzur mertebenizin farkındalığında, içinizdeki sevgi ve neşe hazinesini de keşfedeceksiniz. Bu şekilde bağlanarak, içinizde tüm hazinelere sahip olduğunuzu farkedeceksiniz.
Yapmanız gereken tek şey, onlara bağlanmak, hissetmek ve sessizce paylaşmak.
Her saat başında biz kez bu düşünceleri kullanarak, kendi ruhsal bilincinizi ve farkındalığınızı geliştirirsiniz. Bu kazanım herkes için yararlıdır çünkü bu düşüncelerin başarısı, hayatımızı yönlendiren insan bilincinde yatmaktadır.
Meditasyonda tüm kültürlerin ortak olarak yaşattığı güzel, sağlıklı ve ebedi olanı paylaşıyoruz.
(alıntıdır)

Alexandra 18-10-2010 09:48 AM

Cevap: Meditasyonun en basit hali :)

Ben huzurum, ben huzurluyum. Tüm evrenle ve kendimle barışığım.

aşk kırıntısı 18-10-2010 11:29 AM

benim de uyguladığım yöntemlerden birini anlatayım....
secdeye kapanır duruma geliyorum ve gözlerimi açıyorum sadece o karanlığı görüp az sonra onu değişik ışık kümelerine döndürüyorum....kendimi sadece yaratılan bir kul olarak hissedip, bütün maddiyattan kopararak içime dönüyorum...
ruhumun yükselişini ve beni yaratan Rabbime ulaştığını ve aradaki bütün engellerin o anda kalkıp BEN i temizlediğini ve kendimi sadece suya bırakılan bir yaprak gibi hissediyorum...bazen ne kadar süre bu şekilde olduğumu bile hatırlamıyorum...

genelde çok ağlarım....içimdekileri yıkadığımı düşünürüm o an....

smyrna1 18-10-2010 11:50 AM

çokta basit değilmiş, okuması bile zor geldi y789

aşk kırıntısı 18-10-2010 11:55 AM

Alıntı:

smyrna1 Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 773972)
çokta basit değilmiş, okuması bile zor geldi y789

aslında basit değil tabi ....konu başlığı öyle olunca...o şekilde anlaşıldı sanırım....bence hayatta kolay diye bir şey yok...önemli olan o zorluğu yenmek değil mi?8977

Alexandra 18-10-2010 01:42 PM

Alıntı:

aşk kırıntısı Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 773969)
benim de uyguladığım yöntemlerden birini anlatayım....

secdeye kapanır duruma geliyorum ve gözlerimi açıyorum sadece o karanlığı görüp az sonra onu değişik ışık kümelerine döndürüyorum....kendimi sadece yaratılan bir kul olarak hissedip, bütün maddiyattan kopararak içime dönüyorum...
ruhumun yükselişini ve beni yaratan Rabbime ulaştığını ve aradaki bütün engellerin o anda kalkıp BEN i temizlediğini ve kendimi sadece suya bırakılan bir yaprak gibi hissediyorum...bazen ne kadar süre bu şekilde olduğumu bile hatırlamıyorum...

genelde çok ağlarım....içimdekileri yıkadığımı düşünürüm o an....

Hımm,

Bak bu da çok güzelmiş, bunu da deneyeceğim.

Çok teşekkürler paylaştığın için canım :))

Sevgiyle kal

aşk kırıntısı 18-10-2010 02:15 PM

denersen eğer bana nasıl bir ruh hali yaşadığını anlatır mısın canım?

WEZ Format +3. Şuan Saat: 06:48 PM.